Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bitcoin Layer 2 lehet a 2024-es bika piac nagy nyertese

Bitcoin Layer 2 lehet a 2024-es bika piac nagy nyertese

Az Ordinals és BRC20 őrület után a Bitcoinra épülő Layer 2 projektek lehetnek a 2024-es bika piac nyertesei, amiből nem szabad kimaradnod.

Az Ordinals és BRC20 már bizonyított

Még nem olyan régen indult az Ordinals projekt, de máris egy teljes ökoszisztémává nőtte ki magát, és úgy tűnik, még mindig van hova fejlődnie. Ez az innováció új lehetőségeket nyitott meg a Bitcoin hálózatán, ahol korábban csak alap szintű pénzügyi tranzakciók domináltak.

Most már a decentralizált pénzügyi (DeFi) szolgáltatások, a nem elcserélhető tokenek (NFT-k) és az alternatív kriptovaluták (altcoinok) is teret nyernek ezen a platformon. Ezek a fejlesztések azt jelentik, hogy az, ami korábban csak például az Ethereumon volt lehetséges, most a Bitcoin hálózatán is megvalósulhat. Ezért látunk hatalmas potenciál a Bitcoinra épülő projektekben.

ORDIUSDT árfolyam emelkedés 2024.jpg

Bár az Ordinals és BRC20 még gyerekcipőben jár és a fejlesztések döcögősen haladnak, pont ez adja a benne szunnyadó hatalmas potenciált. Azok, akik követték a Cryptofalka tanácsait a témával kapcsolatban tavaly, azok simán tudtak Ordinalst vásárolni 10 dollár alatt. Most már körülbelül 60-70 dollár körül mozog egy Ordi.

Ez szépen mutatja, hogy még egy langyosabb piacon is lehetőség van jelentős nyereségekre szert tenni ezekkel a projektekkel. Természetesen nagy a rizikó, de aki készen áll a kihívásokra, az megtalálhatja a lehetőségeket, amelyek tényleg 10-szeres, 25-szörös vagy akár annál is nagyobb megtérüléseket hozhatnak.

Azért látszanak a Bitcoin hálózat limitációi

Miközben örömteli fejlemény, hogy a Bitcoin hálózaton elindult a DeFi és az NFT, a rendszer hibái is kezdenek megmutatkozni. A hálózat lassúsága és a tranzakciók magas költségei már jelenleg is érezhető problémák, amelyek gátolják a Bitcoin további fejlődését ezen a területen. Ezek a korlátok azt jelzik, hogy a Bitcoin, a konzervatív és változatlan természetével, valószínűleg soha nem fog tudni versenyezni olyan sokoldalú platformokkal, mint például az Ethereum.

Ethereum tranzakciós díj I Cryptofalka

Mondjuk az Ethereum esetében is hasonló problémák merültek fel, miszerint a blokklánca nem skálázható a növekvő igényekhez. Ennek eredményeként nála is a fejlesztők a Layer 2-es megoldások felé fordultak. Ezeknél az Ethereum láncát inkább egy biztonsági és hitelesítő rétegként használják, míg a tranzakciók és az adatfeldolgozás a hatékonyabban, a Layer 2-es szinten történik.

A Bitcoin Layer 2 lenne a megoldás a skálázhatósághoz?

A Bitcoin hálózata azonban régebbi, megbízhatóbb és stabilabb még az Ethereumnál is. Ez felveti a kérdést: miért ne lehetne a Bitcoin és a Bitcoin Layer 2 kombinációja a legjobb megoldás?

Ez a gondolat már több fejlesztő és projekt eszében is megfogalmazódott, amint azt számos Bitcoin alapú Layer 2 kezdeményezés is bizonyít. Ezek a projektek lehetőséget kínálnak arra, hogy a Bitcoin hálózat megtartsa biztonságos és megbízható jellegét, miközben a Layer 2 szinten az újítások és a hatékony újítások terén előre lépjen.

Stacks (STX) mint vezető Bitcoin Layer 2

Amikor a Bitcoin Layer 2 projektekről beszélünk, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a Stacks (STX) projektet, ami jelenleg az egyik vezető kezdeményezés ezen a területen. A Stacks korábban Blockstack néven volt ismert, célja hogy a Bitcoin blokkláncban rejlő potenciált kiaknázza okosszerződések és decentralizált alkalmazások (dApps) integrálásával. Ez a megközelítés új funkciókat hoz a Bitcoin hálózatára és lehetővé teszi a BTC szélesebbkörű felhasználását.

STXUSDT árfolyam emelkedés 2024.jpg

A Stacks egyfajta híd szerepét tölti be a Bitcoin hagyományos tranzakciói és a "modern blockchain alkalmazások" között. Az STX token a platform működését biztosítja és kulcsfontosságú szerepet játszik az okosszerződések végrehajtásában, a tranzakciók feldolgozásában és a digitális eszközök létrehozásában.

stakcs-btc.webp

A Stacks piaci kapitalizációja már 2 milliárd dollár és már a top 50 kripto projekt között szerepel. Ez a helyezése szépen jelzi, hogy a közösség is felismerte már a Bitcoin L2 projektekben rejlő potenciált. Picit túlhaladott rövid távon az emelkedése jelenleg, azonban hosszú távon, különösen olcsóbb árszinteken, a Stacks továbbra is vonzó lehetőség lehet a hosszútávú befektetők számára.

SatoshiVM, ami nagyot robbant a napokban

A SatoshiVM a Bitcoin Layer 2-es szférájában egy friss és figyelemre méltó új projekt, ami a napokban hatalmas figyelmet kapott a Uniswap listázásának és jelentős árfolyam-emelkedésének köszönhetően. A kezdeti befektetők akár 25-szörös megtérülést is elérhettek vele, ami lenyűgöző teljesítmény a jelenlegi még bizonytalan piacon.

A projekt az Ethereum hálótazáról ismert ZK Rollup technológiát alkalmazza, lehetővé téve az EVM kompatibilis off-chain számításokat a Bitcoin blokkláncán. 

A SatoshiVM három különböző rétegből áll: a Settlement Layer biztosítja az adatok elérhetőségét és rendezését a Bitcoin blokkláncán, a Sequencing Layer a végrehajtói csomópontokat tartalmazza, amelyek L2 blokkokat generálnak, míg a Proving Layer hitelesítési feladatokat végez a tranzakciók helyességének igazolására.

Satoshi VM Architecture.jpg

A Uniswapon történő listázása óta a SatoshiVM token árfolyama sokszorosára emelkedett, megmutatva, hogy a befektetők és a piac is észrevette ezekben a projektben rejlő potenciált.

Bitcoin Virtual Machine (BVM), amiből nem szabad kimaradnod

A Bitcoin Virtual Machine (BVM) egy új fejlesztés a Bitcoin Layer 2-es szférájában, amely magában hordozza a potenciált, hogy jelentős újításokat hozzon a Bitcoin ökoszisztémájába.

A BVM az első moduláris Bitcoin L2 metaprotokoll, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy néhány beállítással variálható, saját Bitcoin L2 blokkláncokat indítsanak el. A platform a piac legjobb építőelemeit kínálja, mint például az Optimism, Celestia, Polygon, Uniswap, vagy az Ordinals.

Bitcoin Layer 2 BVM.jpg

A BVM egyike a legújabb innovációknak a Bitcoin hálózatában, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy végtelen alkalmazásokat hozzanak létre, támogatva a Solidity okosszerződéseket a Bitcoinon, így gyorsan építhetnek mindenféle decentralizált alkalmazást a Bitcoin infrastruktúráján. A BVM rollup technológiát alkalmaz, amely jelentősen csökkenti a blokkidőt és a tranzakciós díjakat, így gyorsabb és olcsóbb tranzakciókat biztosít.

A BVM ökoszisztéma natív kriptovalutája, a $BVM, kulcsfontosságú szerepet játszik a rendszerben, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy részt vegyenek a blokkláncok létrehozásának finanszírozásában, és részt vegyenek a BVM ökoszisztéma irányításában. Az $BVM felhasználásai igényei napról napra nőnek, ahogy a fejlesztők folyamatosan fedezik fel az új lehetőségeket a Bitcoin programozhatóságában és skálázhatóságában.

BVM module store.jpg

A projekt iránt érdeklődők már most feliratkozhatnak a kezdeti befektetők listájára, amely néhány nap alatt 25 000 fővel bővült. A BVM kiemelkedő referral rendszert alakított ki, amely jutalmazza a közösségi aktivitást és a platform tesztelését is. Az érdeklődők extra coinokat is gyűjthetnek bizonyos feladatok elvégzésével.

Ha valakit érdekel a projekt, regisztráljon a Cryptofalka ref linkjével: https://bvm.network?refer=aqp4nm

A BVM ígéretes lehetőséget kínál a Bitcoin ökoszisztéma bővítésére, új dimenziókat nyitva a blockchain technológia felhasználásában.

További potenciális Bitcoin L2 és BRC20 projektek

Számtalan Bitcoin L2 és BRC20 projekt indult az elmúlt időszakban, a teljesség igénye nélkül hoztunk még egy listát, amiket érdemes lehet megnézni és kipróbálni:

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.11% $51,078.41
Ethereum ETH -1.51% $2,943.92
BNB BNB -1.63% $377.17
Solana SOL -2.52% $101.47
XRP XRP -1.77% $0.5393
Cardano ADA -0.52% $0.5922
Dogecoin DOGE 0.48% $0.08532
Litecoin LTC -0.31% $68.8
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!