Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bitcoinnal is fizethetnek már a portugálok egy áramszolgáltatónál

Bitcoinnal is fizethetnek már a portugálok egy áramszolgáltatónál

A portugál emberek egy kis, de annál innovatívabb vállalati lépésének köszönhetően az áramszámlát már Bitcoinnal is fizethetik. ⚡️

 

Újabb lépés a mainstream felé

Ahogy terjed az intézményi és mainstream Bitcoin befektetés, úgy lesz egyre nagyobb, sikeresebb a kriptovaluták gazdaságba való integrálása. Egyre több a fizetési pont, nemcsak az interneten hanem már fizikailag is. Ha rendelkezünk kriptovaluta-kártyával, akkor pedig szinte határtalan lehetőségek tárulnak fel. ATM-ből bármikor vételezhetünk le a számlánkról, mely az adott ország fiat valutáját eredményezi a kártyán levő kriptovalutából.

A világ több pontjáról is érkeztek korábban hírek arról, hogy állami vagy egyéb társaságok, intézmények kriptovalutákat fogadjanak el fizetségként.

A Portugál székhelyű Luzboa villamosenergia-szolgáltató cég bejelentette, hogy megkezdi a szükséges technológiai adaptációs eljárásokat a Bitcoin fizetések mielőbbi elfogadása érdekében. A vállalathoz jelenleg mintegy 5 ezer hazai szolgáltatáspont van bekötve. Közülük nagyjából 2 ezren fizetik az áramdíjat azonnali piaci díj szerint. 

Luzboa energia szolgáltató I Cryptofalka Forrás: https://cryptopotato.com/

 

5 ezer háztartáshoz és vállalkozáshoz érhet el a Bitcoinos fizetés

A cég a közleményben kijelentette, hogy nem befektetni kívánnak a kriptovalutába. Egyszerűen csak, egy újabb piaci rést szeretnének biztosítani az új, a kriptovalutákat elfogadó és használó generációnak. 

Tudunk a valuta volatilitásáról, de készek vagyunk vállalni némi kockázatot. Szeretnénk lehetőséget adni az új fizetési eszközök használatára. 

A kockázatok minimalizálása érdekében, a vállalat azonnal átváltja a Bitcoint Euróra. A számlákon az adatok fel lesznek tűntetve Euróban és Bitcoinban is. Így az ügyfelek és a hatóságok is egyből látják, hogy a felhasználó vagy a cég mennyi adót fizetett az igénybevett szolgáltatások után. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Lassú, de biztos haladás a teljes kriptovaluta elfogadás útján

Portugália egyébként is lassabb a kriptográf eszközök elfogadásában mint más országok. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy túlságosan mégsem akar lemaradni a globális digitális pénz forradalomról. 

Henriqe Tomé, az XBT portugál bróker elemzője szerint, Portugáliában az emberek fokozatosan növelik a Bitcoin és egyéb digitális eszközök kitettségének szintjét. Az ország vállalkozásai ugyanezt a tendenciát követik:

Portugáliában még mindig mérsékelt az adoptált szint, azonban az elmúlt hónapokban jelentősen nőtt a kereslet és a kriptodevizák tevékenységei, tranzakciói. Kezdenek láthatóvá válni a kriptovaluta belföldi vállalati beruházások. 

 

Összegzés

Egyenlőre nagyobb kitettséget kriptavalutákban csak amerikai cégek szereztek. Ha lassan is, de idővel bekerül a Bitcoin vagy egyéb kriptovaluták más földrészen lévő multinacionális vállalatok pénzügyi stratégiájába, akkor hatalmas rallykat láthatunk a népszerű kriptovaluták árfolyamán. Ugyanekkora vagy még nagyobb hatása lehet a kriptovaluták hatása a kiskereskedelemre. Bitcoinnal fizetni elég elképzelhetetlen, de vannak kiváló projektek a feladatra. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.08% $65,608.66
Ethereum ETH -3.84% $3,444.66
BNB BNB -1.53% $595.92
Solana SOL -7.79% $136.48
XRP XRP 0.69% $0.4927
Dogecoin DOGE -9.84% $0.1217
Cardano ADA -7.89% $0.3802
Litecoin LTC -6.00% $73.46
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!