Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hongkong jóváhagyta a spot Bitcoin és Ethereum ETF kérelmet

Hongkong jóváhagyta a spot Bitcoin és Ethereum ETF kérelmet

Hongkong vált a legújabb országgá, amely jóváhagyta a Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett alapokat (ETF).

Spot BTC ETF már Hongkongban is

A hongkongi Értékpapír- és Határidős Ügyletek Bizottsága (SFC) április 15-én feltételesen jóváhagyta az első spot BTC és ETH ETF-eket, jelentette a Reuters.

Legalább három offshore kínai vagyonkezelő, köztük a Harvest Fund Management, a Bosera Asset Management és a China Asset Management (ChinaAMC) hongkongi egységei hamarosan elindítják spot Bitcoin és Ether ETF-jeiket.

A hongkongi értékpapír-felügyeleti hatóság feltételes engedélyezést ad ki egy ETF-kérelemre, ha az általánosságban megfelel különböző feltételeknek, mint például a díjfizetés, a dokumentumok benyújtása és a hongkongi értéktőzsde (HKEX) tőzsdei engedélye.

A kínai és amerikai ETF-ek közötti különbség

A hongkongi felügyeleti hatóság a jelentések szerint jóváhagyta, hogy a spot Bitcoin és Ether ETF-eket természetbeni ETF-ekként indítsák el, ami azt jelenti, hogy az új részvényeket BTC és ETH felhasználásával lehet kibocsátani.

A természetbeni kibocsátási modell, szemben a készpénzes modellel, lehetővé teszi a kibocsátók számára, hogy kriptovaluta ellenében hozzanak létre új ETF-részvényeket. A spot Bitcoin ETF-ek jelenleg főleg a készpénz alapú modellt használják az Egyesült Államokban, mivel a helyi értékpapír szabályozók ezt a visszaváltási módszert támogatták.

Leegyszerűsítve a dolgot a következőről van szó: az Egyesült Államokban készpénz be, Bitcoin ETF ki, míg Hongkongban Bitcoin be, ETF ki.

A hongkongi spot BTC és ETH ETF-ek természetbeni jegyzési modellje jelentős újítást jelent.

mondta Patrick Pan, az OSL igazgatótanácsának elnöke és vezérigazgatója. Továbbá:

Ez a mechanizmus fokozza a piaci likviditást azáltal, hogy lehetővé teszi az eszköz közvetlen cseréjét ETF-részvényekre, csökkenti a készpénzes elszámolásoktól való függőséget és megkönnyíti a megszakítás nélküli kereskedési folyamatokat.

Várakozások a hongkongi BTC és ETH ETF-el kapcsolatosan

A jelentések szerint a HKEX-nek nagyjából két hétre van szüksége ahhoz, hogy az SFC jóváhagyását követően véglegesítse a tőzsdei bevezetési eljárásokat és egyéb intézkedéseket. Pontos dátum még nincs, de minden érintett fél keményen dolgozik, hogy ez az esemény minél hamarabb megvalósuljon.

Figyelembe véve azt, hogy az amerikai spot BTC ETF-ek voltak felelősek az év eleji hatalmas rallyért, számíthatunk arra, hogy ez a hongkongi jóváhagyások után sem lesz másképp. Ne felejtsük el azt sem, hogy nyakunkon a felezés, aminek persze hosszú távú hatását ismerjük, rövid távon azonban még okozhat meglepetéseket.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.31% $67,584.94
Ethereum ETH -1.81% $3,778.67
BNB BNB -0.45% $596.41
Solana SOL 0.35% $169.24
XRP XRP 0.29% $0.5293
Dogecoin DOGE 1.59% $0.166
Cardano ADA 0.81% $0.4587
Litecoin LTC 0.73% $83.46
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!