Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Michael Saylor: A Bitcoin ETF-ek átformálják a tőkepiacot

Michael Saylor: A Bitcoin ETF-ek átformálják a tőkepiacot

A MicroStrategy társalapítója szerint a Bitcoin ETF-ek különösen vonzóak lehetnek az intézményi befektetési alapoknak.

Bitcoin ETF-ek: Új intézményi befektetési lehetségek

A Bloomberg Televíziónak adott keddi interjújában a MicroStrategy társalapítója és elnöke, Michael Saylor elmondta, hogy a nemrégiben jóváhagyott spot Bitcoin ETF-ek megnyitották a lehetőséget az intézményi tőke számára, hogy beáramoljon a Bitcoin piacára és ezzel a kriptoeszköz iránti kereslet jelentősen meghaladja a jelenlegi kínálatot.

612fd0cb9ef1e50018f93f80.webp

„Ha megnézzük mit csináltak eddig a spot ETF-ek, akkor nyilvánvalóan látszik, hogy a tőke digitális átalakulását segítik elő. És minden nap több százmillió dollárnyi tőke áramlik a hagyományos analóg ökoszisztémából a digitális gazdaságba.” -hangsúlyozta Michael Saylor.

Gary Gensler az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet elnöke a CNBC-nek azt nyilatkozta, hogy bár jóváhagyták a Bitcoin ETF-eket, a digitális eszközöket nem ajánlják a befektetőknek.

„Ahogy mondai szoktuk mi semlegesek vagyunk” - állította Gensler. Hozzátette: „Ez nem a Bitcoin jóváhagyása, csupán az, hogy kereskedni lehet ezekkel a tőzsdén kereskedett termékekkel.”

Gary Gensler I Cryptofalka

MicroStrategy és Bitcoin: Radikális befektetési stratégia

A MicroStrategy a Bitcoin egyik legnagyobb birtokosa, több mint 190 000 BTC-t halmozott fel, mintegy 10 milliárd dollár értékben. Saylor a maga részéről semmi esetre sem volt tradicionálisnak nevezhető azzal kapcsolatban, ahogyan ő és a MicroStrategy Bitcoinba fektetett.

Saylor: "Azt szoktam mondani, hogy örökké én fogom megvenni az árfolyamcsúcsot. A Bitcoin maga a kilépési stratégia, a létező legerősebb eszköz, így most azt látjuk, hogy a Bitcoin éppen egy egybillió dolláros eszközosztállyá válik, olyan nagy nevek mellett, mint az Apple, a Google és a Microsoft".

"Ezeknek a vállalatoknak a tőkeszerkezete nem alkalmas arra, hogy 10 billió vagy 100 billió dollár értékű tőkét hordozzanak. Tehát a Bitcoin az arannyal versenyez, ami jelenleg 10-szer nagyobb piaci kapitalizációval rendelkezik."- állította Michael Saylor

"Az arany méretét tekintve az S&P 500 indexel versenyez, az pedig az ingatlanszektorral, amely több mint 100 billió dolláros eszközosztályt képvisel."-tette hozzá Saylor

A Bitcoin: Tőkeáramlás és stratégia

A tavalyi évben, a növekvő veszteségek ellenére a MicroStrategy folyamatosan vásárolta a Bitcoint. Januárban Saylor 216 millió dollár értékben adott el személyes MicroStrategy részvényopciókat, hogy még több Bitcoint vásárolhasson.

Saylor szerint a Bitcoin technikailag felülmúlja az összes eszközosztályt és úgy véli, hogy ezekből a tőke továbbra is a Bitcoinba fog áramlani.

"Mivel ez a helyzet, továbbra sincs okunk arra, hogy eladjuk a győzteseket és megvegyük a veszteseket" - zárta az interjút Saylor.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.57% $64,396.03
Ethereum ETH -4.75% $3,092.81
BNB BNB -5.44% $555.14
Solana SOL -4.50% $140.04
XRP XRP -7.79% $0.4937
Dogecoin DOGE -7.76% $0.1543
Cardano ADA -7.12% $0.4613
Litecoin LTC -6.82% $78.91
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!