Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Testvére szerint a Bitcoin mentette meg Julian Assange-t

Testvére szerint a Bitcoin mentette meg Julian Assange-t

Órákkal azután, hogy Julian Assange bűnösnek vallotta magát az amerikai kémkedési törvény megsértésének egyetlen vádpontjában, ezzel biztosítva szabadságát és lezárva egy 14 éves, világméretű jogi háború végét, a WikiLeaks alapítójának testvére háláját fejezte ki a kriptó közösségnek, kijelentve, hogy a kripto adományok megmentették Assange-ot a rá váró zord jövőtől.

Assange-ot aktívan támogatta az AssangeDAO

Az AssangeDAO, egy decentralizált autonóm szervezet, amelyet Assange jogi védelmének támogatására alapítottak. A DAO 2022-ben körülbelül 53 millió dollár értékű Ethereumot (ETH) gyűjtött össze, majd az eladásból származó bevételt a Wau Holland Stiftung alapítványnak adományozta, hogy finanszírozza Assange költséges szabadságharcával kapcsolatos kiadásokat.

"Nincs kétségem afelől, hogy Julian nem lenne ott, ahol most van, ha az AssangeDAO közösség nem lett volna ilyen nagylelkű és nem gyűjtött volna annyi pénzt, hogy hozzájáruljon a szabadságáért folytatott harcához" - nyilatkozta Gabriel Shipton, Assange féltestvére 

Assange-nak a legjobbkor jött a bitcoin közösségének támogatása

Shipton elmondta, hogy a kriptoközösség adománygyűjtési lendülete akkoriban teljes meglepetésként érte - ez adta meg Assange-nak az eszközöket, hogy visszavágjon az amerikai kormány azon törekvéseinek, hogy megbüntesse őt államtitkok kiszivárogtatása miatt.

"Ez egy váratlan húzás volt a kriptoközösség részéről, ami szerintem felkészületlenül érte azokat, akik Juliant üldözik. Ők azt hitték, hogy sikeresen kivéreztették őt."- mondta Shipton.

Ezen felül Assange családja nemrég egy igazán nagyvonalú, körülbelül 500 000 dollár értékű bitcoin-adományt kapott egy ismeretlen támogatótól, így fedezni tudták a hazautazás költségeit, és egyben hálájukat is kifejezték Assange előtt.

Assange és a Bitcoin útja már a kezdetekben összefonódott

A WikiLeaks és a Bitcoin közötti szoros kapcsolat egészen a BTC eredetéig nyúlik vissza. 2010-ben Satoshi Nakamoto megkérte a WikiLeakset, hogy ne fogadjon el Bitcoin-adományokat, mert attól tartott, hogy a fizetési integráció miatt túlzott kormányzati figyelmet kap az akkor még gyerekcipőben járó projekt.

Amikor a WikiLeaks-en végül betiltásra kerültek a hagyományos fizetési módok, a kiszivárgott dokumentumok nonprofit kiadója a túlélés érdekében muszáj volt elfogadni a Bitcoin-t (BTC) fizetési módként. Ezzel viszont bebetonozta a Bitcoin egyik fontos felhasználási területét, blockchain alapú fizetési módot.

2017-ben pedig Assange azzal vetett véget a halálhírét terjesztők aknamunkájának, hogy egy online beszélgetés során felolvasta a Bitcoin legújabb blokkhash-jét. 

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.63% $66,778.21
Ethereum ETH 1.04% $3,515.99
BNB BNB -1.38% $585.44
Solana SOL -0.25% $177.52
XRP XRP 0.97% $0.6008
Dogecoin DOGE -0.88% $0.1361
Cardano ADA -2.16% $0.4247
Litecoin LTC -3.16% $71.63
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!