Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
BTC felezés - Merre tart a Bitcoin árfolyama felezés után?

BTC felezés - Merre tart a Bitcoin árfolyama felezés után?

Tegnap megtörtént a BTC felezés, a kripto piac pedig halad tovább. Nem érte változás a felezés időpontjának beálltával a piacot, Bitcoin az előző hetek emelkedésével letudta a felezés körüli hype hangulatot, és 10 ezer dollárról konszolidációba kezdett.

 

10 ezren talált ellenállásra a BTC

A 10 ezer dolláros lélektani ellenállás érintése után konszolidációba kezdett a Bitcoin árfolyama. Az ellenállás érintésével megjelentek az eladók a piacon, és csökkenésnek indult az árfolyam.

Egyelőre még korainak tartom komolyabb következtetéseket levonni az indult árfolyam csökkenésből.

  • Az ármozgás az emelkedő trendvonal fölött jár, így egyértelmű emelkedő trendről beszélünk rövid távon
  • Kétségkívül a 10 ezres ellenálláson komolyabb eladó volume jelent meg. Ezt negatív jelnek lehet venni, és egyértelműen lassítja a növekedést.
BTC felezés utáni állapot BTC/USDT 1d

Összességében érdemes időt hagyni a Bitcoin formálódásának. Látható a megjelent eladói mennyiségből, hogy 10k-n valóban komolyabb ellenállásba ütközünk, így ráfér a konszolidáció az ármozgásra. 7-8 héten át majd 162%-t emelkedett az árfolyam a BTC felezés körüli optimista hangulat hatására. Racionális döntés tehát a komolyabb ellenállás elérkezésével némi időt hagyni a mozgásnak, hogy tisztázza a következő irányt.

Ameddig sikerül az emelkedő trendvonal és vele párhuzamosan az 50 EMA fölött tartani az ármozgást, addig esélyesnek érzem a 10 k-s ellenállás áttörését. Az előbb említett paraméterek letörésével azonban a sárga zónával jelölt támaszt (7000-7200) tartanám a racionális célárnak a későbbiekben. 

 

Óriási BTC felezés iránti érdeklődés

Annyi biztos, hogy az utóbbi hetek nagy emelkedését szép érdeklődés követte. Természetesen a kettő amúgy is együtt jár, de mindig érdekes eltűnődni azon, hogy a Google Bitcoin keresésekkel kapcsolatos adatai olykor kéz a kézben járnak az árfolyam emelkedésével. A lenti ábrán a BTC felezés kifejezésre (Bitcoin halving) történő kereséseket, illetve azok kiugró növekedését láthatjuk az elmúlt hetekben. 

BTC felezés BTC felezés

Az érdeklődés tehát növekvő a világban jelenleg Bitcoin iránt, ezt nem csak kiskereskedői, hanem intézményi szinten is gondolom. Ez pozitív a hosszú távú formálódást tekintve, jelenleg azonban a 10k-s ellenálláson megjelent eladói mennyiség miatt úgy tartom ráfér némi pihenő a Bitcoin árfolyamára az elmúlt hetek rallyja után.

A borítókép tulajdonosa a Cointelegraph oldal.

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Válj sikeres kereskedővé a tőzsdei gyorstalpaló oktatásunkkal
  3. Újabb zöld hetet zártak a tőzsdék, de a neheze hátra lehet
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.35% $64,085.22
Ethereum ETH -0.46% $3,067.2
BNB BNB 1.13% $561.76
Solana SOL -0.14% $144.52
XRP XRP 3.31% $0.5146
Dogecoin DOGE 1.60% $0.156
Cardano ADA 8.76% $0.4968
Litecoin LTC 1.95% $82.67
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!