Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ma indul a Bitcoin ETF kereskedés, megy vele az árfolyam is?

Ma indul a Bitcoin ETF kereskedés, megy vele az árfolyam is?

 Elfogadták a Bitcoin Spot ETF-eket, de az árfolyam egyelőre még nem reagált. A tényleges kereskedés viszont csak ma kezdődik, mire számíthatunk?

10 év után végre elfogadták a Bitcoin Spot ETF-eket

A Grayscale korábbi SEC elleni sikeres pere világított rá a szabályozási környezet hiányosságaira, és indította el a változások folyamatát.

Bitcoin Spot ETF-ek elfogadása igazi mérföldkő a kripto piac számára, hiszen több mint egy évtizedes várakozás és szabályozási viták után, az intézményi befektetők végre egy szabályozott eszközt kapnak a piacra való belépéshez. 

Az ETF-ek elfogadása viszont egyáltalán nem volt gördülékeny, ugyanis rengeteg bakit vétett az SEC az ETF engedélyezés során. Korábban a Twitter fiókjuk meghackelése, majd az SEC honlapjának lefagyása nehezítettte a jóváhagyási folyamatot.

Nem reagált érdemben a Bitcoin árfolyama az ETF elfogadására

Az első "kamu" elfogadás hírére a Bitcoin árfolyama mindössze 15 perc alatt tudott 1200 dollárt ugrani. Vagyis ez szépen mutatta, hogy nem árazta még be teljesen a piac a Spot ETF-ek elfogadását és annak hírére szépen meg is indult az ára.

Bitcoin árfolyam a kamu ETF elfogadás napján.jpg

Viszont miután kiderült, hogy az egész csak egy hackelés eredménye, a közösség teljes bizonytalanságba került. Mivel a hivatalos SEC Twitter fiókról jött a korábi csaló üzenet is, így kvázi mindenki elbizonytalanodott azzal kapcsolatban, hogy honnan is tudhatjuk ha jön a valós bejelentés.

Az igazi hivatalos bejelentés sem ment gördülékenyen, ugyanis az SEC hivatalos honlapjánál is 404-es hiba jelent meg egy idő után. Így mondhatni a hivatalos bejelentést sem sikerült jól lehoznia a tőzsdefelügyeletnek. 

Bitcoin árfolyam a hivatalos Spot ETF elfogadása után.jpg

Ezek a hibák és bakik pedig gyökerében folytották el a befektetőkben lapuló lehetséges FOMO-t. Ezzel kijelenthetjük, hogy egyelőre nem reagált érdemben a Bitcoin árfolyama az ETF elfogadására. Továbbra is 46500 dolláros ellenállás környezetében mozog egyetlen Bitcoin ára. Hosszútávra nézve viszont telejsen mást várunk tőle.

Ma indul az ETF-ekkel való kereskedés, ez hozhat változást az árfolyamban

Viszont fontos hangsúlyozni azt, hogy az ETF-ekkel való ténylege kereskedés még meg sem kezdődött. Az a mai napon fog megindulni, az első kereskedési napra a Bloomberg elemzői pedig durván 4 milliárdos kereskedési forgalmat várnak. Az előrejelzések szerint ebből akár 2 milliárd dollár jöhet pusztán a Blackrocktól.

Bitcoin BlackRock I Cryptofalka

Vagyis ez azt jelenti, hogy hamarosan több tízezer Bitcoinnal megegyező összegű tőke kezdhet el áramolni a BTC piacára. Ennek nagy valószínűséggel erősebb hatása lesz, mint a tegnapi kicsit elbénázott elfogadás hírének.

Hosszútávú árfolyam kilátások a rövidtávú zaj után

A Bitcoin Spot ETF-ek első évére durván 25-100 milliárd dollárnyi intézményi tőke beáramlását várják az elemzők a Bitcoin piacára. Ez egy olyan mennyiség, aminek hosszútávon mindenképpen lesz pozitív hatása a Bitcoin árfolyamára.

Maga az ETF elfogadás ahogy korábban is írtuk ezért sokkal inkább egy blokkfelezéshez hasonló, hosszútávú fundamentális változás. Ahol igazából aznap csak egy hype és hír van, de az igazi hatását pont az elfogadás utáni hónapokban, években fogja folyamatosan kifejteniAzzal, hogy jócskán növeli a keresletet a BTC irántÉs akkor erre fog még rájönni áprilisban a blokkjutalom felezés, ami meg az elérhető készletet fogja szűkíteni.

Más lesz a következő Bitcoin bika piac | Cryptofalka.jpeg

Vagyis a buli nagy része még biztosan hátra van idén, ez csak a kezdet. Érdemes nem egy sprintként, hanem egy marathonként kezelni a dolgot.

Bitcoin Spot ETF után Ethereum lehet a következő

Igazán jól teljesített a Bitcoin ETF elfogadásának a napján az Ethereum is. Ezzel pedig ismét 2600 dollár fölött jár egy Ether ára is.

Ethereum árfolyam a Bitcoin Spot ETF elfogadása után.jpg

Ennek fő oka az lehet, hogy már Ethereum Spot ETF-eket rebesget a piac akár májusra.

Ethereum Spot ETF beadványok és határidők.jpg

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.83% $64,336.61
Ethereum ETH 0.38% $3,444.21
BNB BNB -0.15% $573.85
Solana SOL 3.57% $165.02
XRP XRP -4.84% $0.5581
Dogecoin DOGE -1.35% $0.1209
Cardano ADA -4.46% $0.4266
Litecoin LTC -0.60% $71.6
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!