Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Eljött az idő, amikor a Bitcoin és a bankok találkoznak

Eljött az idő, amikor a Bitcoin és a bankok találkoznak

Az amerikai szövetségi bankok zöld lámpát kaptak a Bitcoin és kriptovaluta felügyelet, valamint letétkezelés elkezdésére. Olvad a jég a két világ között. 🔥

 

Bitcoin és kriptovaluta felügyelet jön az amerikai bankokba

A Bitcoin és a kriptovaluták, valamint az amerikai bankok viszonya legalább annyira bonyolult, mint maga a blokklánc technológia. De az amerikai OCC hivatal tegnapi (2020.07.22) levele ezt mostantól teljesen felülírhatja. Az OCC feladata az amerikai szövetségi bankok ellenőrzése, szabályozása és felügyelete. 

Az említett OCC levél tisztázza, hogy az amerikai szövetségi bankok jogosultak bitcoin és kriptovaluta felügyelet megkezdésére a blokklánc vállalkozások számára. Ez a zöld lámpa pedig megnyithatja a kapukat nagyobb pénzügyi intézmények felé, hogy kényelmesebbé tegyék a tradicionális bankszámlákat a kriptovaluta felhasználóknak. 💰

Alapvetően a Bitcoin és kriptovaluta felügyelet egy olyan téma, amely általában sok kérdőjelet felvet és sokszor szkepticizmus övezi. Ugyanis a kriptovaluta tárcák teljesen más módon működnek, mint amit az átlag ember vagy bank megszokhatott. Mindazonáltal a témával kapcsolatos levelében az OCC így értekezett:

Egyértelműen látszik számunkra is, hogy a pénzügyi világ egyre jobban a technológiai irányba mozdul el. Ezért úgy gondoljuk, hogy növekedni fog a jövőben az igény a bankok számára, hogy kihasználják az új technológiák nyújtotta lehetőségeket. Fontos, hogy innovatív módon nyújtsanak akár új szolgáltatásokat is a megváltozott igényekhez.

 

Nem a te kulcsod, nem a te tárcád?!

Az OCC levél elismeri, hogy a hagyományos fiat pénzek felügyelete teljes mértékben eltér a Bitcoin és más blokklánc technológiára építő kriptovaluta felügyeletétől. Ugyanis itt nem beszélhetünk valós fizikai pénzről. Ezért az a bank, amely az ügyfél nevében próbál meg biztonságosan kriptovalutákat tárolni, birtokolni fogja a hozzáférési kulcsokat. 🔑

A bankoknak el kell jutniuk a jelenlegi fizikai széfektől a virtuális széfekig! Biztosítanunk kell azt, hogy ki tudják elégíteni a bankok a jelenlegi digitalizálódó világ igényeit. Jelenleg pedig több millió amerikai polgár birtokol Bitcoint vagy más kriptovalutákat, ez a szám pedig a jövőben még tovább növekedhet. - Brian P. Brooks.

Bitcoin ár cryptofalka2

A legtöbb kriptovaluta fan számára egy hasonló banki Bitcoin felügyelet szerintem abszurdnak tűnhet. Pontosan az a decentralizáció egyik fő mozgatórugója, hogy "te legyél a saját bankod". Vagyis tényleg te birtokold a nyilvános és privát kulcsait a tárcádnak és senki se férhessen hozzá a digitális értékeidhez. Ha te birtoklod ezeket a kulcsokat akkor az az érték a tied, senki semmiféleképpen nem tudja azt tőled elvenni. Viszont! ⤵️

 

A tömegek számára szükséges lehet a Bitcoin és kriptovaluta felügyelet

Úgy gondolom, hogy a jelenleg Bitcoint vagy más kriptovalutát birtokló korai adoptálók általánosságban jóval sikeresebben kezelik a mai modern technológiákat. Nem okoz nekik problémát az, hogy felfogják ennek a virtuális világnak a szabályait, tudják hogyan kell biztonságosan tárolni vagy utalni a kriptovalutákat és szeretnék a saját kulcsaikat is birtokolni.

Bitcoin felügyelet I Cryptofalka Forrás: https://news.bitcoin.com/why-cryptocurrency-custody-solutions-are-on-the-rise/

Viszont ha a társadalom egészét nézzük akkor szerintem teljes mértékben szükség lesz hasonló Bitcoin felügyeleti szolgáltatásokra. Ugyanis ahhoz, hogy mainstreammé váljon ez az új technológia, a hétköznapi emberek számára is emészthető módon kell működniük. A jelenlegi állapotban pedig néhol jóval nagyobb odafigyelésre és szakértelemre van szükség, mint amit az átlag hétköznapi felhasználó nyújtani tud. Biztosan sokan lesznek, akik szeretnének anyagilag beszállni ebbe a forradalmi világba, de megkímélnék magukat a technológia nehézségeiktől. Erre úgy gondoljuk, hogy egy hasonló Bitcoin és kriptovaluta felügyelet akár jó szolgáltatás is lehet a jövőben.

Mindenki döntse el maga, hogy igénybe venne-e a jövőben egy hasonló szolgáltatást vagy sem. De az biztos, hogy egy újabb lépés afelé, hogy még több emberhez eljuthasson a Bitcoin és a kriptovaluták híre! 👋

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

 

Háttérkép forrása: https://news.bitcoin.com/crypto-custody-poses-barrier-institutional-investment/

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.06% $60,986.91
Ethereum ETH -0.24% $3,369.1
BNB BNB 0.57% $571.18
Solana SOL 8.76% $135.67
XRP XRP 0.69% $0.4758
Dogecoin DOGE 2.80% $0.1225
Cardano ADA 4.08% $0.3879
Litecoin LTC -0.82% $70.43
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!