Blokklánc és a mesterséges intelligencia fúziója az egészségügyben

Szerző: | szept 30, 2021 | Kriptovaluta

A blokklánc technológia az egészségügyben is megvetette a lábát, a mesterséges intelligenciával ötvözve pedig nagyban segítheti egészségünket.

 

Az adatközpontú egészségügyről röviden

2014-ben Alex Zhavoronkov, és cége, az Insilico Medicine elkezdte kutatni a várható élletartam  meghosszabításánák lehetőségeit. A vállalat egy egyszerű, de radikális feltevést vizsgált: az AI (mesterséges intelligencia) felhasználásával felgyorsítja a gyógyszerek felfedezését és fejlesztését. Ezzel mintegy forradalmasítaná az egészségügyet. Abban az időben az AI használata még kezdeti szakaszában volt. Mind a köztudatban, mind az orvostudományban.

Az ezt követő hét évben az AI felhasználta az egészségügyi szektor. Ezzel kutatás és fejlesztés teljes átalakítását tette lehetővé. Gyorsabban elérhető felfedezések és új terápiák kifejlesztése abból a hihetetlen mennyiségű adatból származik, amit a mesterséges intelligencia kezelni bír. Ezáltal egy adott helyzetben elérhető legjobb gyógymódhoz könnyebben juthatnak el a tudósok. Több tucat új gyógyszeripai szereplő óriási lehetőséget lát már az AI adatközpontú felhasználásában.

Az adatközpontú egészségügyi ellátás a blokklánc segítségével

Forráshttps://blog.radware.com/security/ddosattacks/2019/08/healthcare-is-in-cybercriminals-crosshairs/

Amikor szóba kerül az adatvédelem és a biztonsági akkor, Alex és az Insilico Medicine csapata hamarosan felfedezték a blokklánc technológiát. A blokklánc bejegyzéseinek megváltoztathatatlansága és az a lehetőség, hogy több decentralizált csomópont biztosítson megoldást kínált a páciensadatokkal kapcsolatos összetett problémákra.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

A blokklánc alapú egészségügy születése

Megvolt hát a technológia amit kerestek, de szükségük volt egy partnerre, hogy velük együtt felépítsenek egy rendszert. Az Insilico közös vállalatot alapított a vezető európai blokklánc céggel, a Bitfury-vel (ami a kontinens egyik legnagyobb feltörekvő technológiai vállalata). A két partner egy új céget indított Longenesis néven. A Longenesis célja egyértelmű volt: olyan adatközpontú egészségügyi ökoszisztéma létrehozása a blokkláncon, amely figyelembe vette az egészségügyi adatok kezelésének kényes követelményeit. Valamint a biotechnológiai kutatások alkalmazási igényeit egyaránt.

Az adatközpontú egészségügyi ellátás a blokklánc segítségével

Forráshttps://tss-yonder.com/intuitive-apps-that-improve-healthcare/

A Longenesis egy blokklánc-alapú környezetet tervezett az egészségügyi / biotechnológiai iparág érdekelt felei számára. Beleértve a betegszervezeteket, az orvosbiológiai kutatócsoportokat, valamint a kutatási partnereket és szponzorokat is. A Longenesis által kínált megoldás szépsége abban rejlik, hogy mindig van bejegyzés a páciensek beleegyezésről. Ha a betegek beleegyeznek abba, hogy adataikat bármilyen célra megosztják, akkor az engedélyük megváltoztathatatlan bizonyíték marad a blokkláncon.

 

Blokklánc és a mesterséges intelligencia

A blokklánc technológia nélkül a mesterséges intelligenciából hiányoznak az etikus forrásból származó és védett adatok. Ezek ahhoz szükségesek, hogy új megoldásokat találjanak az MI segítségével. Mesterséges intelligencia nélkül a blokklánccal védett hatalmas mennyiségű adat továbbra is biztonságos, de használhatatlan lenne a kutatáshoz. A fejlődés az adatközpontú egészségügyi ellátásban akkor történik, ha ezek az újítások együttműködnek. Pont úgy ahogy az elmúlt évtizedek népegészségügyi kezdeményezései is sikeresek voltak a világháló megjelenésének köszönhetően. A cég számára prioritás az, hogy ezeket a technológiákat teljesebben piacra vigyék és, hogy a várható élettartam növelését célzó ellátás mindenki számára elérhető legyen.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.