Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Így vásárold meg első Bitcoinodat Coinbase segítségével

Így vásárold meg első Bitcoinodat Coinbase segítségével

Végig vezetünk lépésről lépére, hogy hogyan tudsz számlát nyitni és Bitcoint vásárolni a Coinbase segítségével. Regisztráció, vásárlás, utalás lépései. 🧐

A bitcoin és egyéb kriptovaluták vásárlására rengeteg módszer létezik, ezek közül egyet, talán a legegyszerűbbet és legbiztonságosabbat mutatnám most be nektek. Nem a legolcsóbb de az egyik legbiztosabb lehetőség! A Coinbase nevű tőzsde már közel 20 millió regisztrált felhasználóval és stabil, biztonságos háttérrel rendelkezik. 

 

Coinbase regisztráció lépésről lépésre

A hackerek és a gyakran felbukkanó kamu oldalak miatt fontos, hogy mindig pontosan ellenőrizzük a beírt weboldalt vagy saját link alapján érjük el az adott tőzsdék honlapját. Meghívó a regisztrációhoz: https://www.coinbase.com/join/honti_9 Amennyiben ezen a linken keresztül regisztrálsz 10$ bónuszt kapsz az első (min. 100$-os) befizetésedre!

Ha úgy döntesz, hogy nem a feljebb említett hivatkozáson keresztül regisztrálsz, akkor látogasd meg a hivatalos weboldalt, majd kattints a “Sign Up” -ra. Link: https://www.coinbase.com

Coinbase regisztráció 1. lépés: Add meg személyes adataidat:

Coinbase regisztráció 2. lépés: Fogadd el az EU-s általános adatvédelmi rendeletet (GDRP). Katt a "Next"-re.

Coinbase regisztráció 3. lépés: Fogadd el az adatvédelmi irányelveket.

 

Coinbase regisztráció 4. lépés: Szeretnél hírleveleket kapni a Coinbase legújabb szolgáltatásairól és különleges ajánlatairól? Ha igen, katt a "Yes" -re, különben a "No" -ra.

 

Coinbase regisztráció 5. lépés: E-mail címed hitelesítése. Ezután a megadott email címre üzenetet kapunk, ahol hitelesítenünk kell az email fiókunkat, katt a "Verify Email Address" gombra.

 

Coinbase regisztráció 6. lépés: Az e-mail címünk sikeres hitelesítése után, szükséges hitelesíteni a telefonszámot is. A két lépéses hitelesítésnek ( 2FA ) köszönhetően a bejelentkezéshez szükségünk lesz az email címre, jelszóra és a telefon által generált egyedi azonosítóra. Erre azért van szükség, hogy a legnagyobb biztonságban tudhassuk a számlánkat. Gyakorlatilag a jelszó és az email cím birtokában sem képesek még feltörni a fiókunkat, mert szükség van a telefonunkra is a bejelentkezéshez!  

Kiválasztjuk az adott országot, majd megadjuk a telefonszámot, és rákattintunk a "Send code" gombra.

Magyarország - Hungary (+36)

 

Coinbase regisztráció 7. lépés: Visszaigazolás képen kapunk egy SMS-t, amely tartalmazni fog egy 7 számjegyű kódot. Ezt a kódot az üres mezőbe kell beírni, majd katt a "Submit" gombra.

Resend text message - kód újraküldése

Ha ezzel megvagyunk kész is a Coinbase fiókunk! Betudunk lépni az email címmel, jelszóval és a telefon által generált kóddal! A vásárláshoz viszont szükségünk van még a személyazonosságunk hitelesítésére, a bankszámlánkkal való összekapcsolásra és a Coinbase számlánk Euróval való feltöltésére!

 

Személye azonosságunk hitelesítése Coinbasen

(Ha az alábbi oldalt "Verify your identity" nem látnánk, akkor menjünk Dashboardon belül vagy a Settings-Limits-Submit ID -re kattintva és lejjebb görgetve szükséges igazolnunk a személyazonosságunkat, valamint megadni a hagyományos bankszámlaszámunkat.)

1. lépés: Add meg személyes adataidat.

Date of Birth - születési dátum (hó/nap/év) Street Address - pontos címed (házszám, út / település / irányítószám / ország)

1A Kérdés: Mire szeretnéd a Coinbase oldalát használni? (Investing - befektetés / Trading / Trading On Other Exchanges - tradingelésre másik váltókon / Online Purchases - online vásárlásokra / Online Payments - online fizetésekre / Business - üzletekre)

1B Kérdés: Mi a tőkéd forrása? (szakmai / befektetés / örökség / bányászat)

1C Kérdés: A foglalkoztatás jellege? (alkalmazott / munkanélküli / nyugdíjas / tanuló / egyéni vállalkozó)

Amennyiben minden adatot megadtál, katt a "Continue" gombra.

 

2. lépés: válaszd ki a hitelesíté típusát.

Passport - útlevéllel / Driver's License - jogosítvánnyal / National ID card - személyi igazolvány

 

3. lépés: válaszd ki a feltöltés típusát.

Ezután szükséges lefotózni, majd feltölteni a kiválasztott hivatalos dokumentumot. (Választhatunk , hogy feltöltjük a számítógéptről vagy lefotózzuk a laptopunk webkamerája vagy a mobiltelefonunk segítségével).

Webcam - webkamera / Mobil camera - mobiltelefon / File Upload - felltöltés

Ajánlatos a klasszikus feltöltést választani, ahol a már lefotozótt dokumentumokat (pl. a személyazonosító igazolvány elejét, valamint a hátsó oldalát is) az "Drag and Drop or click to upload" gombra kattintva kikereshetjük és feltölthetjük. Fontos, hogy a fotó jó minőségű legyen! Ezután kattintsunk az "Upload" gombra.

 

Ezután hitelesítik a fiókunkat, sokszor 15 percen belül. Olykor viszont a hitelesítés több óráig is eltarthat! Ha minden rendben, az alábbi ablak fog felugrani, a következő szöveggel: "You're verified!" 

 

4. lépés: folytassuk a bankszámlánk hitelesítésével

Kattintsunk a "Set up bank card" gombra vagy visszatérve a főoldalra kattintsunk a jobb felső sarokban az ikonra, majd a "Settings" gombra! Ezután a felső fülön menjünk a Payment Methods -ra, majd ott katt a "Add a payment methode" gombra.

Válassz egy befizetési módot. Euro Bank Account - bankszámlaszám / Credit vagy Debit Card - dombornyomott kártya

Bank Account lehetőségnél internetbankingen keresztül tudjuk elküldeni a pénzt. Csak a SEPA fizetési mód van elfogadva. Itt most a dombornyomott kártyánk adatainak megadásával folytatjuk. Ha a bankod adatait szeretnéd megadni, akkor most ugorj az útmutatónk 3. részére. 
 
Name on card - a kártyán szereplő név (tulajdonos) Card number - kártyaszám Expiration - kártya lejárati dátuma (hó/év) CVC - CVC kód Postal code - irányítószám

 

Ha megvagy, katt az "Add card" gombra. 

5. lépés: ha a jövőben szeretnél majd kriptovalutát küldeni, akkor katt a "Yes, transfer crypto" gombra. Ha egyenlőre nem, akkor "Skip for now" gombra.

 

6. lépés: a coinbase újra felhívja a figyelmed, hogy ha rossz címet adsz meg kriptovaluta küldésénél, akkor a küldött összeg elveszik. Ezt tudomásul veszed? Katt az "I understand" gombra. 

Rendben, végeztünk a Coinbase regisztrációval, hitelesítettük a személyazonosságodat és egy befizetési módot is sikeresen hozzáadtunk. A következő részben megnézzük, hogyan tudsz magadnak kriptovalutát vásárolni és azt elküldeni. 

 

Coinbase számlánk feltöltése Euróval (Deposit)

Ez gyakorlatilag annyit tesz, hogy a saját bankszámlánkról egy egyszerű SEPA utalást kell végrehajtanunk, ekkor megjelenik a Coinbase számlánkon az elutalt összeg Euróban. Ebből tetszés szerint válthatunk, amennyit és amikor akarjuk kriptovalutába oda és vissza. ( Nem szükséges, hogy Euróval rendelkezzünk az átutaláshoz! A SEPA utalásnál a rendszer autómatikusan átváltja nekünk a hagyományos forint számlánkról.)

Befizetéshez banki átutaláson keresztül (vagy a banki adataid megadásához) menj a főoldalon a "buy crypto" gombra VAGY fenti menüben katt a "Portfolio"-ra és ott válaszd ki az eurót, majd a megjelnő oldalon "Deposit". Ezután - ha még nem tetted meg - katt a "add a payment methode"-ra, majd az "Euro Bank Account" gombra. Ekkor ez az ablak fog fogadni.  

1. lépés: Add meg az adatokat! Bankod nevét, számlatulajdonos nevét és a befizetés összegét. 

2. lépés: Ekkor kapunk egy egyedi Referencia számot ( Lásd Reference Number ), ezt a referencia számot muszáj megadnunk a SEPA utalás esetén!!! Fontos, hogy ezt a kódot pontosan mentsük el vagy másoljuk át a SEPA banki átutalásunkhoz, a rendszer ez alapján tudja hozzánk társítani az adott átutalást!

3. lépés:  Utalás.

Recipient Name - Kedvezményezett neve Bank Address - Kedvezményezett címe Recipient's IBAN - Kedvezményezett számlaszáma IBAN formátumban Bank Country - Kedvezményezett országkódja (EE – Észtország) Amount - Átutalás összege

Ezután be kell lépnünk a hagyományos bankszámlafiókunkra, kiválasztani az utalás, majd SEPA átutalás pontot. Ott add meg azokat az adatokat, amiket a megjelenő ablakban látsz (a fenti képhez hasonlóan). 

Kedvezményezett típusa legyen: Magánszemély és a Kedvezményezett azonosítója: A korábban kapott Referencia szám!

Ha megtörtént az utalásunk, visszalépünk a Coinbase oldalára majd az előző ablakban rákattintunk az "I have sent the funds” gombra.

Ezután nincs más dolgunk, mint megvárni amíg feldolgozza a bank az utalásunkat és megjelenik az átutalt Euró a Coinbase számlánkon, ez kb 1-2 munkanapot vesz igénybe. Ha megérkezett az utalásunk akkor arról emailt kapunk a megjelölt email címünkre, majd az az Accounts, EUR Walletben jelenik meg.

A következő részben megnézzük, hogyan tudunk Bitcoint vásárolni és azt továbbküldeni. 

 

Digitális valuta vásárlása Coinbase segítségével (Bitcoin vásárlás)

Ha sikeresen feltöltöttük az EUR tárcánkat a Coinbasen, akkor a Bitcoin, Ethereum, Litecoin stb. vásárlásához kattintsunk a Coinbase főlapján a felső sáv "Portfolio" gombjára.

Ezután a megjelenő ablakban a következő dolgokat kell beállítsd:

1) Menj a "Buy" (vásárlás) fülre.

2) Válaszd ki a vásárolni kívánt digitális pénznem típusát (esetünkben Bitcoint).

3) Ad meg a vásárolni kívánt mennyiséget.

4) Válaszd ki azt a pénztárcát, amibe majd a pénzt be szeretnéd helyezni.

5) Válaszd ki a kívánt fizetési módot.

6) Végül kattints a "Buy..." (vásárlás) gombra.

Buy ( Vétel ) / Sell (Eladás). Bitcoin / BitcoinCash / Ethereum / Litecoin kiválasztása (Amit vásárolni szeretnél). Fizetési módszer kiválasztása. Vásárolandó EUR összeg megadása.

Ezzel sikeresen megvásároltad első digitális valutádat! Gratulálunk!

Ezután megtörténik a tranzakció, majd a vásárolt digitális valuta a "Portfolio" fülön lévő megfelelő tárcánkba kerül. ( Bitcoin- Bitcoin wallet, Ethereum- Ethereum wallet stb. )

Ezt gyakorlatilag az előző módszer segítségével bármikor tetszés szerint visszaválthatjuk Euróra, vagy akár másik digitális valutákra is. Viszont a Coinbase tőzsde a viszonylag magas tranzakciós díjai miatt „day tradelésre” nem ajánlott, arra más tőzsdék alkalmasabbak.

Megjegyzés: így minimum 2 euró vagy 2$ értékben vásárolhatsz magadnak kriptovalutát.

 

[box type="bio"] Szeretnél belevágni a Bitcoin kereskedésbe, érdekelnek a kriptovaluták, de félsz egyedül belekezdeni? Rendelkezel már digitális valutával, de a szakmai tudásodon szeretnél csiszolni a nagyobb profit érdekében? Egyedi problémáddal kérnél segítséget egy szakértőtől? Akkor jó helyen jársz! Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! ➡️ Bitcoin és kriptovaluta konzultáció[/box]

 

Digitális valuta küldése Coinbase fiókunkból

Digitális valuták küldésére szintén a "Portfolio" fülön van lehetőségünk, legördítünk a küldendő digitális valuta tárcájához ( BTC wallet, Ethereum wallet stb. ), majd rákattintunk a nevére. Ezután ezt fogjuk látni:

Ezután a következő ablakot kell kitöltsük, természetesen a többi digitális valutánál is ugyanez a módszer, csak a tárca címe más.

1) Legyen a "Send" fül aktív.

2) Írjuk be a küldeni kívánt digitális valuta értéket.

3) A "To" résznél írjuk be a fogadó Bitcoin tárca címét (Bitcoinnál BTC tárca stb...)

4) "Note" írhatunk megjegyzést, de ezt üresen is hagyhatjuk. (Opcionális pl azonosító, e-mail cím stb.)

Ezután katt a "Send" gombra. Majd a tranzakció hitelesítéséhez meg kell adjuk a kétlépéses hitelesítésünk kódját. Erre azért van szükség, hogy a telefonunk nélkül az esetleges hackerek ne legyenek képesek tranzakciót végrehajtani. Adjuk meg a mobilunkra érkező Sms token által generált egyedi számot, vagy Google Authenticatort is be lehet állítani a Settings-Security fülön. Ha megadtuk a kódot katt a Confirm gomra.

Ezzel sikeresen elutaltuk első digitális valutánkat egy Coinbase tárcáról egy tetszőleges másik tárcára! Az utalásról ezután értesítést is kapunk az email címünkre.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Gyűjts passzív jövedelmet a Binance hitelezés segítségével
  3. Bitcoin vásárlás jöhet a Paypal 300 millió felhasználójához
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.70% $70,019.17
Ethereum ETH -1.12% $3,714.01
BNB BNB 0.75% $618.74
Solana SOL -0.38% $179.38
XRP XRP -1.67% $0.5335
Dogecoin DOGE -0.41% $0.166
Cardano ADA -3.48% $0.4833
Litecoin LTC -2.47% $86.29
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!