Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Gőzerővel indult meg a bankrendszer a Bitcoin felé

Gőzerővel indult meg a bankrendszer a Bitcoin felé

Jelentős piaci szereplők érdeklődése erősítheti a Bitcoint és az altokat. A tét többezer milliárd dollár és a kripto globális felfutása.

 

Kripto letétkezelést indít a Deutsche Bank

A Bloomberg értesülései szerint kriptodeviza letétkezelési szolgáltatást indítana a Deutsche Bank. A cég nemrég folyamodott engedélyért a német szövetségi felügyelethez és bár az ország legnagyobb bankja több, mint ezermilliárd eurónyi betétet kezel, a globális nagyok közül némileg lemaradva fordul a Bitcoin- és digitális pénzügyek felé.

 

További nagy játékosok is nyitnak a Bitcoin felé

A hónap első híre az volt, hogy a kilencezer milliárd dollárt kezelő Blackrock befektetési alap Bitcon ETF indítására kért engedélyt az amerikai tőzsdefelügyelettől, majd a pletykák szerint követte versenytársa, a Fidelity is. Utóbbi egy új tőzsdei szolgáltatás elindításában is jeleskedett a Charles Schwab és a Citadel segítségével, míg Ázsiában bejelentették a japán SBI Holdings szorosabb együttműködését a Xinfin blokklánc fejlesztőivel.

BlackRock és Coinbase | Cryptofalka Forrás: fnlondon.com

Európában a Deutsche indult hódító útjára, hogy ügyfelei akár kriptodevizát is megőrizhessenek nála. A fordulat azért érdekes, mert alig néhány éve a bankszektor és a hagyományos alapkezelők is malíciával fogadták az innovatív pénzügyi megoldásokat, ugyanakkor nem engedhetik meg maguknak, hogy kimaradjanak a növekedésből, amit az iparág hamarosan produkálhat. A számok kedvéért: az amerikai tőzsdepiac vezető szereplői (Apple, Amazon, Alphabet) egymaguk ezer milliárd dolláros piaci kapitalizáció felett járnak, míg a kripto piacon ezt a számot az első húsz deviza csak együttesen éri el.

 

Sorra nyitnak a hagyományos nevek a blokklánc felé

A német bank egyébként késői szereplő, ha a teljesség igénye nélkül vesszük szemügyre az elmúlt évek bejelentéseit: ismeretes az R3 Corda szerepe az olasz bankszektorban, a spanyol BBVA bank ügyfeleinek Bitcoin vásárlási lehetősége, de a nemzetközi banki telekommunikációt közvetítő SWIFT rendszer is beadta derekát, és blokkláncot használ. Két éve a Mastercard nyitott a szektor felé.

A mindig harcias Twitter véleményvezérek és kriptofanatikusok azért hozzáteszik, hogy a júniusi roham is csak annak jele, hogy a bankvilág nagyjai már belátják, a kripto iparág minden szándékuk ellenére él, és virul, hosszú távon pedig akár árthat is piacaiknak. Hamarosan az is kiderül, sikeres lesz-e az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) háborúja az "újak" ellen, ugyanakkor a bankpiaci szereplők és befektetési alapok nyitása változtathat is a Biden-kormány felfogásán. Addig is a Ripple-SEC per végét túlzás nélkül tűkön ülve várja a világ - legalábbis annak kripto barát része.

Fehér Balázs

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

 

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.29% $66,913.6
Ethereum ETH 1.18% $3,519.14
BNB BNB -1.31% $585.29
Solana SOL -0.05% $177.31
XRP XRP 1.43% $0.6016
Dogecoin DOGE -0.77% $0.1361
Cardano ADA -1.89% $0.4248
Litecoin LTC -3.14% $71.61
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!