Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bitcoin elemzés - Vissza 10 ezer vagy át 12 ezren?

Bitcoin elemzés - Vissza 10 ezer vagy át 12 ezren?

A következő Bitcoin elemzés célja megnézni, hogy a technikai elemzés eszközei mit mutatnak különböző időtávokon. A 10 ezer dolláros ellenállás áttörése után 12 ezer dollárral küzd a Bitcoin árfolyama. Vajon van tovább, vagy vissza 10 ezerre? Ennek lehetőségeit vizsgáljuk a következőkben. 📊

 

A Bitcoin elemzés szerint egészséges a konszolidáció

12 ezer dollárról indult konszolidáció jellegét fogjuk vizsgálni. Bitcoin elemzés célja megállapítani a konszolidáció egészséges szintjeit, ahonnan pattanva, új éves csúcsok irányába törhetne a vezető kriptovaluta árfolyama.

A mozgást napi ábrán vizsgáljuk. Az elején leszögezem, hogy amit eddig produkál a konszolidáció, az egészséges. Tág tartomáynban mozog a Bitcoin árfolyama, így például egy 500 dolláros esés egészségesnek számít. Láthatjuk, hogy gyertyák viszonylatában oldalazó pályát vesz fel az indult konszolidáció, és eddig nem sokat vesztett az ármozgás korábbi szintjeiből.

Bitcoin elemzés BTC-USDT 1d Bitcoin elemzés BTC-USDT 1d

Nálam a nagy kérdés, hogy mit kezdünk a behúzott emelkedő trendvonallal. Az egyértelmű, hogy ennek érintése felé tendál az ármozgás, a kérdés, hogy sikerül-e pattanni róla, és folytathatjuk utunkat felfelé az indult emelkedő trenden, vagy letörjük a trendvonalat.

Abban az esetben, ha letörjük az emelkedő trendvonalat, a fenti képen látható Bitcoin elemzés szerint 10 ezren van a következő támasz. Az évben többször teszteltük ellenállásként ezt a zónát, így logikus lenne ennek visszatesztelése, és ugyanúgy a konszolidáció egészséges szintjét jelentené. 10 ezer alatt már neccesnek érezném a helyzetet.

 

Bitcoin elemzés - heti ábra

Technikai elemzés szerint a nagyobb időtávú ábrák, nagyobb súllyal szerepelnek. Így a heti ábra visszajelzései erősebbnek számítanak, mint a napi jelek.

Láthatjuk a mozgáson, hogy szépen ment a Bitcoin árfolyama a 10 ezres ellenálláson át egészen a korábbi csúcsokig, 12 ezer dollár környékéig. Ahogyan áttörtük a 10 ezres zónát folyamatosan csökkentek a gyertya testej, tehát a nyitó és a záró árak közötti különbségek. Ez annyit jelent, hogy fogy a lendület a piacon, és 4 hét emelkedés után el is érte a BTC árfolyamot az első piros konszolidáló gyertya. Párhuzamosan a fogyó lendülettel, a volume mértéke is csökkent, ami megerősíti az előbb említetteket.

Bitcoin elemzés BTC-USDT 1w Bitcoin elemzés BTC-USDT 1w

Mi következik ebből? A 10 EMA érintése egyértelműen. Az előző konszolidáció során a 10 EMA-ról sikerült pattanni az árfolymnak, ez elképzelhető most is. Annyi biztos, hogy a Bitcoin elemzés rámutat 10 ezres zóna jelentőségére, így elképzelhetőek az ide történő leszúrások/visszatesztelések.

A lényeg, amit figyelni fogok heti gyertyák viszonylatában az a zárások. Ha nem történik 10 EMA alatti heti zárás az pozitív jel lenne arra nézve, hogy folytassa Bitcoin a megindult lendületet, így emelkedés. Egyelőre azonban türelmesen várom a további konszolidációt, és az előbb említett 10-es exponenciális mozgóátlag érintését.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.51% $67,287.86
Ethereum ETH -2.75% $3,752.57
BNB BNB -1.02% $594.92
Solana SOL 0.16% $168.5
XRP XRP -0.40% $0.5275
Dogecoin DOGE -0.15% $0.1636
Cardano ADA -0.41% $0.4556
Litecoin LTC 0.92% $83.69
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!