Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Lightning Network 1000-szer olcsóbb, mint a Visa

A Lightning Network 1000-szer olcsóbb, mint a Visa

A Glassnode adatai azt mutatják, hogy a Lightning Network a jutalékköltségek tekintetében felülmúlja a hagyományos fizetési hálózatokat.

 

Lightning Network vs. Visa

A Glassnode friss adatai azt mutatják, hogy a Bitcoin Lightning Network használata jelentősen olcsóbb, mint a hagyományos fizetési hálózatoké. A medián díjszabás, vagyis az értékküldés költsége a Lightning Network-ön keresztül 0,0029%, ami 1000-szer olcsóbb, mint a MasterCard vagy a Visa fizetési processzoroké.

James Check, a Glassnode vezető elemzője elmondta, hogy a Lightning Network-ön keresztül küldött 1 BTC után felszámított díj jelenleg 3000 Satoshi. Ez "0,84 dollárnak felel meg 28 800 dollár értékű küldéséért [...], ami 0,0029%-os díjként értelmezendő".

Lightning Network | Cryptofalka nostr.com

 

Dylan LeClair Bitcoin-elemző a Nostr közösségi médiaprotokollon közzétett bejegyzésében megjegyezte, hogy ez az arány sokkal kevesebb, mint amit a nagy hitelkártya-társaságok felszámítanak.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Mit gondolnak a vállalkozók?

A Lightning Network, a világ legnagyobb kriptopénzére épülő Layer-2 fizetési megoldás először a Bitcoin mint fizetési mód hatékonyabbá tételére tett javaslat volt. Az adatok azt mutatják, hogy nem csak gyors, de alacsony költségű is, az átlagos díjszabás 2021 novembere óta folyamatosan csökkenő tendenciát mutat.

Az olyan hagyományos fizetési hálózatok, mint a Visa és a Mastercard, tranzakciónként 2-3% körüli díjat számítanak fel a kereskedőknek, ami a vállalkozások számára drága megoldássá teszi őket. A Bitcoin-t elfogadó kevés vállalkozás egyikének tulajdonosa elmondása szerint a külföldi Visa és Mastercard elfogadása több mint 8%-os költséggel jár.

 

Lightning Network | Cryptofalka glassnode.com

Ezen túlmenően a Glassnode ellenőrzése olyan felhasználókra vonatkozott, akik saját csomópontokat üzemeltetnek és saját csatornáikat kezelik. Sok Lightning-felhasználó kihasználja a letétkezelő pénztárcák, például a Wallet of Satoshi és az Alby előnyeit, hogy mikrofizetéseket hajtson végre olyan közösségi médiaalkalmazásokon, mint a Nostr.

 

Mikor lehet hasznos a Lightning Network?

A Bitcoin néhány korai használója megjegyezte a custodial megoldások növekvő preferenciáját (mivel a Bitcoiner mantra szerint "nem a te kulcsod, nem a te coinod"), bár a félig custodial megoldások, mint például a Fedi és a Cashu alááshatják a teljesen custodial megoldásokra való támaszkodást. Ezen felül a Lightning Network átviteli teljesítménye is megkérdőjelezhető. Check magyarázata szerint:

"Természetesen azt is figyelembe kell vennünk, hogy a tipikus csatorna kisebb, mint 1 BTC. A csatornaméret mediánja 0,02 BTC, az átlag pedig 0,08 BTC, így összességében a Lightning Network továbbra is jól alkalmazható az 1000 dollár alatti fizetésekre".

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás
Mi az a blokklánc validátor? Ismertető

A validátorok kulcsfontosságú elemei a blokkláncnak: felelősek az új blokkok hozzáadásáért és az elfogadásra váró tranzakciók ellenőrzéséért.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 4.71% $57,051.9
Ethereum ETH 2.58% $3,249.52
BNB BNB -1.66% $395.53
Solana SOL -0.39% $109.08
XRP XRP 6.22% $0.5826
Cardano ADA 1.56% $0.6265
Dogecoin DOGE 9.15% $0.09691
Litecoin LTC 2.88% $74.14
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!