Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Már Warren Buffett is profitálni akar a Bitcoinból

Már Warren Buffett is profitálni akar a Bitcoinból

Warren Buffett korábbi szkepticizmusa ellenére egy, a kriptokereskedelmet megkönnyítő digitális bankba, a Nubankba való befektetése révén profitál a Bitcoinból.

Fordult a kocka: Buffett is Bitcoinba fektet

Warren Buffett sosem zárkózott el attól, hogy kifejezze szkepticizmusát a Bitcoin iránt. Gyakran kétségbe vonta a Bitcoint és más kriptókat, mint "szerencsejáték-tokeneket", amelyeknek állítása szerint nincs belső értékük. Cryptofalka privát tagság banner I Cryptofalka

Úgy tűnik azonban, hogy az irány- ha akaratlanul is - de megfordult, mivel Buffett a Nubankba történő befektetésével belépett a kriptoiparba.

A Nubank Bitcoin kereskedést kínál

2021-ben, a tőzsdei bevezetés (IPO) előtt Warren Buffett Berkshire Hathaway vállalata 500 millió dollárt fektetett be a brazil székhelyű digitális bankba, a Nubankba. A fintech vállalat megkönnyíti a hagyományos banki szolgáltatásokat, és lehetővé teszi az ügyfelek számára a Bitcoin és más kriptók kereskedelmét. A tőzsdei bevezetést követően a Berkshire Hathaway további 250 millió dollárt fektetett a Nubankba, így a teljes befektetés 750 millió dollárra emelkedett. A pozíció értéke ma 840 millió dollár, feltéve, hogy a Berkshire a második negyedév zárása óta nem vásárolt vagy adott el részvényeket. warren buffett bitcoin I Cryptofalka

A Nubank az év elején az altcoin, a Nucoin elindításával még jobban belevetette magát a kriptoiparba. A részvényárfolyamának idén több mint 100%-os emelkedésével a Nubank piaci teljesítménye beárnyékolta Buffett portfóliójának más nehézsúlyú részvényeit, amelyek közé olyan titánok tartoznak, mint az Amazon, az Apple, a Coca-Cola, a Bank of America és a Kraft Heinz.

Miközben a globális pénzügyi piacok zavaros vizeken eveznek, Buffett közvetett kapcsolata a kriptovalutával a Nubankon keresztül ironikus. A befektetés megerősítette a Berkshire Hathaway pénzügyi helyzetét, és érdekes változást mutat a hagyományos befektetők valamint a kriptoipar közötti interakcióban.

Arany és Bitcoin

Buffett akaratlanul is rezonál a hagyományos pénzügyek és a kripto találkozási pontjának szélesebb narratívájára. Hangos kritikája ellenére a Nubank teljesítménye alátámasztja azt a valóságot, ahol még a leghatározottabb kritikusok sem hagyhatják figyelmen kívül a kriptovilágban rejlő pénzügyi potenciált.

Paul Tudor Jones, egy veterán fedezeti alapkezelő például azt állítja, hogy a jelenlegi kihívásokkal teli amerikai politikai környezetet tekintve a Bitcoin és az arany most a szokásosnál nagyobb részt foglalhat el a portfólióban.

"Az aranyat és a bitcoint együtt szeretném látni a portfóliómban. Úgy gondolom, hogy valószínűleg most nagyobb hangsúlyt kapnak a pénzügyi diverzifikációban mint eddig, mert jelenleg egy kihívásokkal teli politikai időszakon megyünk keresztül itt az Egyesült Államokban" - mondta Jones.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.13% $70,202.88
Ethereum ETH -1.26% $3,748.9
BNB BNB 0.29% $619.76
Solana SOL 1.53% $180.57
XRP XRP -3.63% $0.5344
Dogecoin DOGE -1.48% $0.1664
Cardano ADA -4.62% $0.4814
Litecoin LTC -1.86% $86.99
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!