Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Történelmi csúcs, 1 billió dollár a kriptovaluták összértéke

Történelmi csúcs, 1 billió dollár a kriptovaluták összértéke

Sosem ért még ennyit a kriptovaluták összértéke! A Bitcoin szárnyalásával és az altcoinok éledezésével átlépte a piac az 1 billió dollárt! 🔥

 

A kriptovaluták piaca újabb páratlan csúcsot döntött

 1 021 149 202 884$, ennyi a kriptovaluták piacának teljes értéke jelenleg, 37 500$-os Bitcoin ár mellett. Ez már 260 milliárd dollárral túlszárnyalja a 2017-es bika piac maximumát is. Vagyis azt lehet mondani, hogy a Bitcoin szinte exponenciális növekedésének köszönhetően, a kriptovaluták piaci összértéke is figyelemre méltó emelkedést tud maga mögött.

Kriptovaluták összértéke 1 billió dollár I Cryptofalka Kriptovaluták összértéke 1 billió dollár felett jár

Ami érdekes a grafikonban, hogy az emelkedés a 2020 márciusában tapasztalt tőzsde krach óta szinte töretlenül tart. Ennek okáról korábban számtalanszor írtunk, hogy valószínűleg a beszűkült készlet és a növekvő intézményi plusz lakossági érdeklődés áll mögötte. Ennek ellenére a legtöbb technikai elemző szeme már szinte korrekcióért esedezik, annyira meredek ez a jelenlegi emelkedés. De egyelőre az látszik az on-chain adatokból, hogy a legkisebb visszateszteket is rövid idő alatt felvásárolják az érdeklődő tömegek.

 

Továbbra is a Bitcoin teszi ki a kriptovaluták piacának nagy részét

A kriptovaluták piacának 1 billiós értékéből egy jó 700 milliárdot, vagyis a kapitalizáció 70%-át továbbra is az első digitális valuta, a Bitcoin teszi ki. Az elmúlt években ugye számtalan alternatívája keletkezett a Bitcoinnak, őket altcoinoknak nevezzük. Vagyis olyan újabb projektek, amelyek a Bitcoin alkotta blokkláncra építve hoznak létre újabbnál-újabb megoldásokat.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Az altcoinok egy része a Bitcoin helyére pályázik, másik része viszont inkább kiegészítené a meglévő új technológiai szférát. Viszont, ami biztos, hogy az altcoinok egyelőre csak időszakosan tudtak a Bitcoinnál is jobban teljesíteni. Voltak olyan piaci időszakok, mint mondjuk 2017 nyara, amikor az alapból magasan lévő Bitcoin dominanciából az altcoinok nagy hányadot tudtak elhódítani. Ekkor a Bitcoin %-os dominanciája meredeken csökkent, az altcoinoké pedig meredeken emelkedett. Ezt a 2017-es "alt seasont" főként az Ethereum vezette.

Kriptovaluták kapitalizációjának megoszlása I Cryptofalka Kriptovaluták kapitalizációjának megoszlása

Jelenleg a Bitcoin összértéke több, mint 5-ször nagyobb, mint az Ethereumé. De az Ethereum kapitalizációja is nagyobb, mint az őt követő 10 altcoiné együttesen. Fontos tisztában lenni legalább a nagyságrendekkel, mert jóval nagyobbak a különbségek, mint az ember elsőre gondolná.

Ha szeretnéd nyomonkövetni a Bitcoin és más altcoinok aktuális árfolyamát, ár változásait és legfontosabb adatait, akkor próbáld ki az új árfolyam aloldalunkat! 

A jelenlegi 70%-os Bitcoin dominancia viszonylag erősnek mondható. Legutóbb 2017 márciusában láthattunk hasonló erősséget a Bitcointól.

 

Az altcoinokban lévő potenciál is egyre jobban nő

Az egyértelmű, hogy jelenleg még a Bitcoin viszi a rivaldafényt mind a lakossági, mind az intézményi befektetők között. Ez az új, digitális világ a legtöbb ember számára eleinte nehezen felfogható és bizonytalan. Ezért legtöbben először csak a legnagyobb, legkevésbé rizikós változatát a Bitcoint próbálják ki. Majd ahogyan a bika piac során a Bitcoinban lévő potenciál el kezd csökkenni, egyre többen keresnek újabb alternatívákat és vállalnak akár magasabb rizikót is.

Láthattuk, hogy az altcoin piac összértéke a Bitcoin összértékének töredéke, így minimális tőke átáramlás is jelentős hozamokat tud generálni az apró altcoin piacokon. Így azt lehet mondani, hogy az altcoinokban lévő potenciál egyre erősebb. A napokban láthattunk is olyan napokat, ahol több kriptovaluta is felül tudta teljesíteni még a Bitcoin mozgását is. Így azt gondolom, hogy egy 2017-hez hasonló alt season nagyon érik már. Inkább a mikor csak a kérdés.

Bitcoin vs. altcoinok 2021 I Cryptofalka Bitcoin vs. altcoinok 2021

Egyelőre a nagy kapitalizációval bíró altcoinok közül az Ethereum az, aki egyértelműen túl tudta az elmúlt évben teljesíteni még a Bitcoin emelkedését is. Egy Ethereum ára jelenleg 1 207$, ami viszont még mindig elmarad a 2017-es csúcsától, ami 1 450$ volt.

[box type="bio"] A kriptovaluták piaca újabb hihetetlen mérföldkövet ugrott meg az 1 billió dolláros kapitalizációval. Egyértelműen a Bitcoin vezeti a kriptovaluták piacát, de egyre nagyobb a potenciál már az altcoinokban is.[/box]

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.72% $64,761.49
Ethereum ETH 1.82% $3,156.69
BNB BNB 1.88% $570.9
Solana SOL 4.13% $150.7
XRP XRP 3.99% $0.5285
Dogecoin DOGE 4.75% $0.1627
Cardano ADA 6.69% $0.5054
Litecoin LTC 4.52% $85.28
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!