Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A dark weben már 610$-ért árulják a feltört kripto fiókokat

A dark weben már 610$-ért árulják a feltört kripto fiókokat

Jelentős aggodalomra ad okot a feltört kriptovaluta-fiókok értékesítése a dark web felületén, amely egy 2023. május 1-jén közzétett hivatalos sajtóközlemény szerint mostanában virágzik.

 

A dark web szemet vetett a kriptovilágra is

A kriptopénzek térnyerése és az online bankolás növekvő népszerűsége a kiberbűnözés és a személyazonossággal kapcsolatos csalások megugrását eredményezte. A PrivacyAffairs.com nemrégiben készült tanulmánya szerint egy ember személyes adatainak értéke ~1010 dollár a dark weben, a hackerek pedig az online banki bejelentkezéseket, a hitelkártyaadatokat és a közösségi média belépési adatokat veszik célba.

dark web | Cryptofalka privacyaffairs.com

 

Különös aggodalomra ad okot a feltört kriptovaluta-fiókok értékesítése, amely egy 2023. május 1-jén közzétett hivatalos sajtóközlemény szerint mostanában virágzik.

A Coinbase kriptovaluta-váltó a hackerek népszerű célpontjává vált, az ellopott, hivatalos fiókokat már 610 dollárért árulják a dark weben. Egy másik népszerű tőzsdén, a Kraken-en szintén feltörték a felhasználók fiókjait, és akár 810 dollárért is eladták őket az interneten.

A feltört kriptoszámlák értékesítése jövedelmező üzlet a kiberbűnözők számára, és a kereslet irántuk csak nőtt az elmúlt években, mivel egyre többen fektetnek be digitális eszközökbe. Tekintve, hogy a kriptovaluták nagyrészt szabályozatlanok és decentralizáltak, vonzó célpontnak számítanak a gyors profitra vágyó hackerek számára.

dark web | Cryptofalka Forrás: privacyaffairs.com

Ahogy a kriptovaluták értéke folyamatosan emelkedik, úgy nő a hackerek számára is az ösztönzés, hogy ellopják őket. A kriptovaluták anonimitása megnehezíti az ellopott eszközök felkutatását és visszaszerzését, így az áldozatoknak kevés jogorvoslati lehetőségük marad.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Nem könnyű kivédeni a támadásokat

Miklós Zoltán cikke szerint 2022-ben és 2023 elején a bűnüldöző szervek számos jelentős dark web-piacot foglaltak le. A legnagyobb piacok némelyike 2022 második felében néhány hét alatt eltűnt. Ez azonban kevéssé csökkentette a tiltott áruk és szolgáltatások kínálatát a sötét hálón.

Szinte egyik napról a másikra új weboldalak és fórumok jöttek létre, és nagyon gyorsan kitöltötték a hatóságok által leállított oldalak által hagyott űrt.

 

dark web | Cryptofalka avast.com

A kriptovaluta számlák voltak az egyetlen kategória, amelynél növekedést lehetett tapasztalni. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a kriptoárak 2022 második felében és 2023 első felében nagyrészt stagnáltak, ami a többségi lakosság részéről kisebb érdeklődést eredményezett. Ennek következtében valószínűleg kevesebb kriptokereskedési számla és pénztárca állt a hackerek rendelkezésére, amelyeket célba vehettek.

Az árak azonban várhatóan esni fognak egy újabb kriptovaluta fellendülés esetén, mivel ez fokozott érdeklődéshez és hype-hoz vezet majd a nagyközönség részéről. A feltört kriptoszámlák árai összességében még mindig a legmagasabbak az összes feltört online számla közül. Ez azt jelzi, hogy az ilyen fiókok feltörése továbbra is rendkívül jövedelmező.

 

Mit tehetünk a dark web ártalmai ellen?

A PrivacyAffairs.com a személyazonosság-lopás és a hackertámadások veszélyének csökkentése érdekében hangsúlyozza a lakosság tudatosságának és körültekintésének fontosságát. A felhasználóknak ébernek kell lenniük személyes adataik online védelmében, és erős, egyedi jelszavakat kell használniuk minden egyes fiókjukhoz. A kétfaktoros hitelesítés szintén fontos eszköz lehet.

A kripto-felhasználóknak további óvintézkedéseket kell tenniük, például offline tárcákat kell használniuk digitális eszközeik tárolására, és kerülniük kell, hogy bárkivel is megosszák privát kulcsaikat vagy seed phrase-eiket.

Ahogy a digitális eszközök és az online bankolás egyre elterjedtebbé válik, a kiberbűnözés és a személyazonossággal kapcsolatos csalás veszélye csak tovább fog nőni. A felhasználók számára elengedhetetlen, hogy megtegyék a szükséges óvintézkedéseket, hogy megvédjék magukat és vagyonukat a hackerektől és a dark web más rosszindulatú szereplőitől.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.22% $67,063.25
Ethereum ETH 0.56% $3,124.99
BNB BNB -0.02% $581.13
Solana SOL 0.56% $173.89
XRP XRP -0.30% $0.5224
Dogecoin DOGE -0.43% $0.1554
Cardano ADA -0.50% $0.4822
Litecoin LTC 0.03% $84.24
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!