Bitcoin felezés, jelentősen nő a Google keresések száma

Szerző: | dec 18, 2019 | Kriptovaluta

A Google trends adatai szerint a nagyobb Bitcoin befektetők és kiskereskedők egyre nagyobb figyelmet kezdenek fordítani a 2020 májusában várható Bitcoin blokkjutalmának feleződésére. Az eseményt sokan hozzák párhuzamba a jelenlegi BTC down trend fordulásával. 

 

A Bitcoin felezés nyithat utat a bikáknak

A Google trends december 17-i adatai szerint jelentősen nőtt világszerte a “Bitcoin felezés” kulcsszóra való keresés az eddigi 2019-s adatokhoz képest. Fél évvel járunk a tényleges 2020-s Bitcoin blokkjutalom felezés előtt, és a növekvő érdeklődés láttán a Google keresésekben, sokan a jövőbeni lehetséges fordulásról beszélnek a hír közeledtével.

A Bitcoin felezés szóra való keresés az elmúlt 5 év kontextusát nézve, tapinthatóan növekszik az utóbbi időszakban. Mindössze 2016-ban, az előző felezés időpontja előtt röviddel tapasztalhattunk nagyobb érdeklődést a kulcsszó és az esemény felé, igaz akkor jóval, az esemény közelsége miatt. 

Google keresések - Bitcoin felezés

Google keresések – Bitcoin felezés

A felezéssel ellentétben, a Bitcoin szó iránt csökken az érdeklődés. Ez természetesen összefüggésben áll a BTC /USD árfolyamának csökkenésével. Ez az összefüggés állandó. Érdemes rápillantani a Google trends adatokra, és nyilvánvalóvá válik, hogy az egyes BTC emelkedések mennyire megnövelik az érdeklődést az első kriptovaluta iránt.

Az elemzők izgatottan várják a 2020 májusi eseményt. Tuur Demeester, az Adamant Capital társalapítója szerint, sokan spekulálnak, és többnyire az árfolyam emelkedését várják a felezéstől.

 

Minden szem a bányászokon

A blokkjutalom felezés a bányászokat érinti. A kibányászott blokkért kapott jutalom a felére csökken. Az esemény kb 4 évente történik meg, minden 210 ezredik kibányászott blokk után. Az esemény eredményeként csökken a Bitcoin kibocsátás. 

2020-ban a jutalom 12.5 BTC-ről 6.25 BTC-re csökken majd. Az esemény sokak szerint már most növekvő versenyt eredményez a bányászok körében.

A jelenlegi BTC mozgás összefügg korábbi feltételezésekkel, miszerint a bányászok is igyekeznek bevédeni magukat, és egy bizonyos árszint megtartására törekszenek, ami összefüggésben áll a gyártási költségeikkel, 6500 dollárral.

 

Az eredeti cikk és a képek tulajdonosa a cointelegraph oldal.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. MONERO BÁNYÁSZAT, HOGYAN HOZD KI A MAXIMUMOT A GÉPEIDBŐL

  2. 2020-BAN JÖN A FRANCIA ÁLLAMI KRIPTOVALUTA

  3. PRIORITÁST AD AZ EURÓPAI UNIÓ ÚJ VEZETÉSE A KRIPTOPÉNZEKNEK

  4. KRIPTOVALUTA TŐZSDE ISMERTETŐ! MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A NAGYOKRÓL

  5. A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka