Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
2021 viharos évében is verhetetlen a Bitcoin megtérülése

2021 viharos évében is verhetetlen a Bitcoin megtérülése

A Bitcoin megtérülése felülmúlta az arany, ezüst, az S&P 500, Nasdaq, Apple, Facebook, Tesla és egyéb indexeket is 2021-ben.
 
 

Kiváló befektetési eszköz volt a Bitcoin az elmúlt egy évben is

A Bitcoin ma 56 000 dolláros árfolyam körül mozog. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 90% -kal nőtt az értéke 2021 eleje óta. Bár ez önmagában is lenyűgöző, az még figyelemre méltóbb, hogy a Bitcoin megtérülése felülmúlt olyan jól ismert befektetési eszközöket, mint például a legnépszerűbb tőzsdei indexek, a világ legnagyobb vállalatai, valamint az olyan nemesfémek, mint az arany és az ezüst.
 
Bitcoin megtérülése | Cryptofalka Forrás: Cryptopotato

A grafikonon (felülről lefele haladva) a Bitcoin, a Google, a Microsoft, az S&P 500 részvény index, az Apple, a Tesla, az Amazon, az arany és az ezüst idei teljesítményeit láthatjuk. Az év elején még jócskán a Bitcoin vezette a mezőnyt, majd a nagyobb korrekciója után lecsúszott a dobogóról. A mostani emelkedéssel viszont újra az első helyre ugrott.

 

S&P500 és a Nasdaq is elmaradt a Bitcoin megtérülésétől

Az elsődleges kriptovaluta nagyjából 28,9 ezer dollárral lépett át 2021-be. Áprilisban 65 000 dollárra, sosem látott magasságokba emelkedett az árfolyam, ami a jelenlegi mindenkori csúcs. Ezután néhány zűrzavaros hónap következett a FUD által, kezdetben Elon Musknak, később Kínának köszönhetően.
 
kriptovaluta befektetés I Cryptofalka Forrás: https://stockhead.com.au/
 
Miután a júliusi 30 000 dollár alá süllyedt, a Bitcoin piacon pozitív hangulat uralkodott és folytatta bika futását, amíg majdnem megduplázta értékét 55 000 dolláron. Pontosabban ez azt jelenti, hogy majdnem 90% -kal. Míg elfogult találgatások csapdájába esnénk, hogy az év végén akár 100 000 dolláros árfolyamot is elérhet, érdemes megvizsgálni, hogy a legnépszerűbb kriptovaluta hogyan hasonlítható össze a hagyományosabb pénzügyi szféra más eszközeivel.
 
A legnépszerűbb tőzsdeindex - az S&P 500, az amerikai tőzsdéken jegyzett 500 legnagyobb vállalat teljesítményét követi nyomon. Idén valóban jól teljesített, 3700 dollárnál lépett be 2021-be és szeptember elején új ATH -t ért el 4520 dolláron. Jelenleg kissé visszaesett, 4390 dollár korül mozog az árfolyam. Ez nagyjából 18% -os növekedést jelent a tíz hónap alatt. Ugyanakkor a Nasdaq Composite index valamivel szerényebb nyereséget regisztrált az év eleje óta, alig 15%-ot. Érdekes módon a Dow Jones ipari átlag nagyon hasonló százalékkal nőtt ugyanebben az időszakban.
 
Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka
 
Nézzük a világ legjelentősebb cégeinek egyedi részvényeit. Az Apple részvényei az előző évhez képest 10%-kal, a Microsoft YTD -megtérülése 35%-kal, az Amazoné mindössze 3%-kal, a Facebooké 23-kal és a Teslaé 7,5%-kal emelkedett. A Google teljesített a legjobban, figyelemre méltó 61% -os növekedést ért el. Ennek ellenére egyikük sem éri el a Bitcoin megtérülését az éves nyereséget tekintve.
 
 

Bitcoin vs. Arany vs. Ezüst

Mivel sokan digitális aranynak tekintik, érdemes összehasonlítani a legnépszerűbb kriptovalutát a sárga fémmel és talán az ezüsttel is. Végül is az ezüst piaci kapitalizációja még mindig nagyobb, mint a Bitcoiné, legalábbis a 8marketcap.com szerint.
 
Bitcoin vs gold | Cryptofalka Forrás: https://www.cryptotimes.io/
 
A két fémnek manapság különösen népszerűnek kellene lennie, mert sok befektető menekül a globális gazdasági válság és a bizonytalanságot növekvő infláció elől. Mégis az arany árfolyama, ami egyébként vitathatatlanul a legtöbbet használt értéktároló, leesett az év eleje óta. Több mint 7%-kal csökkent. Ezüst helyzete még rosszabb, mivel az előző évhez képest 17% -kal csökkent a dollárral szemben. Következésképpen a két legnépszerűbb nemesfém egyike sem közelítheti meg a Bitcoint megtérülését az éves nyereség szempontjából.
 
Mint ilyen, nem olyan nagy meglepetés, hogy számos prominens név, mint például Anthony Scaramucci, Steve Wozniak és Michael Saylor a Bitcoint az aranynál jobb befektetési megoldásnak minősítette. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.82% $63,536.61
Ethereum ETH -1.13% $3,122.86
BNB BNB -2.00% $555.81
Solana SOL -7.33% $139.84
XRP XRP -1.38% $0.4978
Dogecoin DOGE -0.03% $0.163
Cardano ADA -2.17% $0.461
Litecoin LTC -2.03% $78.47
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!