Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
El Salvador: késik a Bitcoin kötvény!

El Salvador: késik a Bitcoin kötvény!

A közelmúltban adtunk hírt arról, hogy a Bitcoin hétköznapi használatát illetően éllovasnak számító El Salvador közzétette a legújabb fotókat a tervezett Bitcoin városról. A tervezett beruházást pedig kötvényekkel fedeznék. Ám most úgy tűnik elkezdtek gyűlni a sötét fellegek az ország felett és nem csak a kriptovaluta területén. Mutatjuk a részleteket!

 

El Salvador és a Bitcoin City

A tavalyi év folyamán jelent meg a Bitcoin City ötlete Nayib Bukele el salvadori elnöktől, amit természetesen gyorsan felkapott a világsajtó. A kriptovárost, az El Salvadorban található Conchagua vulkán lábaihoz álmodta meg, amely geotermikus energiaforrásként szolgálna a Bitcoin bányászathoz, illetve energiával láthatná el a várost is. A Bitcoin City megépítésének fedezetéül az 1 milliárd értékben kibocsátani tervezett Bitcoin kötvény szolgálna. Pontosabban az összeg fele menne a város megépítésére, a másik feléből pedig Bitcoint venne az ország.

El Salvador Bitcoin City I Cryptofalka

 

A pénzügyminiszter és a Bitcoin kötvény

A napokban meglehetősen hiteles forrásból jöttek új hírek a projekttel kapcsolatosan.  Alejandro Zelaya pénzügyminiszter egy helyi hírműsorban arról nyilatkozott, hogy minden bizonnyal tovább csúszik a kötvénykibocsátás időpontja. Eredetileg 2022 márciusára tervezték ezt megvalósítani, majd júniusra, később szeptemberre tolták át a dátumot. A mostani nyilatkozat pedig inkább a ködfátyolos távoli jövőbe helyezte a projekt indulását és a hozzá kapcsolódó kibocsátást.

A miniszter mindenesetre kiállt a Bitcoin jelentette innovatív megoldás mellett, ám a mostani árszint és volatilitás nem kedvez a tervezett akciónak. Az árszínvonallal kapcsolatos észrevétele kétségtelenül érthető, mivel El Salvador 2021 szeptembere óta vásárol folyamatosan a kriptovalutából, ami a csökkenő árfolyam miatt jelenleg 35,6 millió dolláros veszteséget jelent számára. Ráadásul az országot május 4-én leminősítette a Moody’s hitelminősítő is, mivel nem látnak hiteles pénzügyi tervet egy 2023 januárjában lejáró 800 millió dolláros kötvénycsomag finanszírozásához.

Nexo kriptovaluta váltó

 

El Salvador és az emberi jogok

Úgy tűnik azonban, hogy az árfolyam kérdése a legkisebb problémája a jelenlegi elnöknek. Az Amnesty International a napokban vádolta meg a kormányt az emberi jogok tömeges megsértésével, amely önkényes letartóztatásokban, illetve börtönökben megnyilvánuló rossz bánásmódban vagy kínzásokban nyilvánul meg. Ez összefügg azzal, hogy Bukele elnök március 27-én szükségállapotot hirdetett meg a gyilkosságok növekvő száma miatt, amellyel a kormányzat elsősorban a szervezett bűnözést és a helyi bűnbandákat vádolta meg. 

Az Amnesty International szerint azonban mindez számos alkalommal jogtalan bánásmódra és megalapozatlan bírói ítéletre adott lehetőséget. Az viszont tény, hogy kevesebb mint három hónap alatt több mint 35.000 ember került börtönbe, ami azt jelenteti, hogy az ország 18 év feletti lakosságának 1.7%-a ül ma börtönben. Érthető, hogy ez felkeltette a jogvédő szervezet figyelmét, a lakosság nagyrésze azonban úgy tűnik egyetért a szigorú intézkedésekkel, mivel még mindig 87% feletti az elnök népszerűsége.

 

Összegzés

Valószínűleg nem érte volna el az El Salvadorban bevezetett szükségállapotról szóló hír a világsajtót, ha nem hívja fel magára a Bitcoinnal kapcsolatos hozzáállásával a figyelmet. A vezető kriptovalutához való viszony lelkesítő, példamutató és ösztönző lehet a térségbeli országok számára. Ám most úgy tűnik, hogy ami jó példának számít bika piac idején, az némileg árnyalva lesz, ha medvésre fordul az irány. Annyi biztos, hogy egyedülálló, amit a Bitcoin kapcsán El Salvador csinál. Hogy hova jut vele, az pedig idővel eldől.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.18% $51,060.1
Ethereum ETH -1.71% $2,940.12
BNB BNB -1.83% $374.96
Solana SOL -3.26% $101.23
XRP XRP -2.21% $0.5364
Cardano ADA -2.21% $0.586
Dogecoin DOGE -0.03% $0.085
Litecoin LTC -1.27% $68.62
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!