Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A bitcoin készlet közel 10 százaléka már 10 éve érintetlen!

A bitcoin készlet közel 10 százaléka már 10 éve érintetlen!

Mintegy 1,8 millió Bitcoin, már több mint 10 éve van "alvó" állapotban. A Bitcoin készlet (BTC) nagy részét, az elmúlt több mint 10 évben nem mozdították - derül ki a Glassnode kriptovaluta-elemző weboldal adataiból. Ki birtokolhatja ezeket a 10 éve érintetlen címeket? Miért nincs mozgás ezekben a pénztárcákban? Vizsgálódjunk mi is egy kicsit...

 

A Bitcoin készlet jó része már 10 éve szunnyad

A jelenlegi 18,5 millióból több mint 1,8 millió Bitcoin van ilyen, már több mint 10 éve alvó Bitcoin-címeken. Az aktuális árfolyamon ezeknek az érméknek az értéke most 2020 novemberében meghaladja a 27 milliárd dollárt.

A Bitcoin készlet jó része már több, mint 10 éve szunnyad. Forrás: Glassnode

 

Kihez tartozhatnak ezek a Bitcoinok?

Ezeknek az érméknek a többsége feltételezhetően, a titokzatos Bitcoin-készítő, Satoshi Nakamoto-é lehet. Ő a Bitcoin atyja, aki 2011-ben tűnt el a kriptoközösségből. Nakamoto több, mint 1 millió korábban érintetlen érmével rendelkezhet, amelyek állítólag örökre elvesztek. Legalábbis ezt állítják a szakértők, annak ellenére, hogy az egyik, már régóta nyugvó címről, ez év májusában több Bitcoin is át lett utalva egy másik pénztárcába. Ez az a bizonyos pénztárca.  Erről korábban itt írtunk ➡️ Titokzatos tranzakció hozta lázba a Bitcoin piacát

Ebből, az egyik ilyen “ős-pénztárcából”, amelyiken már 2009 februárjától Coinok vannak, hirtelen 50 BTC lett küldve két különböző címre figyelmeztetés és magyarázat nélkül.

Erre vonatkozóan a blokklánc közösségnek három feltételezése van: Ezek az érmék lehet, hogy a már elhunyt Hal Finney családjához tartoznak, vagy a korai fejlesztésekben résztvett Martti Malmi-hez vagy esetleg magához Satoshi Nakamotohoz. Ezeket a spekulációkat az érintett felek egyelőre cáfolták. Természetesen kivéve Nakamotót, akit még mindig nem ismer a kriptoközösség.

 

A Bitcoin rejtélyekkel teli oldala

Arra a kérdésre, hogy ki is Satoshi Nakamoto, még mindig nem tudjuk a választ. Sokféle elmélet és spekuláció született már, de Nakamoto soha nem hozott magáról semmilyen privát információt nyilvánosságra. Egyesek Satoshi Nakamoto személyazonosságát Szabo Nick informatikusnak tulajdonítják, mások Hal Finney fejlesztőnek és megint mások az első Bitcoin tranzakciós címzettnek Craig Steven Wright ausztrál tudósnak és üzletembernek. Ami viszont tény, hogy Satoshi 2011-ben abbahagyta a Bitcoin projektet és utána visszavonult a közéletből. Az is biztos, hogy a Bitcoin készlet egy jó része továbbra is ott szunnyad Satoshi eredeti tárcájában.

Láthatjuk, a Bitcoin készlet megoszlása és Satoshi története még sok rejtélyt tartogat magában. Az biztos, hogy a kriptoközösség folyamatosan figyel. A blokklánc sajátossága, hogy az adatok soha sem tudnak elveszni. Sokan keresik a válaszokat ezekre a titokzatos Bitcoin-kérdésekre és mi csak remélni tudjuk, hogy előbb-utóbb mindenre fény fog derülni. 

Képek forrása: Cointelegraph.com

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.97% $67,274.13
Ethereum ETH -7.80% $3,254.51
BNB BNB -5.48% $590.51
Solana SOL -12.45% $152.08
XRP XRP -11.43% $0.545
Dogecoin DOGE -13.49% $0.1716
Cardano ADA -12.83% $0.5081
Litecoin LTC -12.96% $85.8
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!