Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Bahama-szigetek is nyitna a kriptovaluták felé

A Bahama-szigetek is nyitna a kriptovaluták felé

Az utóbbi időben extrém félelem uralkodik a kriptovaluták piacian. Ugyanakkor mindig örömteli hír, ha egy új ország nyit a kriptovilág felé.

 

Gazdasági megfontolás áll a Bahamák döntése mögött

A Bahama-szigetek miniszterelnöke szerint erre az innovatív lépésre azért van szükség, mert a világgazdaságban bekövetkezett változásoknak köszönhetően sokkal alacsonyabb gazdasági növekedéssel kell számolni. A GDP veszteség ellensúlyozása érdekében a kriptovaluták iparága felé szeretnének nyitni.

A kriptoipar világszerte dinamikus növekedést mutat. Egyre többen adoptálják a technológiát és keresnek decentralizált eszközöket. Az olyan digitális eszközök, mint a Bitcoin (BTC) is egyre elfogadottabbá válnak. Egyes országok (mint például El Salvador) már nyitottak a BTC irányába.  

Gazdasági nehézségekből a Bahama-szigeteknek is kijut. A Bahamák miniszterelnöke, Philip Davis felhívta a figyelmet az országot érő éghajlatváltozás miatt elszenvedett károkra. A közelmúltban bejelentette, hogy a figyelmét a technológiai innováció kriptográfiai területe felé fordítja. Azt állítja, hogy megtalálja a módját a GDP-veszteség ellensúlyozására a kriptovalutákon keresztül.

Az, hogy ezen állítás mögött valós gazdasági racionalitás áll, vagy csupán egy politikai termékről van szó, idővel kiderül. 

A Bahama-szigetek is nyitna a kriptovaluták felé Forrás:forkast.news

A 2022-es Concordia Americas csúcstalálkozón fontos téma volt a környezetvédelem. A vezetők többek között gazdasági fejlődésről és a befektetésekről is tárgyaltak. Ralph Gonsalves miniszterelnökkel St. Vincent és Grenadine-szigetek miniszterelnökével közösen Davis reményét fejezte ki:

"Reméljük, hogy a világ vezetői többet tesznek majd a szigetország elpusztításával fenyegető széndioxidkibocsátás csökkentésének érdekében a következő 30 évben.” 

Nexo kriptovaluta váltó

 

A Bahamákat érő környezetszennyezésről is szó esett

Ráadásul Davis úgy véli, hogy a Bahama-szigetek államadósságának több mint 50 százaléka az iparorientált nemzetek által okozott klímaváltozás közvetlen következménye. 

"Azon túl, hogy mi alig bocsájtunk ki széndioxidot, a térség tüdeje is mi vagyunk. De nem fizet érte nekünk senki sem. Hitelt kell felvennünk, hogy visszahozzuk az országot a normális állapotába."

A Bahama-szigetek is nyitna a kriptovaluták felé Forrás:www.cnbc.com

Davis véleménye szerint a kriptovaluták képesek megoldani néhány olyan problémát, amellyel országa az éghajlatváltozás és az ipari fejlődés következtében szembesül. 

„Most mindent meg kell tennünk, hogy tőkét tudjuk bevonni"  – mondta. Végül hangsúlyozta, hogy felismerték a kriptovaluták által nyújtott lehetőséget, és nagyon remélik, hogy ezzel az innovációval ellensúlyozni tudják a gazdasági nehézségeiket.

 

Próbáld ki az ingyenes publikus kereskedő csoportunkat és legyen a tiéd az értékes nyeremények egyike!

 

Összefoglalva

Érdemes figyelembe venni, hogy a Bahamák az FTX kriptovaluta váltó hazája. Anthony Scaramucci pénzügyi és technológiai fórumával, a SALT-tal együtt az FTX április 26. és április 29. között exkluzív eseményt tartott „Crypto Bahamas” néven. Ezen az eseményen a kriptoipar 2000 résztvevője gyűlt össze, ami pedig mindenképpen egy újabb kis lépés a kriptovaluták globális adaptációjában. 

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.45% $63,277.98
Ethereum ETH -1.99% $3,094.21
BNB BNB -3.02% $551.85
Solana SOL -9.07% $138.12
XRP XRP -1.92% $0.4964
Dogecoin DOGE -0.83% $0.1615
Cardano ADA -2.54% $0.4593
Litecoin LTC -2.59% $77.99
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!