Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Deutsche Bank: Túl fontos a Bitcoin ahhoz, hogy ignoráljuk

Deutsche Bank: Túl fontos a Bitcoin ahhoz, hogy ignoráljuk

A Deutsche Bank globális bankóriás szerint a Bitcoin "már örökre velünk marad", az államok szabályozását ezért már 2021 végére várják.

 

Töretlen a Bitcoin népszerűsége

A legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptovaluta mára már szinte megállíthatatlan népszerűségnek örvend.  Alig van olyan ember a fejlődő országokban, sőt mostmár a 3. világbeli országokban is, aki ne tudná mi az a kriptovaluta, vagy Bitcoin. Érdekes módon mostanság kevesebb hype övezi mint a 2017-18-as bikapiac alkalmával. Összehasonlítva a második (Ethereum) és harmadik (Binance coin) legnagyobb kriptovalutával kiemelkedően magas ismertségre tett szert.

Bitcoin népszerűsége 2021.03 I Cryptofalka Forrás: https://trends.google.com/t

Ennek ellenére a Bitcoin ára többszörösére duzzadt 2018 óta. Ez jórészt annak köszönhető, hogy az intézményi befektetők is lehetőséget látnak a legnépszerűbb kriptovalutában. Külön befektetési eszközosztállyá nőtte ki magát, amely ellenáll az inflációnak, sőt, a profitábilis befektetések közé sorolható. 

 

Megérett a Bitcoin és kriptovaluták piaca a szabályozásra

Az elemzők szerint, a Bitcoin 1000 milliárd dolláros piaci kapitalizációját, és a folyamatos növekedési lehetőségét már nem lehet figyelmen kívűl hagyni. A Deutsche Bank Research, a Deutsche Bank globális banki óriáscég pénzügyi kutató leányvállalata, kizárólag a Bitcoinnak szentelt jelentést adott ki „A fizetések jövője: 2. sorozat, III. Rész címmel. Bitcoin: Tinkerbell-effektus önmegvalósító jóslatává válhat-e?“

Bitcoin szabályozás I Cryptofalka Forrás: https://www.financemagnates.com/

A 18 oldalas tanulmányban a Deutsche Bank Research leírja a Bitcoin alapvető jellemzőit, és elemzi a történelmi árnövekedés fő mozgatórugóit egészen mostanáig.

Az elemezők azt jósolják, hogy amíg az eszközkezelők és a vállalatok belépnek a Bitcoin-piacra, addig az árfolyam tovább növekedhet. A cég kihangsúlyozta, hogy a központi bankok és a kormányok most kezdik megérteni, hogy a Bitcoin és más kriptovaluták itt maradnak, nem fognak eltűnni, így várhatóan 2021 végére megkezdik szabályozásukat. 

A Bitcoin egyre növekvő értéke és eszközosztályként elismerése ellenére, a bank a kriptovaluta korlátozott likviditására hívja fel a figyelmet. 

A valódi vita az, hogy az emelkedő árak önmagukban is elegendő okok lehetnek-e ahhoz, hogy a bitcoin önálló eszközosztállyá fejlődjön, vagy az illikviditása akadályt jelenthet ennek.

Továbbá megállapították, hogy a Bitcoin várhatóan rövid távon továbbra is nagyon volatilis maradhat. A Deutsche Bank elemzői azt jósolják, hogy a következő két vagy három évben fordulóponthoz érkezhet, mivel konszenzus alakulhat ki a jövőjéről, ezáltal a közös szabályok is lefektethetők lesznek. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.39% $67,374.25
Ethereum ETH -3.70% $3,688.08
BNB BNB -2.50% $595.41
Solana SOL -5.43% $165.06
XRP XRP -0.47% $0.522
Dogecoin DOGE -3.59% $0.1597
Cardano ADA -3.38% $0.4618
Litecoin LTC -0.01% $85.65
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!