Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Áramlik ki a Bitcoin készlet a tőzsdékről, erősödik a HODL

Áramlik ki a Bitcoin készlet a tőzsdékről, erősödik a HODL

Legutóbb, amikor hasonló Bitcoin kiutalásokat láttunk a tőzsdékről, akkor a Bitcoin ára 88%-ot tudott emelkedni. 🚀 Vajon a csökkenő készlet ismét hasonlóhoz vezethet?🤔

 

Szűkül a tőzsdéken lévő Bitcoin készlet

Úgy néz ki, hogy a járvány elcsendesedése és a sikeres blokkfelezés pozitív hangulatnak ágyazott meg a kriptovaluta piacon. ☀️ Ugyanis úgy tűnik, hogy a befektetői "HODL" megveszed majd hosszú ideig tartod hangulat erősödni látszik. Június 8-án például 27 000-el több Bitcoint utaltak ki a tőzsdékről, mint amennyit be.

Ez miért is fontos? Azért mert ha a tőzsdéken lévő BTC készlet csökken, de az érdeklődés szintje azonos marad akkor annak árfelhajtó hatása lehet. A legutóbb, amikor hasonlónak lehettünk tanúi akkor +88%-ot emelkedett a Bitcoin ár. Március óta egyértelműen csökken a tőzsdéken tárolt Bitcoin készlet, viszont a most júniusban kiutalt Bitcoinok száma még ezt is erősen túlszárnyalja.

Bitcoin készlet HODL I Cryptofalka Forrás: Glassnode

 

A tőzsdei Bitcoin készlet csökkenése a HODL hangulat erősödésére utalhat

Általánosságban elmondható, hogy amikor valaki hosszú távra szeretne befektetni akkor azokat a digitális valutákat nem tőzsdén, hanem saját privát tárcában tárolja. Legyen ez mondjuk paper wallet vagy egy Ledger Nano. Ennek főként biztonsági oka van.🔒 Viszont ha szeretnél megszabadulni a Bitcoinodtól akkor azt általában tőzsdére mozgatod, ahol el tudod adni másoknak.

Ezért a Bitcoin készlet mozgásából az vehető ki, hogy egyre többen mozgatják a tőzsdéken tárolt Bitcoinjaikat privát tárcákba. Ez pedig a HODL hangulat erősödésére utalhat, vagyis arra, hogy egyre kevesebben szeretnék a közeljövőben eladni a Bitcoinjaikat.

crypto-wallet

A májusi Bitcoin blokk felezéssel az újonnan kibányászott Bitcoin készlet így is már 1800 Bitcoinról 900-ra csökkent. Ez mellett pedig arról is írtunk nektek, hogy a Grayscale befektetési alap az elmúlt hónapokban napi 600 Bitcoint vásárolt fel. Így ezzel a korábbi 1800 Bitcoinról jócskán 300-ra zsugorodott az újonnan elérhető napi Bitcoin készlet. Az azonos érdeklődési szint mellett pedig a zsugorodó kínálatnak egyértelműen árfelhajtó hatása van!

Egyedül az a kérdés, hogy az érdeklődés a Bitcoin és a kriptovaluták iránt azonos-e, mint korábban? Ha igen akkor egy újabb paraméter ágyazhat meg a Bitcoin ár hosszú távú emelkedésének! 📈

 

További ajánlott témánk:

 

Ha szeretnéd a futást, házimunkát vagy az utazást hatékonyan eltölteni, hallgasd a Bitcoin kisokos-ra hallgató podcastünket! 🎤 Spotify és iTunes segítségével érhetőek el a Bitcoinról és blokkláncról szóló hanganyagainkat. 🎧 

 

[buzzsprout episode='3770012' player='true']

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.87% $64,659.56
Ethereum ETH 2.32% $3,146.88
BNB BNB 2.06% $569.5
Solana SOL 3.81% $149.61
XRP XRP 3.91% $0.5274
Dogecoin DOGE 4.00% $0.1617
Cardano ADA 6.53% $0.5035
Litecoin LTC 4.27% $84.91
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!