Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ ��

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Visa a CBDC-k kezelésének bevezetésén dolgozik

A Visa a CBDC-k kezelésének bevezetésén dolgozik

A Visa fizetési óriás célja, hogy összekapcsolja a nemzeti digitális kriptovalutákat (CBDC) a hagyományos fizetési rendszerekkel. 

A CBDC világszerte felkapott téma a szabályozók körében. Ennek megfelelően a Visa és a ConsenSys partnersége lehetővé teszi fogyasztók számára a CBDC-hez kapcsolódó Visa kártyák vagy digitális pénztárcák használatát. A vállalat célja, hogy a központi banki digitális valutákat (CBDC) a meglévő fizetési hálózatokhoz kapcsolja.
 

Visa és ConsenSys partnerség

A hivatalos közlemény szerint a végcél az, hogy a CBDC hálózatok zökkenőmentesen kapcsolódjanak a hagyományos pénzügyi szolgáltatókhoz. A legutóbbi együttműködéssel a két entitás olyan infrastruktúrát kíván létrehozni, amely lehetővé teszi a bankok és a kibocsátó rendszerek számára, hogy „csatlakozzanak a modulhoz, és integrálják meglévő infrastruktúrájukat”, majd képesek legyenek a CBDC-hez kapcsolódó fizetési kártyák vagy pénztárca hitelesítő adatainak kiadására.
 
Visa kripto I Cryptofalka Forrás: https://nypost.com/
 
Catherine Gu, a Visa CBDC fejlesztő-vezetője elárulta, hogy moduljuk integrálása folyamatban van a ConsenSys Quorum által hajtott ConsenSys Codefi CBDC pool-lal, hogy felkészítsék a fizetési óriást a vállalati blokklánc technológia kezelésére. A ConsenSys Quorum nagyon hasonlít az Ethereum protokollhoz, de kifejezetten vállalati alkalmazásokhoz készült.
 
Tehát, a Quorum az Ethereum nyílt forráskódú változata, amelyet kihasználva a Visa és a ConsenSys egy „kétszintű CBDC rendszert” kíván felépíteni a központi bankok számára a CBDC kibocsátására és terjesztésére. Korábban a ConsenSys több központi bankkal és szervezettel, mint például a Hong Kong Monetary Authority, a Reserve Bank of Australia és a Bank of Thailand, együttműködött a CBDC-k tesztelésében.
„Ha sikeres lesz, a CBDC hozzáférhető lesz a pénzügyi szolgáltatásokhoz, és hatékonyabbá, célzottabbá és biztonságosabbá teheti a kifizetéseket – ez vonzó ajánlat a döntéshozók számára.” – tette hozzá Gu.
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
Shailee Adinolfi, a blokklánc-cég stratégiai értékesítési igazgatója megjegyezte, hogy a központi és kisebb bankok érdeklődnek a Kvórum feltárásában „CBDC poolján” keresztül. Adinolfi az Ethereum Mainnet és a Layer 2 fokozott elterjedését említette okként, a „megosztott közös szabványok, valamint a magán- és nyilvános hálózatok közötti interoperabilitás mellett”. Emellett a két csapat idén tavasszal kísérleti és prototípus projekteken kíván dolgozni.
 

A CBDC kihívásai

A kriptovaluták népszerűségének hirtelen növekedése arra késztette a központi bankokat, hogy kiadják nemzeti valutáik digitalizált változatát. Számos ország vizsgálja a CBDC-k felhasználási lehetőségeit, de számos kihívással kell szembenézni, ha bevezetésre kerül a sor.
 
CBDC-FED I Cryptofalka Forrás: www.futureatlas.com
 
Gu szerint a központi bankoknak a CBDC ökoszisztéma stabilitásának, rugalmasságának és biztonságának alapszintű építésére kell összpontosítaniuk. A végfelhasználói és a CBDC integrációt a hagyományos infrastruktúrákkal kapcsolatban is figyelembe kell venni.
„Ezek a kihívások nagyon költségesek és technikailag nagy kihívást jelentenének a központi bankok számára, hogy önállóan kezeljék őket. A legjobb megoldás érdekében úgy gondoljuk, hogy a köz- és a magánszféra partnerségei és a végfelhasználói élményre való erőteljes összpontosítás létfontosságú lesz.”
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.81% $60,945.93
Ethereum ETH -2.14% $2,992.53
BNB BNB -0.36% $532.97
Solana SOL 0.92% $133.19
XRP XRP 1.09% $0.4966
Dogecoin DOGE -3.42% $0.1475
Cardano ADA -1.09% $0.4444
Litecoin LTC 0.67% $79.05
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!