Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
51%-os támadás érte a Bitcoin SV hálózatát

51%-os támadás érte a Bitcoin SV hálózatát

Egy azonosítatlan csoport átszervezte a Bitcoin SV blokkláncot, és három különböző láncot hozott létre, amelyeket egyszerre bányásztak. Egy újabb szög a Bitcoin forkok koporsójában.

 

Támadás a Bitcoin SV blokklánc ellen

A Bitcoin SV, a Bitcoin Cash forkjaként létrehozott blokklánc, amelyet főként Calvin Ayre és Craig Wright vállalkozók népszerűsítenek. A blokklánc 51% -os támadást szenvedett, ami tovább gyengíti a kriptovaluták terén már egyébként is megromlott hírnevét.

https://twitter.com/LucasNuzzi/status/1422637361138130944

A hírről Lucas Nuzzi, a Crypto Twitter közösség és a CoinMetrics adatelemző cég tagja számolt be. A hír szerint, egy bányászcsoport 2021. augusztus 3 -án láncátrendezést (chain reorg) kezdeményezett, és sikerült létrehoznia a blokklánc 3 különböző változatát, amelyeket egyszerre bányásztak különböző bányászati poolokban.

A támadás körülbelül 12 órán keresztül tartott, és mintegy 14 blokkból álló átszervezést ért el. Ez természetesen katasztrofális a blokklánc megbízhatósága szempontjából, amely pontosan attól függ, hogy megváltozatlan. Ez garantálja értékét és tekintélyét a felhasználók körében. (Ezért tart ki a legtöbb kriptovaluta hívő a Bitcoin eredeti és biztonságos lánca mellett)

Nem meglepő módon, a támadás hatással volt a BSV árfolyamára is. Az egyébként is medvés hangulatú Bitcoin SV piac még 7%-os árfolyamesést szenvedett. 

Bitcoin SV chart 08.04. | Cryptofalka Forrás: Tradingview

 

Mi az 51%-os támadás?

Az 51% -os támadás akkor következik be, amikor egy entitásnak sikerül a blokklánc teljes arányának 51% -át irányítani. Ily módon egyoldalúan eldöntheti, hogy mely új blokkokat kell hozzáadni a lánchoz, összezavarva ezzel a csomópontokat.

51%-os blokklánc támadás | Cryptofalka Forrás: https://tipsmake.com/

Az 51% -os támadás gyenge láncok ellen történik, amelyek nem elég biztonságosak vagy éppen érdektelenek a bányászok számára. Tehát nincs meg a megfelelő has biztosítása a blokkláncnak. Az ilyen típusú támadások leghíresebb példái a BSV mellett az Ethereum Classic (ETC), a Verge (XVG) és a Bitcoin Cash (BCH) esetei voltak.

A Coinmetrics által kifejlesztett kockázatelemzési platform, a Farum által megosztott grafikán tisztán láthatók a támadások nyomai. Minden vonal új láncot jelent, amelyet különböző Bitcoin SV csomópontok egyidejűleg validáltak.

Bitcoin SV hamis blokkláncok | Cryptofalka Forrás: Coinmetric

A Crypto-Twitter egyik legaktívabb, BSV-t támogató közössége, a Bitcoin Association is megerősítette a támadást. Sürgette a csomópont-üzemeltetőket a Twitteren keresztül, hogy futtassanak parancsot a hamis blokkok érvénytelenítésére. Calvin Ayre milliárdos és a BSV legfőbb támogatója, egyelőre nem nyilatkozott a támadással kapcsolatban. 

https://twitter.com/BitcoinAssn/status/1422668065024663554

 

A kripto közösség is reagált az 51%-os támadásra

A Bitcoin SV nem rendelkezik túl jó hírnévvel a Crypto Twitter közösségben. A projekt egyik vezető elméje, Craig Wright folyamatosan azt állította, hogy ő Satoshi Nakamoto, és bár többször is hazugságon kapták, állításai és támadásai sok fejlesztőt és rajongót felbosszantottak.

Ennek megfelelően a támadás utáni reakciók nem sokáig várttak magukra. A legendás bitcoin.org oldal álnevű webmestere - akinek nemrégiben az Egyesült Királyságban élő emberek számára láthatatlanná kellett tenni a Bitcoin White Papert az oldalukon, Craig Wrighttal folytatott jogi vita után - gúnyolta azt, ahogyan a Bitcoin SV promóterek kezelik a problémát közösségi hálóin keresztül, ironikusan amely a projekt magas szintű centralizációját mutatja.

https://twitter.com/CobraBitcoin/status/1422669939652153350

Mások ménekhez fordultak véleményük kifejezése érdekében. Nézetük szerint, a Bitcoin SV és más Bitcoin forkok nem méltó versenytársai a Bitcoinnak.

BSV mém | Cryptofalka Forrás: Twitter

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.67% $64,617.21
Ethereum ETH 0.58% $3,091.67
BNB BNB 1.34% $560.17
Solana SOL 5.38% $146.33
XRP XRP -0.33% $0.4987
Dogecoin DOGE 1.48% $0.1524
Cardano ADA 4.05% $0.4741
Litecoin LTC -0.42% $81.23
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!