Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
50%-kal csökkent az orosz kriptoforgalom

50%-kal csökkent az orosz kriptoforgalom

Adatok azt mutatják, hogy az orosz denominált kripto-vásárlás és kereskedés a nagy tőzsdéken megingott, felére csökkent a múlthéthez képest.
 
 

Az oroszok nem feltétlenül rakják kriptovalutákba az értékeiket

A blokklánc-elemző cégektől származó adatok azt mutatják, hogy az orosz kripoto-vásárlás és kereskedés a nagy tőzsdéken megingott, megcáfolva azokat az elméleteket, amelyek szerint az ország digitális eszközökhöz fog fordulni a szankciók megkerülése érdekében.
 
Oroszország kriptovaluta I Cryptofalka Forrás: coingape.com
 
 
Amikor a Bitcoin árfolyama a múlt héten 15%-ot emelkedett, egyes iparági szakértők úgy vélték, hogy az oroszok kriptovalutát vásároltak a növekvő gazdasági szankciók végett. Úgy tűnik azonban, hogy ez az elmélet hamisnak bizonyult, mivel a Chainalysis adatai azt mutatták, hogy a rubelben denominált kriptokereskedelmi forgalom március 3-án mindössze 34,1 millió dollár volt, ami körülbelül a fele a legutóbbi, egy héttel ezelőtti, február 24-i 70,7 millió dolláros csúcsnak.
 
Alexander Saunders, a Citigroup elemzője a Bloombergnek a szankciók miatti kriptovásárlásról azt mondta:
„Az orosz mennyiségek eddig viszonylag csekélyek voltak, ami arra utal, hogy az árfolyam emelkedés inkább annak köszönhető, hogy a befektetők az orosz kereslet várható felfutására pozicionálnak.”
Annak ellenére, hogy a szakértők elutasítják azt az elképzelést, hogy a kriptovaluták segítségével Oroszország megkerülheti a gazdasági szankciókat, az Egyesült Államok és az EU továbbra is fokozzák a digitális eszközök szabályozási törekvéseket. A közelmúltban New York állam növelte blokklánc-felügyeleti kapacitásait, hogy tovább akadályozza a kriptovaluták vagy digitális eszközök orosz érdekek támogatására való felhasználását.
 
Kathy Hochul, New York állam kormányzója február 27-én kiadott egy végrehajtási rendeletet, amely arra utasította az állami ügynökségeket, hogy váljanak el az orosz intézményektől és vállalatoktól, valamint a számukra támogatást nyújtó szervezetektől.
„New York büszkén ad otthont az ország legnagyobb ukrán lakosságának, és technológiai eszközeinket arra fogjuk használni, hogy megvédjük népünket, és megmutassuk Oroszországnak, hogy felelősségre vonjuk őket.”
 

Nem tudják az oroszok kriptora váltani a befagyasztott pénzeszközöket

A narratíva másik oldalát kiemelve Jake Chervinsky, az egyesült államokbeli Blockchain Association politikáért felelős vezetője odáig ment, hogy ezeket az aggályokat „teljesen megalapozatlannak” nevezte.

[embed]https://twitter.com/jchervinsky/status/1498786025438650369[/embed]

Ari Redbord, a TRM Labs kripto-bűnügyi nyomozó cég jogi és kormányzati ügyekért felelős vezetője is megerősítette, hogy már túl késő ahhoz, hogy a kriptoeszközök elegendő likviditást biztosítsanak Oroszország számára, és hogy a blokkláncok nyilvános jellege már kellő elrettentő erő a szankciók kijátszására törekvők számára.
„Oroszország nem használhatja a kriptot arra, hogy lecserélje a több százmilliárd dollárt, amely potenciálisan blokkolható vagy befagyasztható.”
A nemzetközi közösség várható szabályozási intézkedéseivel szemben a világ számos vezető kriptotőzsdéje úgy döntött, hogy feketelistára teszi a szankcionált személyeket és szervezeteket. A Binance azonban visszautasította az „ártatlan” orosz ügyfelek fiókjainak cenzúrázására irányuló kéréseket.
 
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.05% $66,571.91
Ethereum ETH 6.48% $3,257.73
BNB BNB 4.38% $584.12
Solana SOL 6.79% $153.78
XRP XRP 5.10% $0.5183
Dogecoin DOGE 5.52% $0.1653
Cardano ADA 4.43% $0.4916
Litecoin LTC 2.94% $82.12
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!