Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A dollár-forint árfolyam újra emelkedőben

A dollár-forint árfolyam újra emelkedőben

Mai elemzésünkben a dollár-forint árfolyam lesz célkeresztben. Szépen teljesített a dollár az utóbbi hetekben. Az ármozgásnak sikerült támaszt alakítania és imét 300 forint fölött az árfolyam. Napi nézeten fogjuk megvizsgálni a grafikont.

 

Ismét 300 fölött a dollár-forint árfolyam

290 forinton sikerült támaszt alakítani a dollárnak. Azóta felfelé szárnyalunk szeptemberben és a csökkenő trendvonalnak az áttörésével megtörni látszik a 340 forintról indított konszolidáció. 

A kérdés mekkora erő van a mozgásban, így mennyire valószínű, hogy újra a korábbi, 340-es csúcsot támadjuk a későbbiekben. A támaszról való pattanás óta egy emelkedő trendvonal mentén emelkedik a mozgás. Kulcsfontosságú ez az egyenes, ugyanis kifejezi a felfelé irányuló mozgást. Ameddig ezt sikerül tartani az árnak, addig pozitívan tekintek a dollár árfolyam alakulására.

dollár árfolyam dollár árfolyam

Más pozitívumokat is fel tudunk mutatni a múltból. A már említett 290-es pattanás, fontos árfolyam támaszt erősített meg. Többször sikerült pattanni innen a korábbiakban, az ármozgás most imét megerősítette ennek a zónának a fontosságát. A támaszról indult emelkedéssel pedig sikerült átátörni a konszolidációból indított csökkenő trendvonalat. Szintén fontosnak tartom, hogy ismét a lélektani 300-as határ fölött halad a dollár árfolyam.

 

A következőkben pár lényeges tényezőn tartom rajta a szememet. Az egyik ilyen a korábban említett emelkedő trendvonal. Ennek és a képen jelzett 304 forint körüli a támasznak a  visszatesztelését várom. Egy kis konszolidáció kinéz tehát a mozgásnak (nyíl mentén). Ettől a konszolidációtól várom az emelkedő trendvonal megerősítését, mielőtt ismét felfelé vehetjük az utunkat. Következő lépésként a 320-on elhelyzekedő ellenállás tesztelésére számítok. Úgy gondolom ez a lépés meg lehet a mozgásnak, majd kideül van-e értelme arról beszélni, hogy imét 340 felé tart a dollár árfolyam.

 

Mi történik az euróval?

Dollárhoz hasonlóan az eurónak sincsen rossz hónapja forint ellenében. Jelenleg 363,4 körül mozog az ár, amivel könnyen új árfolyam csúcsot dönthet a mozgás. Szép emelkedő árcsatornában ível felfelé a mozgás, bár tegyük hozzá, hogy fogy a tér, ugyanis éppen az emelkedő árcsatorna tetejénél/ellenállásán járunk. Az összekép azoban euró szemszögéből jól néz ki, ugyanis azontúl, hogy igen magasan az árfolyam, nem veszélyezteti semmi az up trendjét. 

euró árcsatorna euró árcsatorna

Gyenegén teljesít tehát a forint továbbra is, ami megfontolandóvá teszi, hogy érdemes-e minden pénzünket forintban hagyni, vagy van-e értelme külföldi valuták felé nyitni. Úgy gondolom van értelme más valuták felé nyitni, és érdemes kihasználni a grafikonokon a nagyobb visszateszteléseket arra, hogy dollárt, vagy eurót is tartsunk a megtakarításaink között.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos
Mi az a blokklánc validátor? Ismertető

A validátorok kulcsfontosságú elemei a blokkláncnak: felelősek az új blokkok hozzáadásáért és az elfogadásra váró tranzakciók ellenőrzéséért.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 4.78% $57,119.91
Ethereum ETH 2.53% $3,249.15
BNB BNB -1.83% $395.38
Solana SOL -0.54% $109.09
XRP XRP 6.38% $0.5835
Cardano ADA 1.55% $0.6272
Dogecoin DOGE 9.05% $0.09697
Litecoin LTC 2.78% $74.07
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!