Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Binance több Bitcoint birtokol, mint a Coinbase

A Binance több Bitcoint birtokol, mint a Coinbase

A Coinbase elvesztette 2014 óta fennálló elsőbbségét, a legtöbb bitcoin immár a Binance kriptotőzsdénél van. 
 
 

Több a Bitcoin a Binance-nél

A Binance megelőzte a Coinbase-t, így a világ legnagyobb bitcoin állományával rendelkező kriptotőzsde lett. A Coinbase Global 2020-ban körülbelül 1 millió BTC-t birtokolt. A legtöbb Coinbase felhasználó azonban eladta a bitcoin-t, emiatt a kriptotőzsde lemaradt a Binance mögött.
 
Bitcoin ETF | Cryptofalka Forrás: coincentral.com
 
A Coinbase tőkecsökkenésének elsődleges oka a digitális eszköztár természete. Központi tőzsdeként a Coinbase az összes felhasználó digitális pénzeszközeinek 98%-át hideg pénztárcán tárolja. Annak ellenére, hogy ez a legbiztonságosabb tárolási forma, ugyanis a digitális eszközöket az internetről leválasztott fizikai hardverben tárolja, ez egyben csökkenti a felhasználók ellenőrzését eszközeik felett.
 
Ez a letéti tulajdonjog arra vezetett, hogy sok felhasználó elhagyta a Coinbase-t, és kivette a pénzét. „Nem te kulcsod, nem a kriptod”. Ehelyett a befektetők úgy döntenek, hogy pénzeszközeiket úgy tárolják, hogy kezelhessék saját privát kulcsaikat, és így teljes ellenőrzést gyakorolhassanak eszközeik felett.
 
 
 
 
2014 óta a Coinbase birtokolta a legtöbb bitcoint, 2021-ben állománya csökkenni kezdett, míg a Binance állománya meredeken emelkedett. Végül 2022. július 18-án Binance megelőzte a Coinbase-t, ami tovább fokozta az utóbbi gondjait. A Coinbase küszködik a medvepiacon. Fel kellett függesztenie a Coinbase Pro-t, és el kellett bocsátania alkalmazottait.
 
Egy esetleges csődeljárásról is felröppent a pletyka. A Coinbase NFT piactér is nehezen indult el. Ráadásul a cég részvényei az utóbbi időben zuhantak a tőzsdén. A szakértők nem hiszik, hogy a Coinbase visszaszerezheti az elsődleges pozícióját a bitcoin mennyisége terén, mivel más tőzsdék, például az FTX is erős versenytársnak tűnik.
 
Nexo kriptovaluta váltó

 

 

A Binance vezető szerepet tölt be

A Binance a medvepiac ellenére virágzik. Changpeng Zhao (CZ), a vezérigazgató folyamatosan jelen van a közösségi médiában, és együttérzését fejezi ki a medvepiac miatt. Ez kivívja a befektetők, felhasználók szimpátiáját. A Binance Coin-nak (BNB) is sikerült megszereznie a piaci kapitalizáció alapján az ötödik legnagyobb kriptoeszköz pozícióját.
 
Úgy tűnik, hogy a Terra LUNA összeomlása sem érinti, mivel semmilyen tranzakciós korlátozást nem írt elő ügyfélkörére. A platform nem lép ki kereskedelmi megállapodásaiból sem, mint sok más vállalat. Valójában az ellenkező utat választotta, és megsokszorozta partnerségi megállapodásait. Ötéves évfordulójának megünneplése alkalmából a Binance a bitcoin tranzakciós díjait is megszüntette. 
 
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.28% $58,478.7
Ethereum ETH 2.84% $3,158.37
BNB BNB 3.22% $537.57
Solana SOL 3.21% $139.84
XRP XRP 9.53% $0.5157
Dogecoin DOGE 3.57% $0.1095
Cardano ADA 5.11% $0.4209
Litecoin LTC 1.91% $70.18
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!