Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Bitcoin hashráta 17%-ot esett a kínai tiltás után

A Bitcoin hashráta 17%-ot esett a kínai tiltás után

A Bitcoin hálózatát biztosító hashráta 17%-kal kisebb mint hétvégén, miután Szecsuánban a hatóságok lekapcsolták az áramot 26 bányászfarmnál.

 

MI TÖRTÉNIK AZ ÁRFOLYAMMAL A BITCOIN HASHRÁTA ESÉSEKOR?

A zuhanó hashráta általában nem kedvez a BTC árfolyamnak. Áprilisban egy áramkimaradás Xinjiang tartományban 30%-os átmeneti kiesést jelentett, és ezalatt 10,000 USD-t csökkent a bitcoin ára. Ezúttal a BTC 9,5%-ot esett, 32,500 USD körül mozog jelenleg. A BTC lefordulásával az altcoinok árfolyamai, ennél is többeket csökkentek 

Azokat a kínai bányász poolokat, amelyek földrajzilag kevésbe voltak divezifikálva, jobban ütötte a hatósági fellépés. A BTC.com adatai szerint a BTC.TOP pool a 11-ik helyről a 15-ik csúszott vissza, miután kiesett a hashrátájának az 51,39%-a. A legnagyobb pool, az Antpool, infrastruktúrájának 14%-át kapcsolták le.

price_hash rate

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

MI A BITCOINNAL KÍNÁBAN ÉS AZON KÍVÜL?

A kínai Bitcoin jövője zordan néz ki, viszont a kialakult helyzet fundamentálisan javíthat a Bitcoin megítélésén. Jelenleg az összes hashráta 65%-a Kínához tartozik, ettől a Bitcoin még decentralizált, viszont túlzottan koncentrált. A tranzakciók hitelességéért felelős hálózat most komoly kihívással néz szembe, szerencsére az USA-ban, Texas és Miami térsége igyekszik új otthont adni a száműzött bitcoin bányászoknak, El Salvador pedig állami szinten veszi ki a részét a munkából.

Az átrendeződés mindig bizonytalanságot okoz, ami meg is látszik az árfolyamon, minden kínai hírnél. Ugyanakkor, a kínai túlsúly mindenképpen csökkenni látszik, ami jó, mert egyenletesebben oszlik meg a bolygón a globális fizetőeszköz felügyelete és irányítása. Ezzel együtt a Bitcoin másik nemkívánatos tulajdonságán is segít a bányászok kirajzása: A kínai szénerőművek térségében bányászott bitcoin miatt a bányászat ökológiai lábmyoma zavaróan nagy. Ha Kína bányászatának kieső részét felveszik Kínán kívül, a hashráta jelentős része megújuló, vagy atomenergiára támszkodna.

china bitcoin mining

Kínában Szecsuán tartományhoz tartozik a bányászat orszlánrésze akkor, amikor a térség vízerőművei olcsón állítják elő az áramot, de a száraz évszakban a bányászfarmok áttelepülnek Xinjiang-ba, ahol a szénerőművektől kapnak áramot. A hideg időjárás miatt ilyenkor a hűtési költségeken spórolnak. Ennek most vége, első körben Xinjiang lezáratott több bányászfarmot június 9-én, Kínában most mindenhol számíthatnak hasonlóan gyors intézkedésékre.

Kína hivatalos álláspontja szerint a Bitcoin mindössze egy hatalmas energiapazarlás, ami semmi ténylegesen használható produktumot nem hoz létre. A Bitcoin hívei szerint ez összhangban van azzal, hogy egy független fizetési rendszer pont a Kína és hozzá hasonló, országok lakóinak jelent lehetőséget az állami pénzügyi kontroll megkerülésére.

Nagy Gábor

OKEX_banner_Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.45% $58,466.42
Ethereum ETH 3.06% $3,156.84
BNB BNB 3.46% $537.68
Solana SOL 3.66% $140.04
XRP XRP 9.97% $0.5162
Dogecoin DOGE 3.76% $0.1095
Cardano ADA 5.30% $0.4223
Litecoin LTC 2.26% $70.25
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!