Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
2,5 milliárd dollárra nőtt a kriptós fizetési forgalom az első negyedévben

2,5 milliárd dollárra nőtt a kriptós fizetési forgalom az első negyedévben

A kriptovaluta piacok volatilitása ellenére úgy tűnik, hogy a kriptovaluta fizetési eszközként való elfogadása rohamosan növekszik.
 
 

Növekszik a kriptovalutás fizetési hajlandóság

A Visa kijelentette, hogy ügyfelei 2,5 milliárd dollárnyi kriptovaluta fizetést bonyolítottak le kriptohoz kapcsolt kártyáival 2022 első pénzügyi negyedévében. Ez több mint 70%-a a 2021-es teljes pénzügyi év összes kriptokártya volumenének. Ez azt jelenti, hogy a kripto-eszközök egyre népszerűbbek fizetési lehetőségként. 
 
kriptovaluta fizetés | Cryptofalka Forrás: https://nypost.com/
 
A Visa pénzügyi igazgatója, Vasant Prabhu a CNBC-nek adott interjújában optimizmusát fejezte ki a fejlemény kapcsán.
„Számunkra ez azt jelzi, hogy a fogyasztók hasznosnak látják ha Visa kártyát egy kriptoplatformon lévő számlához kapcsolnak” – mondta, utalva a vásárlások és a kifizetések azonnali és zökkenőmentes kezelésére.
A kriptovalutákhoz kapcsolt kártyák lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy kriptovaluta fizetést hajtsanak végre, ahol elfogadják a Visa-t, anélkül, hogy a kereskedőknek ismerniük kellene az eszközosztályt. A kereskedők fiat valutában fogadják a tranzakciókat, úgy, mint a tipikus Visa tranzakciókat, míg a fizetési processzor kezeli a konverziókat a háttérben.
„Az emberek kripto-kapcsolt kártyáikat különféle módon használják fel, például kiskereskedelmi áruk és szolgáltatások, éttermek, utazások fizetésére. Egyre inkább általános célú fiókként kezelik őket." mondta Prabhu a CNBC-nek.
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
A Visa azt is bejelentette, hogy 54-ről több mint 65-re bővítette partnerkapcsolatainak számát a szolgáltatás elősegítése érdekében. Ide tartoznak a kripto-cégek, mint a Coinbase, a Circle és a BlockFi. A Visa érdeklődik a blokklánc és kripto iparág kiterjesztése és annak egészének alkalmazása iránt. Decemberben a cég kripto-tanácsadási szolgáltatásokat indított ügyfelei számára, hogy bevonja a pénzintézeteket az eszközosztályba. A fizetési óriás a közelmúltban Micash Johnson művésszel is együttműködött, hogy felvilágosítsa a művészeket arról, hogy az NFT-k hogyan segíthetik elő művészetük bevételét és karrierjüket.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.66% $51,000.48
Ethereum ETH -2.24% $2,939.94
BNB BNB -1.87% $375.93
Solana SOL -3.06% $101.03
XRP XRP -1.84% $0.5385
Cardano ADA -1.21% $0.5892
Dogecoin DOGE -0.06% $0.08501
Litecoin LTC -0.58% $68.71
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!