Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Intézményi befektetők 22%-a gondolkodik Bitcoin vásárláson

Intézményi befektetők 22%-a gondolkodik Bitcoin vásárláson

Egy friss kutatás szerint az intézményi befektetők 22%-a tervez a jövőben valamilyen kriptovaluta befektetést eszközölni. 

 

'buy the dip' amíg lehet

Nem is jöhetett volna jobbkor a hír, mint amikor a Bitcoin kicsit bizonytalankodik, konszolidálódik 45-50.000 dollár körüli árfolyamon. Ez a teljesen egészséges piaci korrekció szükségletes ahhoz, hogy a bika piac még egy darabig kitartson. Nem emelkedhet az árfolyam exponenciálisan, kellenek a korrekciók, hogy megerősödjön az emelkedő trend. 

Bitcoin chart 1D I Cryptofalka Forrás: https://www.tradingview.com/

Az kriptovaluta intézményi befektetői kedv márciusra kicsit alábbhagyni látszik. Legutóbb a MicroStrategy és a Tesla fektetett Bitcoinba elképesztő összegeket. 

 

További intézményi befektetés várható

A JP Morgan által végzett felmérésből kiderül, hogy azon intézmények, akik még nem rendelkeznek kriptavalutával 22%-a jövőben tervezi a befektetést és kereskedést. Az 1.500 intézményt képviselő több, mint 3.400 befektető felméréséből kiderült, hogy a válaszadók 11%-a kriptavalutával kereskedik vagy befektetőcégnél dolgozik, míg 89%-uk nem. 

Ígéretes módon úgy tűnik, hogy kétszer annyi intézmény fog befektetni a kriptográfiába, mint azok, akik már megtették. Ez bizalomra adhat okot, még több tőke áramolhat a kriptovalutákba. A kriptovalutával nem kereskedő vagy befektető vállalatok válaszadói közül 22% nyilatkozta úgy, hogy vállalataik valószínüleg a jövőben digitális valutába fektetne be. 

Bitcoin intézményi befektetés | CryptoFalka Forrás: bitira.com

Míg egyes elemzők azzal érvelnek, hogy a tartós intézményi vásárlás 50.000 dollárral fogja megemelni a Bitcoin árfolyamát addig még jórésze a befektetőknek egyelőre nem hisz a kriptavalutákban. 14%-a a kérdőívet kitöltőknek egyáltalán nem hisz a kriptovalutákban, míg 21%-a úgy véli, hogy csak átmeneti divat, azonban a 7%-a úgy gondolja, hogy a jövőben ez lesz az egyik legfontosabb befektetési eszköz.

A közvélemény-kutatásból az is kiderül, hogy a legtöbb intézménynek biztonsági aggályai vannak. A válaszadók 98%-a jelölte meg, hogy a kriptográfiai világban a csalás nagyon elterjedt. 

Úgy tűnik, jelenleg a bizalomhiány gördít akadályt az intézményi befektetők elé, Damien Vanderwilt, a Galaxy Digital társelnöke a múlt hónapban a Bloombergnek elmondta: 

Ha végig gondoljuk a beszélgetéseket, amiket a befektetőkkel folytattunk, kiderül, hogy számukra az elsődleges cél a biztonság. Az, hogy maga a kriptovaluta biztonságos legyen és bármikor elérhető és valóban megbízható. 

Vannak olyan vállalkozások amelyeket nem zavarnak ezek az aggályok. Tesla, a MicroStrategy, a Grayscale dollár-milliárdokat fektetett kriptovalutába. A Microstrategy már 90.531-re növelte a Bitcoin készletét. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.23% $67,069.73
Ethereum ETH 0.54% $3,124.25
BNB BNB -0.01% $581.1
Solana SOL 0.60% $173.9
XRP XRP -0.30% $0.5224
Dogecoin DOGE -0.42% $0.1554
Cardano ADA -0.50% $0.4822
Litecoin LTC 0.03% $84.24
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!