Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
MicroStrategy: decentralizált identitás a Bitcoinon

MicroStrategy: decentralizált identitás a Bitcoinon

Michael Saylor bejelentette az Orange protokollt, amely a digitális személyazonosságokat decentralizáltan, a Bitcoin blokkláncon rögzíti.

Az Orange protokoll bemutatása

Az éves MicroStrategy World konferencia las vegasi bemutatóján Michael Saylor, a MicroStrategy társalapítója és vezérigazgatója bejelentette a nyílt forráskódú MicroStrategy Orange Decentralized Identity protokollt.

michael-saylor.webp

"Michael nagyon meggyőző érveket hozott fel arról, hogy miért van szükségünk a decentralizált azonosításra és miért érdemes a digitális azonosítást a Bitcoin blokkláncába ágyazni, a hálózat ereje és biztonsága által védve." - mondta Cezary Raczko, a MicroStrategy mérnök-alelnöke.

A bejelentéssel egy időben a cég közzétette a MicroStrategy Orange specifikációjának nem hivatalos tervezetét a Githubon.

A decentralizált identitás alapjai

"Az egész ötlet azon alapul, hogy egy adatdarabot a blokkláncra égetünk, amely lehetővé teszi, hogy digitális aláírást, regisztrációt, vagy akár egy egész dokumentum hash-ét tároljuk a blokkláncon" - mondta Saylor.

A Bitcoin egyik fő szószólója szerint jelenleg a vállalkozások biztonsági rendszere gyenge a Bitcoinhoz hálózatához képest, ezért a világ legnagyobb kriptovalutáját használó innovációk a biztonság teljesen új dimenzióját vezethetik be.

"A platform három alapvető részből tevődik össze. A középpontjában egy szolgáltatás felhő áll, amely lehetővé teszi, hogy az azonosítókat kiadja a felhasználóknak a szervezeten belül" – magyarázta Raczko. "A rendszer lehetővé teszi, hogy előre elkészített alkalmazásokat lehessen telepíteni, amelyek a MicroStrategy Orange platformon futnak." - tette hozzá Raczko.

A MicroStrategy Orange dokumentációja szerint a decentralizált identitás protokoll az Ordinals-hoz hasonlóan módosított megközelítést alkalmaz a bejegyzésekhez, de csak a decentralizált identitással (DID) kapcsolatos adatokat tárolja, ami azt jelenti, hogy a dokumentumokat a méretre és tartalomra vonatkozó kevés korlátozással lehet létrehozni és frissíteni, miközben kihasználja a Bitcoin SegWit funkcióját.

Az alkalmazás integrációja az Ordinalson

Raczko szerint az Orange szoftverfejlesztő készlet megkönnyíti a programozók számára, hogy ezeket a képességeket saját alkalmazásaikba és rendszereikbe integrálják.

A mérnök-alelnök az e-mail példáján keresztül mutatta be, hogy a MicroStrategy Orange által létrehozott Bitcoin-alapú nyilvános és privát kulcsokat az Ordinals protokollon keresztül hogyan rögzítenék a blokkláncon.

ordinals.jpg

"Az e-mail valódiságának ellenőrzését követően elfogadásra kerül a meghívás és létrehozza a rendszer az egyedi decentralizált azonosítót, valamint a nyilvános és a privát kulcspárt" - magyarázta Raczko.

"Elküldjük a decentralizált azonosítót és a nyilvános kulcsot az Orange szerverre, hogy felírják azt a Bitcoin blokkláncra, és ettől a ponttól kezdve a felhasználó képes lesz Orange aláírással ellátott e-maileket küldeni" - mondta a mérnök-alelnök.

A decentralizált identitás jövőbeli kilátásai

"A lehetőség, amelyet szeretnénk megvalósítani, a Bitcoinon alapuló digitális személyazonosság integrálása egy nagyobb, ellenőrizhető hitelesítő ökoszisztémába, amely számos további nagyon érdekes felhasználási lehetőséget nyit meg" - mondta Raczko.

Hozzátette, hogy a MicroStrategy Orange decentralizált azonosítóját a közösségi médiaalkalmazásokban a felhasználók hitelesítésére, de akár egy egyetemi diploma vagy orvosi karton valódiságának igazolására is lehetne használni.

"Decentralizált módon ellenőrizzük ezeket az információkat úgy, hogy a végső identitás a Bitcoin blokkláncán legyen rögzítve" - mondta Raczko - utalva arra, hogy az Orange lehetővé tenné, hogy az ellenőrzött felhasználók egy "Orange check"-et kapjanak, ezáltal hitelesítve őket a platformon keresztül.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.63% $66,563.95
Ethereum ETH 1.83% $3,624.59
BNB BNB 0.76% $609.77
Solana SOL 3.86% $150.39
XRP XRP 0.01% $0.4893
Dogecoin DOGE 0.67% $0.1372
Cardano ADA 0.87% $0.4166
Litecoin LTC 0.09% $79.11
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!