Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Négy jel miszerint közel lehet a Bitcoin árfolyam lokális alja

Négy jel miszerint közel lehet a Bitcoin árfolyam lokális alja

Rég nem látott szinteken a Bitcoin ára, de érdemes odafigyelni azokra a jelekre, melyek rövid távon lehetséges bullish fordulásra utalhatnak.

A Bitcoin valamivel több, mint egy hónappal ezelőtt, 2021. április 14-én érte el mindenkori csúcsát, csaknem 65 ezer dollárt. Azonban elmúlt 10 napban az ár erőszakosan lebontotta az 50 000 dolláros határt, és még szerdán elérte a 30 ezer dollárt. A medve hangulat kihatott az egész kriptopiacra, amivel az altcoinok még nagyobb áresést szenvedtek: az Ethereum (ETH), amelynek mindössze 11 napja volt a csúcspontja, 4400 dollár, korábban 1800 dollár alá esett, ahonnan már egy keveset korrigált. 

Hol van ennek a folyamatban lévő kripto vérfürdőnek az alja? Senki sem tudja, de érdemes lehet figyelni a következő optimista jeleket.

 

Félelem és kapzsiság index

Emlékszünk még 2020 áprilisára? A kriptográfia-félelem és kapzsiságmutató mostanra azon a szinten van, amelyet nem láttunk 2020 áprilisa óta. Körülbelül akkor történt, amikor az utolsó kriptopiaci összeomlás bekövetkezett, és a Bitcoin árfolyamát 4000 dollár alá süllyedt. Két nap alatt több mint 50% -ot veszített az értékéből a Coivid 19 járványnak köszönhetően. Ez volt a fekete csütörtök.

https://twitter.com/SmartContracter/status/1396266372557012994

Utólag belegondolva elképesztő lehetőség volt a vásárlásra, de akkor még nem volt feltétlenül nyilvánvaló. Napjainkban a Bitcoin a 65 000 dolláros csúcsról szerdán 30 000 dollár alá esett, 50% -kal haladta meg negatív irányban a mindenkori csúcsot. Ha a múltra tekintünk, ez megint jó beszálló lehet mindenkinek aki kimaradt az elképesztő bull-runból. A 30 000 dolláros árszint elképesztően alacsony a mindenkori csúcshoz képest.

A bálnák, és a tapasztalt kereskedők ilyenkor vásárolnak, feltöltik készletüket, a következő bull-run előtt. Buy the fear - tartja a mondás. 

 

Stock to Flow modell

A modellen az alsó sáv 30 000 dollárnál van, a S2F modell azt jelzi, hogy a Bitcoinnak a ciklus szakaszának adott 30.000 dolláros jelzésnél felfelé történő visszapattanásnak kellene lennie. Az S2F modell a Bitcoint árucikként kezeli (tekintve, hogy fix kínálata és korlátozott kibocsátása van, hasonlóan az aranyhoz), és ezáltal a keringési kínálat és a termelés sebességének tényezői az ár meghatározását jelentik. 

Bitcoin stoc to flow modell I Cryptofalka Forrás: https://stats.buybitcoinworldwide.com/stock-to-flow/

Bitcoin rövid történelmében a S2F modell és a 4 éves ciklus megbízhatónak bizonyult. Mint azt a PlanB, a modell készítője kijelentette: Ha így folytatná a Bitcoin árfolyama a következő hetekben, ami gyakorlatilag a bikaciklus vége lenne, érvénytelenné tenné a S2F modellt és a 4 éves ciklusmodellt, amelyek eddig rendre bizonyítottak. A S2F jelenleg az alsó sávot 30 000 dollárra pozícionálja, ami a hét jelenlegi mélypontja volt.

 

Mindenkori csúcson a stabilcoinok száma a tőzsdéken

A stabilcoinok mennyisége a tőzsdéken éves csúcson van. Ez nem csak azt jelentheti, hogy stabilcoinra váltottak a kereskedők, tartva egy esetleges további árfolyameséstől, hanem azt is, hogy a kereskedők és a bálnák valószínűsíthetően vásárlásokra készülnek. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Ezenkívül John Bollinger, a Bollinger Bands mutatójának megalkotója úgy véli, hogy a Bitcoin valószínűleg egy lokális dupla aljhoz közelít, ami rövidtávon trendfordító alakzat lehet. Mindezek a mutatók jobb képet festenek a Bitcoin közvetlen rövid távú potenciáljáról, mint amilyennek a piac látszik. Az elmúlt napok szüntelen medve momentumai után ideje lehet, hogy a Bitcoin levegőt vegyen, mivel az RSI is azt jelzi, hogy erősen túladott az árfolyam.

 

Hatalmas árfolyamesés az altcoinoknál

Nyilvánvalóan az altcoinok nagyobb esésre számíthatnak mint a Bitcoin. Ez minden, korábbi medvepiacon is így volt. Ez nagyrészt a Bitcoin dominanciának köszönhető. A mindenkori csúcson, 11 napja még a Bitcoin piaci dominanciája 40%-os volt. Mostanra 46%-ra emelkedett, ami azt jelenti, hogy sok kereskedő Bitcoinba zárta az altcoin pozícióit. Tehát a Bitcoin árfolyama könnyebben helyre fog állni, ha a piac kidobja magából az indokolatlan altcoin pozíciókat, például a népszerű mém coinok, majd visszaállnak Bitcoinba. 

altcoin dump I Cryptofalka Forrás: https://regardnews.com/

Több ezer új érme készült (főleg BEP-20 és ERC-20 coinok formájában), remélve, hogy a régebbi mémérmék, például a Dogecoin sikerét utánozzák. Míg ezek közül az érmék közül több millió dollár piaci részesedést szerzett, nyilvánvaló volt, hogy egy ilyen nagyságrendű dolog soha nem lehet fenntartható, nem fogja megállni a helyét, ha figyelembe vesszük alapvető hasznosságuk hiányát.

Tehát nem túlzás azt feltételezni, hogy az intelligens pénz megkezdte az átállást az alacsony tőkeértékű altcoinoktól és a Bitcoin felé, a kriptopénzek elkerülhetetlen királyává.

OKEX_banner_Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.66% $61,763.32
Ethereum ETH -0.92% $3,040.86
BNB BNB 0.17% $536.98
Solana SOL 2.19% $136.49
XRP XRP 1.77% $0.5018
Dogecoin DOGE -1.54% $0.1513
Cardano ADA 0.16% $0.4532
Litecoin LTC 1.71% $80.29
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!