Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Breitling luxusóra és a blokklánc alapú digitális identitást

Breitling luxusóra és a blokklánc alapú digitális identitást

A svájci luxusóra gyártó Breitling,  a blokklánc, valamint az Ethereum rendszerét hívta segítségül a hamisítok elleni harcban. 🔐

 

Miért van szükség a Breitling blokklánc alapú megoldására?

A svájci luxuskellékgyártó Breitling (amely a légi kronométereiről ismert) az Ethereum segítségét kérte a hamisítók elleni harcban.

Az első ilyen jellegű luxusóra, amelyhez blokklánc tanúsítvány  került a Breitling TOP TIME (hivatkozási szám: A23310121G1X1), amely 2020 márciusában indult. Ez a projekt az Arianee párizsi székhelyű digitális identitásszolgáltató céggel együttműködve  jött létre. 

A digitális identitás, a blokklánc egyik legnyilvánvalóbb felhasználási esete. Ennek ellenére a becslések szerint a  luxustermékek gyártói évente 100 milliárd dollárt veszítenek a hamisítás miatt. Ezért a luxuscikkek piaca mielőbbi megoldást keres.

Breitling top time blokklánc I Cryptofalka

Ezt kívánja megadni az  Arianee, aki a blokklánc technológia segítségével bizalmat és átláthatóságot kíván elérni az ágazatban. Ars Poétikájuk a következőképp fogalmazható meg:

„Az értékes tárgyak digitális tanúsításának globális szabványa az Arianee protokoll elfogadásának előmozdításával és támogatásával.”

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Arianne protokoll és az Ethereum ERC 721

Az Arianee protokoll az Ethereum ERC-721 alapú intelligens szerződések gyűjteménye, amelyek képesek kibocsátani, nyomon követni és kezelni a valós eszközöket. A Breitling TOP TIME esetében minden órához egyedi e-garanciakártya jár. A tulajdonos  a garanciakártyán levő információk segítségével letölt egy titkosított egyedi pénztárcát, ahol a tanúsítványt tárolják.

A tanúsítvány tartalmazza az óra részleteit is, például a sorozatszámot és a jótállási információkat. Ehhez csak a tulajdonos férhet hozzá a pénztárcán keresztül. Az átadási funkció azonban lehetővé teszi a tulajdonjog átruházását. 

NFT Ethereum ERC 721 I Cryptofalka

Ennek az újításnak köszönhetően értékesebbé válhatnak a blockchain technikát alkalmazó márkák, hiszen a hamisítás szinte teljes mértékben kizárható. Az Arianee társalapítója, Emmanuelle Collet  szerint a digitális identitások megjelenése több értéket fog  adni a Breitling, mint márka számára.

Büszkék vagyunk arra, hogy kibővített tulajdonosi élményt kínálhatunk a Breitling Top Time ügyfeleinek a továbbfejlesztett garanciális program révén. Ez a projekt remekül szemlélteti, hogy nyílt forráskódú protokollunk hogyan adhat hozzá egy értéket a meglévő innovatív programokhoz.

A blockchain technológia ma még a felhasználók kisebb csoportjait érinti csak. Viszont csupán idő kérdése, hogy a kis területen történő felhasználás mikorra jut már el a tömegekhez.

Gill Rita

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.77% $51,108.71
Ethereum ETH -1.29% $2,943.21
BNB BNB -1.33% $377.19
Solana SOL -2.12% $101.35
XRP XRP -1.57% $0.5388
Cardano ADA -0.49% $0.591
Dogecoin DOGE 0.61% $0.08531
Litecoin LTC -0.25% $68.78
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!