Warren Buffett aranylázából a Bitcoin is pozitívan jöhet ki

Szerző: | aug 18, 2020 | Blokklánc hír, Kriptovaluta

Warren Buffett, a Berkshire Hathaway sztárbefektetője hosszú idő után dobta a bankokat és arany bányászatba fektette vagyona jó részét. A szakértők szerint az esetből a Bitcoin is jól jöhet ki. ⤵️

 

Warren Buffett: Goldman Sachs megy, arany jön

A Warren Buffett által vezetett durván 500 milliárd dolláros Berkshire Hathaway korábban megvált a Goldman Sachs papírjaitól, újonnan pedig egy kanadai arany bányászattal foglalkozó cégbe fektetett. Max Keiser, egy Bitcoin szakértő szerint ez a stratégiai lépés jól mutatja az elkövetkező évek irányát, szerinte akár 50 000 dollárig is repülhet a Bitcoin árfolyama.

A negyedéves jelentés szerint nem csak a Goldman Sachs papírjait építette le a sztárbefektető. Mind a JPMorgan Chase, Wells Fargo és PNG pozícióiból is jelentősen csökkentette kitettségét.

Warren Buffett I Cryptofalka

Forrás: http://concordeblog.hu/2019/05/28/warren-buffett-az-amazonban/

A tradícionális tőzsdei befektetők közül nem csak Warren Buffett változtatott jelentősen a stratégiáján. Paul Tudor Jones korábban úgy nyilatkozott, hogy vagyona 2%-át fektette a digitális aranyba, bitcoinba. Augusztus 17-én pedig a következőt osztotta meg a twitteren:

Igazán jól muzsikál a Bitcoin menedékem a dollár leértékelődésével szemben. Csak azt sajnálom nem vettem belőle többet. A mostani Bitcoin ár emelkedés szerintem még csak a kezdet. – Paul Tudor Jones, hedge fund manager 5 milliárd dollár vagyonnal

 

Warren Buffett bankokból való kiábrándulása és aranyláza kedvezhet a Bitcoinnak is

Warren Buffett lépései azt mutatják, hogy hosszabb távon nem mer már a bankok világára fogadni, ez pedig mind az aranynak és a bitcoinnak pozitívan kedvezhet. A Barrick Gold kanadai arany bányászattal foglalkozó vállalat került nála jelenleg a fókuszba, mely idén már +45%-os növekedést tud maga mögött. A Warren Buffett befektetése utáni órákban nagyjából 8%-ot emelkedett az értéke.

Warren Buffett arany iránti érdeklődése a digitális arany, a Bitcoin értékelését is befolyásolhatja.

A globális befektetési alapok 100 billió dollárjának kevesebb, mint 1%-a csoportosul aranyban. Ha azt feltételezzük, hogy Warren Buffett-hez hasonlóan tesznek mások is és nagyjából 5% átmozog aranyba, az 5000$-os arany árat jelentene. Ha ugyanezt feltételezzük Bitcoinnal de csupán 1%-ot, akkor az pedig 50 000$-os Bitcoin árat jelentene. – Max Keiser

Bitcoin részvény 2020 I Cryptofalka

Úgy néz ki közel 20 év kellett ahhoz, hogy Warren Buffett kibéküljön az arany befektetésekkel. Ugyanis még 1998-ban még úgy nyilatkozott, hogy nincs stratégiai funkciója az aranynak. Korábban a Bitcoinról is igazán negatív véleménnyel volt, kíváncsian várjuk, hogy hány évre lesz szükség a digitális arannyal kapcsolatos pálfordulásához.

 

Egyre nagyobb korrelációt mutat a Bitcoin és az arany árfolyama

Elég sok közös tulajdonsága van a Bitcoinnak és a fizikai aranynak. Mindkettőnek véges a maximális készlete, egyre nehezebb kibányászni, rögzített az inflációja stb. A májusi bitcoin blokkfelezésnek köszönhetően pedig a Bitcoin éves inflációja az arannyal megegyező szintre csökkent. Jelenleg a Bitcoin éves inflációja fix 1,8%, az arany elmúlt évtizedekben mért inflációja 1,5 és 2% körül ingadozott. Vagyis a Bitcoin a jelenlegi állapotában valóban közel áll a digitális arany megtestesítőjéhez.

Április óta a Bitcoin mozgása jelentősen túlszárnyalta már az arany emelkedését is, de a grafikonok erős korrelációt mutatnak április óta.

Warren Buffett arany Bitcoin I Cryptofalka

Forrás: Skew.com

A Bitcoin és az arany emelkedése, Paul Tudor Jones és Warren Buffett lépéseinek következtében egyre többen kezdenek valóban értékörző befektetésként tekinteni a Bitcoinra is. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka