Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mastercard: Növekvő érdeklődés a kriptovaluták iránt

Mastercard: Növekvő érdeklődés a kriptovaluták iránt

Mastercard felmérés: Növekszik az érdeklődés a kriptovaluták iránt, a felmérésben résztvevők kripto vásárlási hajlandóságát is vizsgálták.

 

Mastercard felmérés szerint a megkérdezettek közel felét érdeklik a kriptovaluták

A Mastercard a közelmúltban végzett egy kutatást, amelyben vizsgálta a felmérésben résztvevők kripto vásárlási hajlandóságát. A felmérésből az is kiderült, hogy melyik generáció érdeklődik legjobban a kriptovalutákban rejlő lehetőségek iránt. A pénzügyi óriás 15,569 vásárlót kérdezett meg egy internetes felmérésben. Itt 18 országból, 40 % válaszolta, hogy a következő évben a kriptovalutát tervezik használni. A felmérésben többek között részt vett Észak-Amerika, Latin-Amerika, valamint a Karib-térség, a Közel-Kelet és Afrika is.

A Mastercard felmérése bíztató. A piackutatási adatok alapján növekvő érdeklődés mutatkozik a kriptovaluta használat tekintetében az egész világon. Még, ha csak kísérleti jelleggel is történt a nem reprezentatív felmérés.

kártya Növekvő érdeklődés a kriptovaluták iránt a Mastercard kártyabirtokosok körében.

 

Az Y generáció körében volt a legnagyobb az érdeklődés: 67 % azt válaszolta, hogy sokkal nyitottabbak a technológia használására, mint amennyire egy évvel ezelőtt voltak; 77 % azt mondta, hogy szívesen tanulnának többet a kriptoról, és 75 % azt válaszolta, hogy azért is szeretnének használni a kripto valutát, hogy ezáltal jobban megértsék a működését.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Európa kimaradt a Mastercard felmérésből 

A The Harris Poll és a Mastercard kutatócsoportja február 26-tól március 10-ig végezte a felmérést: Észak-Amerika, Latin-Amerika, és a Karib-térség, Közel-Kelet és Afrika, és az ázsiai Csendes-óceán vidékén. A felmérés helyszínét pedig négy meghatározott régióra osztotta. Az összesen 18 országból ötben legalább 500, a másik 13-ban pedig legalább 1000 válaszadó volt. A Mastercard sajtóközleményében arról nem nyilatkozott, hogy Európa miért nem került bele a felmérésbe (ami a biometrikus, érintés nélküli és QR-kódos fizetésekről is kérdezett).

A beszámoló nem említette a tömeges elfogadás hosszú távú akadályait, mint például a kripto- és fiat-valuták közötti árfolyamok nagymértékű volatilitását. A legnagyobb és legismertebb kriptovaluta a bitcoin (BTC) várható emelkedése közben bekövetkező vásárlási kedv csökkenését (az emberek kevésbé költik el a pénzüket ha az szerintük többet fog érni a jövőben), vagy az Egyesült Államok adótörvényét, amely előírja, hogy jelentsék be és fizessenek adót még a végrehajtott kisebb vásárlások után is.

A vállalat érdeklődése az ágazat iránt több, mint egyszerű piackutatás. A CoinDesk februári beszámolója szerint, a vállalat azt tervezi, hogy az idén lehetőséget ad a kereskedőknek arra, hogy kriptovalutában kapjanak fizetéseket. Újabban a Gemini kriptotőzsde közölte, hogy a közelgő hitelkártyája a Mastercarddal közösen kibocsájtásra kerülő lesz majd.

OKEX_banner_Cryptofalka

 

Mastercard komolyan érdeklődik a kriptovaluták iránt

Ezek alapján feltételezhető, hogy az 55 éves Mastercard azt keresi, hogyan lehetne a hagyományos pénzügyi megoldások mellett a lehető legstabilabban nyitni a digitális valuták felé. A Mastercard egyébként korai befektető volt a Digital Currency Group-ban, ami a CoinDesk anyavállalata.

A Visa rivális kártyahálózat szintén beszállt a versenybe. Több projektet is indítottak. Ezen kezdeményezések egyike közös az USDC-vel, ami Circle startup által létrehozott amerikai dollár alapú stablecoin.

 Mindeközben a PayPal lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy  kriptot vásároljanak, eladjanak illetve költsenek a platformján (de deposit és withdraw opció nincs még egyenlőre).

Háttérkép forrása: https://techstory.in

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.52% $64,681.6
Ethereum ETH 1.69% $3,150.92
BNB BNB 1.90% $571.12
Solana SOL 4.39% $150.79
XRP XRP 4.11% $0.5288
Dogecoin DOGE 5.13% $0.1626
Cardano ADA 7.03% $0.5058
Litecoin LTC 4.81% $85.37
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!