Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Bitcoin kereskedési volumenének 51%-a hamis?

A Bitcoin kereskedési volumenének 51%-a hamis?

A Forbes legfrissebb, 157 tőzsdére kiterjedő tanulmánya szerint a Bitcoin kereskedési volumene lényegesen alacsonyabb a jelentettnél.

 

A Tether Bitcoin kereskedésekre tett hatása

A jelentés szerint a Bitcoin kereskedési volumene június 14-én 128 milliárd dollár volt, ami jóval alacsonyabb, mint az összes tőzsde által bejelentett teljes 262 milliárd dollár. Ez azt mutatja, hogy az összes Bitcoin kereskedési tevékenység körülbelül 51%-a hamis vagy nem gazdasági jellegű volt.

A Forbes szerint a Tether jelentős szerepet játszik a Spot Bitcoin kereskedésekben, mivel a kereskedelem nagy része stablecoinokból származik. Azonban a fiat valuták, például az amerikai dollár, a japán jen és a dél-koreai won is nagy százalékban vesznek részt a kereskedésekben.

Bitcoin | Cryptofalka coingape.com

 

Összességében a BTC likviditásának több mint 90%-a a USDT stablecoinnal vagy magával az amerikai dollárral áll szemben. Emellett hatalmas nem dollár alapú kereslet érkezik Európából, Japánból, Dél-Koreából és Törökországból. Azt is felfedezték, hogy a legtöbb BTC kereskedés a Bitcoin állandó kereskedéséből származik, ezt követi az azonnali kereskedés és a határidős kereskedés.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Sok tőzsde hamis számokat tesz közzé

A jelentés három kategóriába sorolta a tőzsdéket a saját bevallásuk szerinti mennyiségük és a tényleges mennyiségük közötti különbségek alapján. A tanulmány szerint a kereskedési volumen alapján az első három tőzsde a Binance, az FTX és az OKX. A második kategóriába tartozik a Bybit, a Bitget, a MEXC Global, a KuCoin, a BingX, a Crypto.com és a Huobi Global.

Figyelemre méltó, hogy csak az FTX, az OKX és a Crypto.com tartozik az 1. csoportba, azaz a valós kereskedési volumen és a bejelentett Bitcoin kereskedési tevékenység között 0-25%-os eltéréssel. A többi a 26-79%-os mennyiségi eltéréssel rendelkező tőzsdékből álló 2. csoportba tartozik.

 

Bitcoin | Cryptofalka esports.net

A 3. csoport többnyire kisméretű és szabályozatlan tőzsdékből áll, amelyek közül néhány egyértelműen hamis BTC kereskedési volumenről beszélt. Például a BitCoke 14 milliárd dolláros kereskedési volumenről számolt be, amikor kevesebb, mint 10 000 havi látogatója van, akiknek több mint fele Argentínából származik.

A jelentés megállapította, hogy a hamis vagy nem gazdasági kereskedési volumenekkel kapcsolatos egyik fő probléma azoktól a tőzsdéktől ered, amelyek minimális szabályozási felügyelet mellett működnek, ez pedig befolyásolja adataik hitelességét. Ezek a tőzsdék, köztük a Binance, a Bybit és a MEXC Global, 217 milliárd dolláros kereskedési volumenről számoltak be, miközben a tényleges forgalom 89 milliárd dollár volt.

 

Záró gondolatok

A Forbes jelentése szerint egyes kereskedők "wash trade"-et folytatnak, hogy hamis képet alkossanak a keresletről és a tokenek növekvő népszerűségéről.

A tanulmány azt is kijelentette, hogy a tőzsdék gyakran hasznot húznak ezekből a nem gazdasági kereskedésekből, mivel ezek „lehetővé teszik, hogy a ténylegesnél nagyobb volumenűnek tűnjenek az adott tőzsdék, ami potenciálisan legitimebb kereskedést ösztönöz a felhasználok körében".

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.13% $67,041.25
Ethereum ETH 0.43% $3,118.74
BNB BNB -0.09% $580.71
Solana SOL 0.20% $173.55
XRP XRP -0.35% $0.5221
Dogecoin DOGE -0.86% $0.1548
Cardano ADA -0.62% $0.481
Litecoin LTC 0.09% $84.13
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!