Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
25 BILLIÓ dollár az USA adóssága, ebből baj lesz!

25 BILLIÓ dollár az USA adóssága, ebből baj lesz!

Az USA központi bankjának (FED) a zimbabweihez hasonló monetáris politikája eredményeképp, 25 billió dollárra nőtt az államok jelenlegi adóssága. Áucs.

 

Elképzelhetetlen szinten az USA adóssága

12 darab nulla. Ennyit kell a 25-ös szám után írni, hogy lássuk az USA adósságát, a jelenlegi hitelének számértékét. Huszonötezer milliárd. Mintha a nemrég rekordnak számító ötöslottó főnyereményt egymás után zsinórban közel négyezerszer megnyernénk. Csak forint helyett dollárban!

Egyre tisztábban látszik, hogy a FIAT lufi kipukkanni készül. Az USA csak az elmúlt egy hónapban 1 billió $-ral növelte az adósságát. Az Amerikai Állami Kincstár statisztikái alapján, Mati Greenspan Twitter bejegyzésében olvasható, hogy a világtörténelemben először érik el ezt a mértékű adósságszintet.

 

Egyre jobban növekszik az USA adóssága

Az adóssághegy intenzív növekedését aTrump kormány által indított többszöri, nagy volumenű állami finanszírozások indukálták. Percenként 24 millió dollárnyi bankjegy kerül kinyomtatásra. Naponta 35 milliárd dollárnak megfelelő.

Greenspan szlogenje mém cunamit is indított a kriptovaluta fanok között, a "BRRRR" a pénznyomtató berregését utánozza:

 

Létezik egy oldal, az U.S. Debt Clock, ami szerint ebben a pillanatban minden amerikai adófizető közel 200 000$ hitellel rendelkezik. Ez már tartalmazza a nemrég kiosztott 1200$-os csekkeket is.

 

Figyelmen kívül hagyott jelzések évszázada

Számos alkalommal szóba jött már, hogy jelen korunk döntéshozóinak monetáris politikája és a vele járó infláció nem lehet megoldás a jólét elérésére. Az esztelen pénznyomtatás gyakori vitatéma kriptovalutás körökben, egyaránt a kriptovaluta témájú hírműsorokban (pl. Keiser Report) vagy könyvekben (Saifedean Ammous - The Bitcoin Standard).

Még mielőtt a Bitcoin létezett volna egyáltalán, a központi bankok mostani, pénzt infláló viselkedését már megjósolták. Henry Hazlitt "Economics In One Lesson" című könyve alig néhány évvel a II. Világháború után került publikálásra és már tesz ilyen megállapításokat. 

Egyesek már felismerik a Bitcoin megbízhatóságát és korszakalkotó szerepét. Ha eszükbe jutott az Államoktól kapott 1200 $-os összeget Bitcoin vásárlásra fordítani, az ebben a pillanatban egy erre dedikált Twitter oldal szerint 1710 $-t érne. Bíztató, hogy a Coinbase  CEO, Brian Armstrong szerint kimutatható volt azoknak a száma, akik ezt az 1200 $ összeget egy tételben kriptovalutára költötték vagy letétbe helyezték. Ezeknek a tranzakciók száma a normál vásárlási tendenciákéhoz képest négyszeresére emelkedett.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.28% $67,359.89
Ethereum ETH -2.12% $3,762.91
BNB BNB -0.93% $595.37
Solana SOL 0.27% $168.37
XRP XRP -0.03% $0.5289
Dogecoin DOGE 0.66% $0.1647
Cardano ADA -0.04% $0.4559
Litecoin LTC 1.18% $83.79
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!