Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Crypto Crash: Az olaj sorsára juthat a Bitcoin?

Crypto Crash: Az olaj sorsára juthat a Bitcoin?

Az előző ciklus eddigi csúcsát tesztelő Bitcoin egzisztenciális félelmet keltett a teljes összeomlástól. Az incidens felvetette a kérdést, hogy a BTC ára valaha is negatív értéket érhet-e el, mint az olajé a világjárvány idején.

 

A Bitcoin árfolyama benézett a korábbi csúcs alá

A legutóbbi kriptopénzpiaci összeomlás előtt az egyik legbikább érv az volt, hogy a bitcoin (BTC) még soha nem tesztelte az előző ciklusban elért történelmi csúcsot egy felező esemény előtt. Ezúttal azonban megtette, és a 2020-as feleződés előtti csúcs, 19 000 dollár alá esett.

Miközben az eset egzisztenciális félelmet keltett a teljes összeomlástól, felvetette azt a kérdést is, hogy vajon a bitcoin ára valaha is nullára eshet-e, és negatív értéket érhet-e el, mint az olaj a világjárvány csúcspontja idején.

"Azt sugallni, hogy a bitcoin ára nullára csökkenhet... szinte elképzelhetetlen. A kínálatát nem befolyásolják a jelenlegi globális ellátási lánc bürokráciái. A nyersolajkínálat szinte végtelen, és ez ronthatja azt, hogy mennyit hajlandó valaki fizetni, ami csökkentheti az árát" - mondta Whitney Setiawan, a Bitrue kriptotőzsde egyik elemzője.

Crypto Crash: Az olaj sorsára jutahat a Bitcoin? Forrás: newsbtc.com

 

Setiawan szerint a bitcoin technikai felépítése megakadályozza, hogy nullára csökkenjen, még akkor is, ha "a szélesebb piaci hangulat továbbra is eladási hullámot gerjeszthet". Az amerikai árutőzsdei törvény megállapította, hogy a Bitcoinhoz hasonló digitális valuták árucikknek minősülnek, hasonlóan az olajhoz.

 

Nexo kriptovaluta váltó

 

70%-os Bitcoin zuhanás, félelmek a teljes összeomlástól

2020-ban, a koronavírus-járvány csúcspontján az olaj ára az USA-ban a történelem során először vált negatívvá, és hordónként mínusz 37 dollárra esett. Ez azt jelentette, hogy az olajtermelőknek fizetniük kellett a vevőknek, hogy vegyék el tőlük az árut, attól tartva, hogy a tárolókapacitás kifogyhat. Az olaj iránti kereslet elapadt a zárlatok miatt, amelyek az embereket otthonukban tartották.

Mivel a bitcoin ára az elmúlt hetekben meredeken zuhant, mind a kereskedők, mind a bányászok igyekeztek kiárusítani állományukat, hogy elkerüljék a hatalmas veszteségeket. És ami talán még rosszabb, az a LUNA utáni összeomlás.

Crypto Crash: Az olaj sorsára jutahat a Bitcoin? Forrás: icolink.com

A Bitcoin 70%-ot zuhant azóta, hogy 2021 novemberében elérte a 69 000 dolláros csúcsot. A kriptopiac vérengzését részben a makrogazdasági erők nyomása okozza, beleértve az emelkedő inflációt és az amerikai jegybank sorozatos kamatemeléseit. Ráadásul a Terra által kibukott destabilizáció csak most kezd megmutatkozni, mivel számos kripto-nehézsúlyú cég, köztük a Three Arrows Capital (3AC) fedezeti alap, a hitelezők Celsius és Babel Finance fizetőképességi problémákkal küzdenek.

 

"A bitcoinnak nincsenek tárolási költségei, így nem fog nullára csökkenni"

Styliana Charalambous, a Pure alapkezelő befektetési és piackutatási vezetője szerint a bitcoin árfolyamának történelmi fordulatát nem lehet az olajéhoz hasonlítani, mivel a kereskedőknek és a befektetőknek szinte semmibe sem kerül "a bitcoin portfóliójukban való tárolása".

"Az olaj egy bizonyos ponton azért volt negatív értékű, mert az olajtárolók világszerte gyorsan feltöltődtek. Az emberek hajlandóak voltak fizetni azért, hogy kivegyék az olajkészletet a raktáraikból. Másrészt technikailag lehetetlen, hogy a BTC-nek negatív értéke legyen".

Charalambous szerint a kriptopénzek értéke a piaci spekulációk alapján vadul ingadozhat, de az értékek soha nem lehetnek nullánál alacsonyabbak. "Ez lényegében azt jelentené, hogy fizetni kellene valakinek azért, hogy elvegye az érméidet vagy a tokenjeidet" - jelentette ki.

Brian Gallagher, a Partisia Blockchain Foundation nevű, Web3 infrastruktúrával foglalkozó szervezet társalapítója szerint a BTC nehezen eshet nulla alá, "mert ez egy kemény valutakészlet". De "a túlzottan eladósodott vállalatok eladósodhatnak, és csődbe mehetnek, és felszámolhatják a vagyonukat, hogy kifizessék a hitelezőiket" - részletezte.

 

Összefoglalva

A Bitcoin mögött álló alapvető technológia továbbra is szilárd, és a szakértők szerint a több mint 13 évvel ezelőtti megalakulása óta sok turbulenciát átvészelt. A kriptopénzpiacok a Terra blokklánc májusi összeomlását követően bizalomért küzdenek. A helyzet teljes félelmet váltott ki a kriptopénzek hosszú távú életképességével kapcsolatban, ami az elmúlt hat hónapban több mint 2 billió dollár értékvesztéshez vezetett.

"A Bitcoin egy kulcsfontosságú új pénzügyi eszköz, amelynek hosszú távú értéke és használhatósága van. Biztos vagyok benne, hogy amint a globális piacok stabilizálódnak és helyreállnak, a bitcoin még gyorsabban fog talpra állni" - mondta Vasja Zupan, a Matrix digitális eszközváltó elnöke.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.20% $66,298.67
Ethereum ETH 1.47% $3,611.9
BNB BNB 0.66% $609.15
Solana SOL 3.65% $150.13
XRP XRP -0.45% $0.4874
Dogecoin DOGE 0.06% $0.1365
Cardano ADA 0.78% $0.4164
Litecoin LTC -0.26% $78.91
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!