Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A MicroStrategy már a teljes Bitcoinkínálat 1%-át birtokolja

A MicroStrategy már a teljes Bitcoinkínálat 1%-át birtokolja

A MicroStrategy 500 millió dollár értékű tőkévé konvertálható kölcsönt dobott piacra, hogy finanszírozza legújabb Bitcoin vásárlását.

A MicroStrategy továbbra is BTC-t halmoz

A MicroStrategy még további 9 245 bitcoint vásárolt, erről a társalapító és vezérigazgató, Michael Saylor számolt be kedden. A legfrissebb vásárlásról szóló bejelentését a MicroStrategy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez nyújtotta be, ezzel az analitikai cég által birtokolt összes BTC mennyisége 214 245-re növekedett, amely mintegy 13,6 milliárd dollárt ér — ez a vezető kriptovaluta teljes kínálatának több mint 1%-át teszi ki. 

Figyelemre méltó, hogy a MicroStrategy már a felvásárlás előtt is több bitcoint birtokolt mint versenytársai: mintegy 205 000 BTC-t.

9245 újonnan vásárolt bitcoin került a MicroStrategyhez

"A MicroStrategy további 9 245 BTC-t vásárolt 623 millió dollárért convertible notes értékesítésekből és a többlet eszköztartalék felhasználásával, bitcoinonként 67 382 dollárért" - írta Saylor a Twitteren. 

2024 március 18-ai adatok szerint a vállalat jelenleg 214 246 bitcoint tart, amelyet összesen 7,53 milliárd dollárért vásárolt, egy bitcoin ára átlagosan 35 160 dollár volt.

A Bitcoin az egyetlen "menekülő stratégia" Saylor szerint

Saylor optimista bejelentése nem volt azonban felhőtlen, ugyanis ugyanabban az időszakban felzavarta a piacot egy rövid Bitcoin crash. A BTC ára 80%-kal zuhant a BitMex kriptotőzsdén kedden kora reggel, és 9000 dollár alá taszította a vezető digitális valuta árát. Az anomália csak néhány percig tartott, és a Bitcoin tíz perccel a zuhanás után 67 000 dollárig pattant vissza. A BitMex közölte, hogy vizsgálja az esetet.

Saylor BTC Cryptofalka

Habár Saylor nem kommentálta a bitcoin árának zuhanását, korábban többször is elmondta, hogy a MicroStrategy nem fog eladni BTC állományából, és a digitális eszközt „menekülő stratégiának” nevezte.

„A Bitcoin egy menekülő út, a legerősebb eszköz, egy trillió dolláros eszközosztály. Olyan nevek mellett jelenik meg, mint az Apple, a Google és a Microsoft. Mivel ez a helyzet, egyszerűen nincs okunk eladni a győztes eszközt, hogy megvegyük a veszteseket."

 – mondta Saylor a Bloombergnek februárban. 

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.73% $64,391.19
Ethereum ETH -4.62% $3,073.12
BNB BNB -5.34% $551.05
Solana SOL 0.73% $142.48
XRP XRP -6.87% $0.4901
Dogecoin DOGE -5.49% $0.1532
Cardano ADA -4.93% $0.4557
Litecoin LTC -4.14% $78.39
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!