Bitcoin elemzés‼️ Potenciális trendfolytatás várható?

Szerző: | jan 22, 2020 | Árfolyam elemzés

Mai Bitcoin elemzésünkben azt nézzük meg, hogy az elmúlt napok oldalazása után mire készülhet a vezető kriptovaluta, egy potenciális trendfolytatás is benne van a pakliban!

 

Bitcoin elemzés napi nézeten – Megtört a korábbi csökkenő trend

Ismét szuperul kezdte az évet a vezető digitális valuta, év eleje óta több, mint +20%-ban van a Bitcoin ára. Azzal pedig, hogy sikerült megtörni egy 6 hónapos csökkenő trendet, hosszas oldalazás után ismét reményt csalt a kriptovaluták szerelmeseinek a szívébe. Az elmúlt napokban sokan azt mondják, hogy alább hagyott a lendület és ismét jönnek az alacsony árakról szóló becslések. Mi azért ennél pozitívabban látjuk a jelenlegi pozíciót.

A mai Bitcoin elemzésben a napi grafikont hoztuk el nektek, egy gyertya egy nap mozgását ábrázolja ezen. Amit itt fontos kiemelni elsőnek az a csökkenő árcsatornából való kitörés (felső kék csökkenő trendvonal). 

Bitcoin technikai elemzés cryptofalka

BTCUSD-1d-20200122

Látható, hogy szép nagy zöld gyertya kísérte ezt a megmozdulást, ami ezzel kapcsolatban extra pozitívum, hogy a korábbi ellenállások később sokszor támaszként tudnak funkcionálni. Ez azért szuper, mert egy esetleges “visszatesztnél” a kék trendvonal megtud fogni egy potenciális zuhanást. Itt szintén húzódik egy korábbi vízszintes támasz (zöld téglalap). Ezzel azt lehet mondani, hogy amíg tartja a Bitcoin a 7650-8000$-os szintet addig a bikáknak áll a zászló. Egyedül ez alatt nézne ki rosszul a Bitcoin elemzés.

 

Bitcoin elemzés napi nézeten – Az Ichimoku felhő lassan emelkedő trendet jelezhet

Másik fontos jelzés a charton az a napi Ichimoku felhő, ugyanis ezzel szoktuk a BTC macro trendjét becsülni a Bitcoin elemzésünkben. Alapvetően egy egy bonyolult indikátor, de lecsupaszítva arról szól, hogy ha az ár a felhő fölé kerül akkor ad bullish jelzést. Ez az elmúlt években nagyon jól jelezte előre a hosszabb emelkedő trendeket.

Jelenleg pedig pontosan az Ichimoku felhő határán táncol az ár, ha sikerül ténylegesen felette zárni akkor elkezdődhet egy további emelkedő trend, ugyanis kevés ellenállás lesz már előttünk. Ez esetben 9 400$ lehet a következő állomás.

Bitcoin technikai elemzés cryptofalka

BTCUSD-1d-20200122

Az indikátorok sem festenek rosszul, az RSI szép emelkedő trenden van, az SRSI lassan metszést produkálhat és fordulhat felfele. Ez mellett az MFI indikátor is lassan vételi jelzést ad. Közben pedig alulról a zölddel jelölt napi 10-es EMA támogatja az árat.

Ami szintén szuper, hogy egy fordított fej-váll, mint trendfordító bika alakzat is kialakulhat a Bitcoin napi ábráján. Ez azért szuper, mert amíg tartjuk a jobb váll magasságába eső 7600-as támaszt, ez is azt mutatja, hogy addig minden szuper.

Bitcoin technikai elemzés cryptofalka

BTCUSD-1d-20200122_2

 

Bitcoin elemzés összefoglalva

Mai Bitcoin elemzésünkben láthattuk, hogy egy potenciális trendfolytatás előtt lehet a vezető kriptovaluta. Ami szintén pozitívum, hogy több támasz is van alattunk, ami egy esetleges csökkenésnél támogatni tudja az árat. 7600$ lehet egy kritikus szint, az alatt tekintenénk elbukottnak a mostani emelkedő trendünket.

 

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. HAVI 150$ PROFIT, ENNYI A BITCOIN HOSSZÚTÁVÚ ÁTLAGA
  3. BITCOIN FELEZÉS, JELENTŐSEN NŐ A GOOGLE KERESÉSEK SZÁMA
  4. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  5. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  6. KRIPTOVALUTA TŐZSDE ISMERTETŐ! MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A NAGYOKRÓL
  7. A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka