Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Bitcoin készlet 3%-át birtokolja már a Grayscale alapkezelő

A Bitcoin készlet 3%-át birtokolja már a Grayscale alapkezelő

A vezető alapkezelő a Grayscale, a valaha létező 21 millió Bitcoin 3%-át birtokolja már. Az alapkezelő BTC készlete még tovább duzzad.

 

Grayscale dominancia

A 2013-ban indított Grayscale, a legnagyobb kriptovaluta eszközkezelő, több mint 27 milliárd dollár kezelt vagyonnal. A vállalat legnépszerűbb terméke a Bitcoin Trust (GBTC), amely lehetővé teszi az intézmények számára, hogy az Egyesült Államok Tőzsdefelügyelete (SEC) által is elfogadott BTC kitettséget szerezzenek. A cég az eszközöket külön díj ellenében tárolja és kezeli. 

A FOMO (fear of missing out) hangulat eluralkodott, egyre több intézmény szállt be a kriptovaluta bizniszbe, így a GBTC népszerűsége nagyon megugrott. A Grayscale beszámolt arról, hogy 2020-ban az AUM (Asset Under Management) 10 szeresére nőtt. A céghez, tavalyi év csak az utolsó negyedévben több vagyon áramlott, mint 2013-2019 között. Az intézmények által választott vezető kriptovaluta a BTC volt. 

A GBTC befektetések lefedésére a vállalat Bitcoint vásárol. Az elmúlt évben a Grayscale hatalmas mennyiségű Bitcoint vásárolt, hogy lépést tartson az elszabadult kriptovaluta befektetési kedvvel. Az eszközkezelő 2020 negyedik negyedéves jelentésében azt írta, míg az újonnan kibányászott Bitcoin mennyisége lecsökkent a májusi blokkfelezés következtében, nála a beáramlás kétszer annyi volt mint a bányászott Bitcoin. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Mennyi Bitcoin lehet a Grayscale birtokában?

A legfrissebb jelentések tükrözik a Grayscale vásárlási kedvét. A Bloqport erőforrás-figyelő szerint, az eszközkezelő 16244 BTC-t vásárolt 24 órán belül. Ez amerikai dollárban szemléltetve 600 millió dollár. Az elemző cég szerint, a Grayscale a teljes Bitcoin készlet 3%-át birtokolja. A vállalati adatok ezt meg is erősítették, ugyanis a Grayscale honlapja szerint a GBTC-nek 666.675.200 darab részvénye van, részvényenként 0,000949919 BTC értékkel. Egy egyszerű számítás mutatja, hogy ez 643.801 Bitcoinnak felel meg, ami a teljes (21 millió darab) készlet 3,013%-a. Ha a jelenlegi forgalomban lévő Bitcoin szerint számoljuk, ami 18.604.000 Bitcoin, akkor a készlet 3,4%-át birtokolja a digitális alapkezelő.

[embed]https://twitter.com/Bloqport/status/1351292780212056069[/embed]

 

Mennyire tükrözi a GBTC a BTC árát?

A JP Morgan Chase & Co multinacionális befektetési bank elemzői többször hangsúlyozták a Bitcoin Trust jelentőségét az eszköz teljesítményében és elfogadásában. Az elemzők legfrissebb jelentése szerint, a Bitcoin értékének 40.000 dollárt kell meghaladnia, hogy elkerülje a nagymértékű korrekciót és ezzel elriassza az intézményeket a GBTC eszközbe fektetéstől. Az is megjegyezték, hogy a Trustnak legalább 100 millió dollárt kell likviden tartania az elkövetkező hetekben ahhoz, hogy korrigálja a Bitcoin volatilitását. 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.58% $63,192.99
Ethereum ETH 0.79% $3,107.58
BNB BNB 0.77% $556.19
Solana SOL -2.68% $138.51
XRP XRP 1.07% $0.4947
Dogecoin DOGE 5.85% $0.1606
Cardano ADA 2.43% $0.4578
Litecoin LTC 0.86% $78
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!