Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mozgolódik a piac: Jóváhagyhatják a napokban a Bitcoin ETF-et?

Mozgolódik a piac: Jóváhagyhatják a napokban a Bitcoin ETF-et?

Mától kezdve egy 8 napos időintervallum áll rendelkezésre, amely alatt az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet jóváhagyhatja a 12 függőben lévő Bitcoin ETF kérelmet.

Jóváhagyhatják a napokban a Bitcoin Spot ETF kérelmeket

A Bitcoin tőzsdén kereskedett alapja lehetővé tenné a befektetők számára, hogy kitettséget szerezzenek a világ legnagyobb kriptopénzének anélkül, hogy maguknak kellene tartaniuk az eszközt. Ehelyett olyan részvényeket vásárolhatnának, amelyek mögött a kibocsátó által megvásárolt Bitcoin állna.

Ez a jóváhagyás a Bloomberg elemzői, James Seyffart és Eric Balchunas szerint a BlackRock iShares Spot Bitcoin ETF-et és a Grayscale Bitcoin Trust átalakítását is magában foglalhatja.

Amikor a SEC határidő-hosszabbítást adott a függőben lévő ETF-kérelmekre, a szerdai, november 8-ai napot választotta az utolsó napnak az ellenvélemények benyújtására. Az is elképzelhető, hogy a SEC november 17-ig több alapot is jóváhagy, de az összes alapnak ugyanazon a napon kell megkezdenie a kereskedést.

Optimisták a befektetők: jöhet a BTC rally?

A SEC egyszerre adott ki határidőkésleltetési végzést a BlackRock, a Bitwise, a VanEck, a WisdomTree, az Invesco, a Fidelity és a Valkyrie számára - írta Seyffart a Twitteren. 

Ha az ügynökség mind a 12 bejelentőnek lehetővé akarja tenni az indulást - ahogy mi hisszük -, akkor ez az első elérhető ablak a Grayscale bírósági győzelme óta.

Seyffart rámutatott egy másik nézőpontra is: Még ha a SEC jóváhagyja is a szabálymódosítást, amely lehetővé tenné az ETF kereskedését, ez teljesen független az alapok regisztrációs nyilatkozatának jóváhagyásától. Mindkét bejelentést jóvá kell hagyni, mielőtt a folyamatban lévő Bitcoin ETF-ek bármelyike megkezdhetné a kereskedést.

Még ha hónapokba is telhet, mire egy Bitcoin ETF kereskedésbe lép, a legutóbbi árfolyam-rally azt bizonyítja, hogy a befektetők nagyon optimisták. A BTC októberben több mint 20%-ot erősödött, amit egyetlen optimizmus táplált: hogy végre megvalósulhat a régóta várt jóváhagyás egy Bitcoin ETF spotra.

Mit hozhat a Bitcoin Spot ETF a kriptopiac számára?

Bár mind a 12 beadvány elfogadására nyitva álló ablak november 17-én lejár, Seyffart hozzátette, hogy a SEC technikailag a tizenkét kérelem közül kilencről bármikor dönthet január 10. előtt.

Egy potenciális spot Bitcoin ETF azonban nem csak arról szól, hogy a BTC árfolyama elinduljon a holdra.

Elemzők szerint egy spot Bitcoin ETF 50-100 milliárd dollár közötti tőkebeáramlást indíthatna meg a következő öt évben, ami jelentős változást okozhatna az eszköz piaci dinamikájában. Ez jó és rossz hír is lehet a bitcoinosok számára, akik közül néhányan örülnének, ha a Wall Street titánjai nem ülnének nagy halmokon kedvenc eszközükből.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.33% $67,100.57
Ethereum ETH 0.54% $3,121.73
BNB BNB -0.25% $580.26
Solana SOL 0.47% $174.02
XRP XRP -0.34% $0.5223
Dogecoin DOGE -0.59% $0.1552
Cardano ADA -0.70% $0.4812
Litecoin LTC 0.20% $84.18
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!