Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ázsiában van a legnagyobb kriptovaluta eladási szándék

Ázsiában van a legnagyobb kriptovaluta eladási szándék

A Glassnode szerint az ázsiai kriptovaluta befektetők általában eladók, míg az Egyesült Államokban és az EU-ban inkább befektetők.

 

Ázsiában inkább eladják a kriptovalutát

A Bitcoin hálózat on-chain tevékenysége továbbra is medvepiacinak tűnik, az Egyesült Államok és az Európai Unió kriptovaluta vásárlói küzdenek azért, hogy megelőzzék az ázsiai székhelyű eladókat.

Bitcoin I Cryptofalka Forrás: marca.com
 
A Glassnode blokklánc-elemző cég legfrissebb jelentése a Bitcoin (BTC) hálózat heti aktivitásáról azt mutatja, hogy a piaci kapitalizáció szerinti legnagyobb kriptopénz ára szilárdan ugyanazon a szűk 5000 dolláros tartományon belül maradt, 37 680 és 42 312 dollár között. Kedden azonban az eszköznél hirtelen megugrott az árfolyam, ami kéthetes csúcsra emelte a kriptovaluta árakat.
„A bitcoin hálózatok kihasználtsága és a láncon belüli tevékenység továbbra is a medvepiaci hozzáállású, bár enyhén fellendülésben van.” -áll a Glassnode jelentésében
A kutatás arra a következtetésre jutott, hogy az átlagos kriptovaluta befektető viselkedésében határozott különbség van földrajzi elhelyezkedésük alapján. Nevezetesen, hogy az egyesült államokbeli és uniós székhelyű befektetők általában vásárlók, míg az ázsiai befektetők inkább eladók. Ez a tendencia 2020 márciusa óta állandónak tekinthető, kivéve tavaly novembert, amikor mindkét fél erősen vásárolt.
 
Konkrétan a Glassnode kutatója, „Checkmate” rámutatott arra, hogy az amerikai és uniós befektetők az elmúlt két évben általános ajánlati támogatást nyújtottak, 2020 vége és 2021 eleje között jelentős vásárlás mellett. Eközben „mindkét régió május-július folyamán kapitulált”. Jelenleg az uniós vásárlók adják a legnagyobb támogatást.

[embed]https://twitter.com/glassnode/status/1506034328366690308[/embed]

Ezzel szemben az ázsiai piacok általában alacsonyabb vásárlási támogatást kínáltak 2021 első és harmadik negyedévében, és jelenleg erős eladási nyomás mutatkozik. Kedden azonban a Three Arrows Capital kriptobefektetési cég társalapítója, Su Zhu azt írta a Twitteren, hogy „Ázsia unironikusan maximalizálja a BTC-t”, ami arra utalt, hogy a napi rövid távú áremelkedést az ázsiai székhelyű kereskedők vezették.
 
Kriptovaluta eladás I Cryptofalka Forrás: Glassnode
 
Több on-chain adat is arra utal, hogy medvepiaci hangulat uralkodik a piacon. Az új kriptovaluta befektetők – vagy a meglévő pénztárcákkal nem társított új pénztárcák – száma 2021 közepe óta fokozatosan emelkedik. Ez egy olyan medvepiaci minta, amely 2018 januárjától 2020 első feléig hasonlóan alakult. Jelenleg körülbelül 110 000 új entitás jön létre a Bitcoin hálózaton naponta. A medvepiacon az új entitások növekedése lassan és egyenletesen növekszik. Az emelkedő időszakokban az új entitások növekedése nagy kiugrásokat tapasztal, például 2018 januárjában és 2021 januárjában.
 
Bitcoin pénztárcák I Cryptofalka Forrás: Glassnode
 
 

Csökken a hálózat kihasználtsága

Az 1 millió dollárt meghaladó értékű átutalások tranzakciós volumene a tavaly novemberi csúcs óta továbbra is követi a meredeken csökkenő tendenciát. A Glassnode arra figyelmeztetett, hogy „a súlyos visszaesés a hálózat kihasználtságának csökkenését jelezheti”, ami azt is jelzi, hogy medvepiacra léptünk.
 
Amint arról a múlt héten beszámoltunk, a hosszú távú kriptovaluta birtokosok (LTH) növelték az eladási nyomást, de a teljes LTH kínálat stagnált, mivel a rövid távú tulajdonosok (STH) kínálatának azonos aránya átalakult, és ez a tendencia továbbra is érvényben marad. Az LTH készlet olyan érméket tartalmaz, amelyek legalább 155 napja nem mozogtak.
 
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.45% $64,487.94
Ethereum ETH -4.34% $3,401.95
BNB BNB -4.94% $579.13
Solana SOL -9.27% $132.15
XRP XRP -7.53% $0.4787
Dogecoin DOGE -10.61% $0.1196
Cardano ADA -11.77% $0.3703
Litecoin LTC -8.41% $71.37
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!