Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Nem lesznek betiltva a kriptovaluták az EU-ban

Nem lesznek betiltva a kriptovaluták az EU-ban

Az Európai Unió törvényhozói elvetették a függőben lévő törvényjavaslat azon részét, amely illegálissá tehette volna a kriptovalutákat. 

 

Tiltás helyett szabályozzák a kriptovalutákat az EU-ban

Az EU törvényhozói változtattak azon a törvénytervezeten, ami tilthatta volna a Proof of Work konszenzus alapon működő kriptovalutákat az Európai Unió területén. A Stefan Berger vezette koalíció által az Európai Parlament elé terjesztett Markets in Crypto Assets (MiCA) törvényjavaslatról február 28-án, hétfőn szavaztak volna. A szavazást elhalasztották, mivel a parlamentben sokan kifogásolták a Proof of Work konszenzus alapján működő kriptovalutákra vonatkozó bekezdést.
 
Kriptovaluták EU | Cryptofalka Forrás: vidrihmarko.medium.com
 
Berger megerősítette, hogy a törvényjavaslat 61. (9c) bekezdését teljesen eltávolították, és a szavazást átütemezik. A MiCA-nak megvan a lehetősége arra, hogy átformálja a kriptovaluták elfogadását Európában. Eredetileg 2020 szeptemberében javasolták, hogy az Európai Központi Banknak "uniós szinten egységes szabályokat kell megalkotnia a kriptoeszköz-szolgáltatók és kibocsátók számára". Ez a lépés az egész Európai Unióra kiterjedő szabályozási keretet adna a kriptovaluták számára – aminek létrehozásával az Egyesült Államok és más nemzetek még mindig küszködnek.
 

A kifogásolt törvénytervezet 

A törvénytervezet egy része kifejezetten felkeltette a kripto felhasználók figyelmét. Előírta, hogy 2025-re nem lehet kriptoeszközöket létrehozni, eladni vagy kereskedni az EU-n belül, ha „környezeti szempontból fenntarthatatlan konszenzusos mechanizmusokat” alkalmaznak. A tilalom elkerülése érdekében a kriptoeszközöknek meg kell felelniük a "környezeti fenntarthatósági minimumkövetelményeknek". A törvényjavaslat ellenzői azzal érveltek, hogy ez egyenértékű lenne a Bitcoin és az Ethereum bányászatának de facto betiltásával Európában, ugyanakkor tarthatatlanná tenné, hogy a letétkezelők PoW érméket tartsanak az ügyfeleik számára.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
Berger azt állítja, hogy nem ez volt a törvényhozók szándéka. Az elhalasztott szavazás múlt pénteki bejelentésekor kijelentette, hogy "a jelentéstervezet egyes részei félreértelmezhetők".
 
Környezetvédelmi aggályok nehezednek Európára, amelynek tagállamai igyekeznek teljesíteni a Párizsi Megállapodásban vállalt éghajlati előírásokat. Tavaly a svéd pénzügyi szabályozó hatóság, a Finanspektionen javasolta a Bitcoin és más, a PoW érmék bányászatának betiltását, azzal érvelve, hogy az energiaráfordítás nem áll arányban az előnyökkel. Minden környezeti aggály ellenére sem Amerika, sem Oroszország nem tervezi a kriptovaluták betiltását. 
 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.41% $51,282.52
Ethereum ETH 1.44% $2,977.17
BNB BNB 2.04% $381.22
Solana SOL 2.35% $102.98
XRP XRP 2.37% $0.5457
Cardano ADA 1.63% $0.5903
Dogecoin DOGE 1.78% $0.08598
Litecoin LTC 2.55% $70.26
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!