Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Altcoin körkép - Ethereum, Tron, EOS grafikonok a radaron

Altcoin körkép - Ethereum, Tron, EOS grafikonok a radaron

Az év eleji emelkedés után konszolidációs napok érték múlt héten a kripto piacot, mai napon az altcoin körkép lesz a fókuszban. Ezzel nincs is semmi gond, főleg az előbb említett év eleji vásárlóerő megjelenésének a tudatában. Normális, hogy egy emelkedés után visszahúzódik kissé az árfolyam pihenőt tartani, hogy aztán újból az emelkedésen dolgozzon. A konszolidációk természetét fogjuk vizsgálni egyes altcoinok esetében. 

 

Altcoin körkép és a konszolidáció jelentősége

A címben említett 3 kriptovalutánál nézzük meg a konszolidációk természetét Bitcoin párok esetében. Korábbi cikkünkben utaltunk már rá, hogy érik valamekkora emelkedés a 2018-s és 2019-s évek során széttépázott altcoin piacon. Az Ethereum, Tron, EOS hármasának sikerült egészséges szinten tartaniuk a múlt heti konszolidációkat, és a hétvégén sikerült bika jeleket felmutatniuk, ami miatt megér pár mondatot a grafikonjuk. 

Mielőtt rátérnénk a grafikonokra, és az azokon található bika jelekre, térjünk ki egy kicsit a konszolidáció fogalmára. A probléma, hogy sokan a bika piac alatt az árfolyamok nyíl egyenes emelkedését várják. Ez nem egészséges. Az emelkedés úgy hiteles, hogy egyes emelkedő hullámok között pihenőt tart az árfolyam, tehát konszolidál, majd a konszolidáció/visszahúzódás után, újult erővel emelkedhet ismét az ár. Ez azért fontos, mert, ha nyíl egyenesen emelkedünk folyamatosan felfelé, akkor nem alakulnak ki támaszok és ellenállások az uptrend során. A támaszok, ellenállások jelentősége, pedig az emelkedésből csökkenésbe váltásnál derül ki. Ha konszolidáció nélkül emelkedünk, akkor megvan az esélye annak, hogy buborék alakul ki, ugyanis nem lesz támasz, ami megfogná csökkenésnél az árat. A konszolidáció fontos tehát, mert kialakítja számunkra a meghatározó támaszokat, ellenállásokat, amik csökkenő trenden gátat szabhatnak az árak nagyobb mértékű esésének.

 

Altcoin körkép: Ethereum, Tron, EOS

Rengeteg sort lehetne még áldozni a konszolidációk típusainak ismertetésére, ugyanis sokféle változatban fordulhatnak elő. A lényeget azonban elmondtuk az előbb. Emelkedés alatt pihenőt tart az ármozgás, ami az árak visszahúzódásában valósul meg. A visszahúzódásnak van egy ellenállása, ami alól kitörve véget érhet a konszolidáció, és folytatódhat az emelkedés. 

EOS-BTC 1d; ETH-BTC 1d; TRX-BTC 1d

A fenti három setup tetszik. Trendfordító alakzatok jelentek meg az ábrákon. EOS és Ethereum esetében dupla aljak, Tron grafikonján pedig egy eső ék testesíti meg a trendfordító alakzatot. Pozitívum, hogy mind a három esetben sikerült már kitörni ezen trendfordítók alól, és az ellenállásuk fölött alakítottunk bika zászlókra hajazó konszolidációkat. 
EOS és Ethereum is meggyőző a pattanás a 10 EMA jelentette támaszról, és sikerült is a konszolidáció ellenállása fölött zárni. Ezeket jelöltem bika zászló kitörésként az ábrákon. Tron esetében még kezdetlegesebb a kitörési próbálkozás a konszolidáció alól, de a tegnap alakítottunk bullish engulfing gyertya alakzat a 10 EMA-ról, itt is felfogható bika jelként. 
Van tehát ráció abban, hogy a múlt héttel indult konszolidációk keretei közül kitörve, folytathatják az altok a megkezdett emelkedéseket, így érdemes watchlistre tűzni párat közülük. 

 

A borítókép tulajdonosa a cointelegraph oldal.

 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.96% $62,138.43
Ethereum ETH 1.55% $3,439.75
BNB BNB 1.16% $409.86
Solana SOL -3.15% $129.4
XRP XRP 5.97% $0.6254
Cardano ADA 11.04% $0.743
Dogecoin DOGE 16.59% $0.1415
Litecoin LTC 5.33% $90.2
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!