Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Bitcoin több száz amerikai bankban lesz elérhető

A Bitcoin több száz amerikai bankban lesz elérhető

A NYDIG és a FIS együttműködtek annak érdekében, hogy az amerikai bankok a következő hónapokban felajánlhassák ügyfeleiknek a Bitcoint. Megindulhat a széleskörű Bitcoin adoptáció.

A New York Digital Investment Group kriptográfiai letétkezelő cég bejelentette, hogy hamarosan az amerikai bankoknak lehetőségük lesz meglévő számláikon keresztül Bitcoint vásárolni, tartani és eladni. A NYDIG azt is hozzátette, hogy további szolgáltatásokat indít, például a kriptovalutában fizetett juttatásokat és egy új típusú bankszámlát, amely Bitcoinban adna osztalékot.

 

Újabb Bitcoin adoptáció és elfogadási hullám jöhet

Lehet, hogy a Bitcoin újabb lépést tesz a mainstream elfogadás felé, ugyanis az NYDIG kriptográfiai cég szerint egyes amerikai bankok ügyfelei hamarosan már meglévő számláikon keresztül vásárolhatnak, tarthatnak és adhatnak el Bitcoinokat. A 10 milliárd dollárt érő, New York székhelyű Stone Ridge vagyonkezelő leányvállalata, a fintech óriás Fidelity National Information Services céggel együttműködve tenné lehetővé a Bitcoin elérését. Patrick Sells, a NYDIG banki megoldásokért felelős vezetője szerint már több száz bank vesz részt a programban.

Bitcoin fizetés I Cryptofalka Forrás: https://blackwellglobal.com/

Amit csinálunk, hogy megkönnyítjük a mindennapi amerikaiak és vállalatok számára, hogy a meglévő banki kapcsolataik révén Bitcoinokat vásárolhassanak. Ha a mobilalkalmazásomat az összes banki tevékenységemhez használom, akkor most képes leszek Bitcoint vásárolni, eladni és tartani is. - mondta Sells.

Mindeddig, a Bitcoint elfogadó fintech nagy játékosok, az újgenerációs alkalmazások voltak, mint például a Robinhood ingyenes kereskedési alkusz, a PayPal és a Square fizetési óriások, vagy a Coinbase kriptovaluta tőzsde. A bankok viszont idáig tartózkodtak a Bitcointól. Mivel látják azt, hogy a kriptavalutákért rajongó ügyfelek mennyi pénzt invesztálnak a digitális valutákba, megváltozni látszik a hozzáállásuk, lehetővé téve, hogy a gazdag, jelentősebb vagyonnal rendelkező ügyfelek is részt vegyenek a kripto-iparban. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Egyértelműen látszik az igény a felhasználók részéről a kriptovaluták iránt

Nem csak azt gondolják a bankok, hogy az ügyfelek kriptovalutákat akarnak, hanem látják is az adatokat. Ahogyan több száz kisebb bank jelentkezik be, a JPMorgan Chase-hez és a Bank of America-hoz hasonló bankok nyomásnak vannak kitéve, hogy kriptot kínáljanak lakossági ügyfeleiknek. Márciusban a Morgan Stanley a bankok között elsőként kínált bitcoin alapokat ügyfeleinek - jelentette a múlt hónapban a CNBC. A Goldman Sachs gyorsan követte saját bejelentését, és a JPMorgan állítólag a NYDIG-lel együtt vizsgálja saját termékét.

Ahogyan több száz kisebb bank jelentkezik a programra, Rob Lee a Fidelity National Information vezetője szerint, a JPMorgan és a Bank of America nagy nyomásnak lehet kitéve, hogy kriptovalutát kínáljon lakossági banki ügyfeleinek. Márciusban a Morgan Stanley a bankok között elsőként kínált Bitcoin alapokat ügyfeleinek. A Goldman Sachs gyorsan követte a példáját, majd a JPMorgan az NYDIG-el együtt kezdte vizsgálni saját termékét.

 

Hatalmas tőke áramolhat a Bitcoin alapokba

Ha a bankok megnyílnak a kriptovaluták előtt, abban az esetben a Bitcoint több tízmillió dollárt meghaladó nettó vagyonú magánszemélyekhez és családi üzletekhez juttathatják el. Mivel a bankon keresztül elérhető Bitcoin töredékek már 1 dollárért megvásárolhatók lesznek, vonzó eszköz lehet bárki számára, amelyet bárki birtokolhat, bármilyen összegben. Ez hatalmas szerepvállalás gazdasági szempontból.

Bitcoin elfogadás I Cryptofalka Forrás: https://tokenist.com/

 

Nem a bankok tárolnák a Bitcoint közvetlenül

Míg a Fidelity National Information, amely a közel 300 millió folyószámlával rendelkező bankok számára nyújt szolgáltatást, az NYDIG gondoskodik a Bitcoin őrizetéről és a kereskedelem végrehajtásáról. A bejelentés egyértelművé teszi, hogy a NYDIG, és nem a bankok kezelik a Bitcoint, és a kriptovaluta nem lesz FDIC-biztosítva.

A floridai Jacksonville-ben található Fidelity National Information a bankokat szolgálja ki, hozzáférést biztosítva olyan szolgáltatásokhoz, mint a chatbotok vagy az Apple Pay. Ez a fizetési iparban is nehézsúlyú, és két évvel ezelőtt 35 milliárd dollárért vásárolta meg a Worldpay fizetési processzort, az ágazat eddigi legnagyobb akvizíciójaként. Azonban a bankok fogják meghatározni, hogy mekkora kezelési költséget fognak felszámolni a kriptovaluta tevékenységek után. 

OKEX_banner_Cryptofalka

A kezdeti Bitcoin termék bevezetése után a NYDIG további szolgáltatásokat tervez, beleértve a Bitcoinban fizetett betéti kártya jutalmakat, valamint egy új típusú bankszámlát, amely FDIC biztosítva lesz. Az NYDIG megbízásából készült felmérés szerint több embernek lenne Bitcoinja, ha meglévő bankjain keresztül érhetné el. Ez lehetővé tenné az ügyfelek száára, hogy egyetlen nézetet kapjanak pénzügyi eszközeikről, és elkerüljék annak szükségességét, hogy egy másik intézménynél regisztráljanak és pénzátutalással finanszírozzák a számlát, amely általában három-öt munkanapot is igénybe vehet.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.33% $70,135.58
Ethereum ETH 0.62% $3,737.21
BNB BNB 0.53% $623.59
Solana SOL -1.27% $180.87
XRP XRP -1.38% $0.5358
Dogecoin DOGE 2.11% $0.168
Cardano ADA -3.18% $0.4872
Litecoin LTC -2.47% $86.72
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!