Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Saylor: A Bitcoin ETF az elmúlt 30 év legnagyobb fejlesztése

Saylor: A Bitcoin ETF az elmúlt 30 év legnagyobb fejlesztése

Michael Saylor szerint a spot Bitcoin ETF az S&P 500 index alaphoz hasonló jelentőségű fejlesztés lesz.

Saylor is nyilatkozott a Bitcoin ETF-ről 

„Nem alaptalan az a feltételezés, hogy az elmúlt 30 év legnagyobb fejlesztése lehet a Wall Street-en a spot Bitcoin ETF”- állította a kriptos körökben jól ismert MicroStrategy társalapító egy december 19-i Bloomberg interjúban.

Michael Saylor hozzáfűzte: „A legutóbbi hasonló jelentőségű innováció az S&P 500 index alap létrehozása volt, amely lehetővé tette, hogy a befektető egy tranzakció keretén belül  500 tőzsdei vállalatba fektessen be.

Az interjúban Saylor kifejtette, hogy a spot Bitcoin ETF lehetőséget nyújt az átlagos kisbefektetők és az intézmények részére, hogy „nagy sávszélességű” eszközön keresztül fektethessenek Bitcoinba. Ezzel arra utalt, hogy az ETF-ekkel történő kereskedés gyors, egyszerű és sokak számára könnyen elérhető.

michael saylor I Cryptofalka

Saylor szerint a spot Bitcoin ETF által biztosított lehetőség drámai módon növelni fogja a keresletet, ugyanakkor a közelgő jutalomfelezés miatt „kínálati sokk” fog bekövetkezni.

„Nem hiszem, hogy valaha is láttunk már olyan eszközt melynek a piacán 2-10 szeres keresletnövekedés mellett kínálati csökkenés valósult meg, miközben az adott eszközt hosszú távon tartották a befektetők. Azt gondolom 2024-ben jelentős bikapiac fog kibontakozni az eszközosztályban.”- állította Saylor. 

A MicroStrategy a jövőben is bitcoinba fektet

A Bitcoin egyik legismertebb intézményi befektetője megerősítette, hogy az üzleti intelligenciával foglalkozó cége, a MicroStrategy a jövőben is folytatni fogja a Bitcoinba történő befektetési stratégiáját. Saylor kijelentette: 

„Az a célunk, hogy a részvényeseink számára a lehető legtöbb Bitcoint biztosítsuk. Történjen annak finanszírozása más eszközökből, készpénzből, de akár hitelből is.”

A MicroStrategy 2020-ban vásárolt először Bitcoint lehetővé téve részvényeseinek, hogy kitettséget szerezzenek az eszközben. Saylor megjegyezte: „A hosszútávú bitcoin befektetők részére költségek nélküli tőkeáttétet biztosítunk egy nagyteljesítményű eszközbe.”

bitcoin BTC I Cryptofalka

Jelenleg a MicroStrategy 174 530 db Bitcoin tulajdonosa, amelynek az átlagos bekerülési költsége 30 252 dollár. Jelenlegi árfolyamon ennek értéke 7,3 milliárd dollár. Ha a cég most adná el teljes Bitcoin állományát 2,1 milliárd dollár nyereséget könyvelhetne el.

Michael Saylor: szkeptikusból bitcoin-maxi

Jelenleg Michael Saylor az egyik legszókimondóbb Bitcoin-párti üzletember, azonban ez nem volt mindig így. Pontosan tíz évvel ezelőtt – egy híres tweet-jében- megjósolta az eszköz bukását: „A Bitcoin napjai meg vannak számlálva. Csak idő kérdése, hogy mikor jut ugyanarra a sorsa, mint az online szerencsejátékok."

Az online szerencsejáték azonban azóta is virágzik, a Business Wire adatai szerint ma már 63 milliárd dolláros piaca van. Állítása szerint Saylor több ezer órát töltött a Bitcoin tanulmányozásával és ez vezetett nála fordulóponthoz olyannyira, hogy 2020-ban már a MicroStrategy igazgatótanácsát győzködte, hogy a cég vegye fel a kriptoeszközt a mérlegébe.

„Do Your Own Research” - Tájékozódj Te is!

Pálfordulása óta többen is elismerően nyilatkoztak Saylor-ról. Dylan LeClair üzleti elemző például így méltatta őt: „Az intelligencia mércéje a változásra való képesség mértéke.”

A fentiek alapján látható, hogy milyen jelentősége van a tájékozódásnak és a tanulásnak a kriptoeszközök területén is. A kommunikációs zaj nagy, a közelgő bikapiac kapcsán pedig vélhetően csak még nagyobb lesz. Ezért mindenkit arra biztatunk, hogy keresse a megbízható forrásokat, azokból tájékozódjon és a saját kutatása alapján hozza meg befektetési döntéseit. 

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.19% $65,691.61
Ethereum ETH -3.70% $3,457.87
BNB BNB -1.51% $597.34
Solana SOL -7.60% $137.6
XRP XRP 0.39% $0.4938
Dogecoin DOGE -9.59% $0.1226
Cardano ADA -7.79% $0.381
Litecoin LTC -5.99% $73.68
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!