Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Újabb zöld hetet zártak a tőzsdék, de a neheze hátra lehet

Újabb zöld hetet zártak a tőzsdék, de a neheze hátra lehet

Újabb kiváló hetet zárt az S&P500, itt az Amazon ATH, zöldben az arany és a Bitcoin tőzsde is. De kint lennénk ezzel már a gödörből? Elemzésünkben megnézzük mire is elég mindez, S&P500, Bitcoin, Apple, Arany, Amazon tőzsdei elemzések. 📊

 

Tőzsde árfolyam - Így teljesített az S&P 500 az elmúlt 1 hétben

Tőzsdei index: S&P 500
Teljes piaci kapitalizáció: ~28 000 000 000 000 $
Változás az elmúlt 1 hétben: +6%
Teljes piaci kapitalizáció változása az elmúlt 1 hétben: ~1 680 000 000 000 $ emelkedés

Az S&P 500 a tőzsde olyan amerikai tech cégeinek nevét foglalja magába, mint az Apple, Microsoft, Amazon vagy akár a Facebook. Az index ennek az 500 nagyvállalatnak a mozgásait követi, teljes piaci kapitalizációja pedig jócskán felülmúlja a legtöbb tőzsdei termék market cap-jét. Ezért ha a macro tőzsdei képet szeretnénk vizsgálni, akkor mindenképpen az S&P500-al kell kezdjük a vizsgálatunkat.

Újabb erős hetet zárt a vezető tőzsdei index, ami mindenképpen felkelthette a laikusok és a tőzsdei elemzők figyelmét is! Az erős pattanást valószínűleg az ezt megelőző irreálisan gyors zuhanás miatti erős túladott indikátorok táplálták. Valamint szintén fontos kiemelni a FED által magasabb fokozatba kapcsolt pénznyomtatást hatását is!

A legfontosabb kérdés, ami ilyenkor felmerülhet, hogy vége lenne-e a korrekciónak, vagy ez csak egy túladott zónából való pattanás?

S&P500 technikai elemzés SP500-1w-20200419

Egyelőre sajnos azt lehet mondani, hogy inkább csak a második. Egy rég nem látott -35%os esés után a mostani korrekció a tőzsdei ciklusok velejárója lehet. A mostani ciklusra behúzott Fibonacci számok szerint sem beszélhetünk még trendfordításról, ugyanis a 0,618-as érték alatt járunk még. Ez a 2930 dollár köré eső érték amúgy szépen egybe esik több másik jelzéssel is. Itt húzódik ugyanis az ármozgások alapján egy korábbi vízszintes ellenállás is, valamint a heti 22-es EMA (22 hetes exponenciális mozgó átlag) ellenállása is.

Ezért összességében azt lehet mondani, hogy amíg az S&P500 nem tud ez a 2930 dolláros ellenállás felett zárni nem beszélhetünk trendfordításról! Maximum egy alacsonyabb csúcspont kialakítása lehet jelenleg a folyamatban. A market capjéből adódó dominancia miatt pedig a többi tőzsdei termékre is rizikót jelent ez a bizonytalanság.

 

Tőzsde árfolyam - Így teljesített a Bitcoin az elmúlt héten

Kriptovaluta: Bitcoin
Teljes piaci kapitalizáció: ~132 000 000 000 $
Változás az elmúlt 1 hétben: +10%
Teljes piaci kapitalizáció változása az elmúlt 1 hétben: ~13 200 000 000 $ emelkedés

A vezető kriptovaluta a Bitcoin egy viszonylag a többieknél hosszabb csökkenő trenddel rendelkezik, valamint nála is megvan a koronavírus miatti pánik hangulatból származó gyors leszúrás is. Ami nála a bizonytalanságot tovább fokozza az a jelenlegi átlag alatti kereskedési volume. Sikerült ugyan kitörni a korábbi csökkenő árcsatornából, de a langyos emelkedés mellé tartozó alacsony kereskedési volume nem a legjobb páros.

Bitcoin tőzsde elemzés BTCUSD-1d-20200419

Ennek ellenére azért nem temetnénk a vezető kriptovalutát a Bitcoint, a héten +10%-ot sikerült produkálnia és például a vezető altcoin az Ethereum is már +25%-os heti zárásnál tart. Közeledik a napi nézeten ábrázolt Ichimoku felhő ellenállása is, ha sikerül újra ez felett zárni az akár egy újabb emelkedő trend előfutára is lehet!

Ezért újabb érdekes és fontos hét vár a kriptovaluta tőzsdékre is! Ha sikerül az Ichimoku felhő felett megfelelő volumeal zárni akkor kezdődhet egy következő emelkedő ciklus. Viszont ha elutasítja az ellenállás az egyelőre még gyenge lábakon álló emelkedést akkor vissza a már meglévő csökkenő trendhez. Újabb vízválasztó előtt a kriptovaluta piac!

 

Tőzsde árfolyam - Így teljesített az Apple az elmúlt 1 hétben

Tőzsdei termék: Apple
Teljes piaci kapitalizáció: ~1 270 000 000 000 $
Változás az elmúlt 1 hétben: +9%
Teljes piaci kapitalizáció változása az elmúlt 1 hétben: ~109 500 000 000 $ emelkedés

Az Apple tőzsdei grafikonja nem meglepően eléggé hasonló az S&P500 index mozgásához, viszont talán mintha picit előrébb is járna már! Nála a túladott RSI és SRSI indikátorok mellett egy bika divergencia is látható volt az RSI-ben. Ennek köszönhetően már a csökkenő ciklusának 0,618-as Fibonacci számánál jár az ár. Ennek a pontnak az áttörése jelentheti azt, hogy trendet fordít és nem csak dead cat bounce!

Apple tőzsdei elemzés cryptofalka APPLE-1d-20200419

Viszont az elmúlt napon bejött egy viszonylag nagy volumeal rendelkező piros gyertya, valamint az RSI és SRSI indikátorok is inkább a túlvett jelleget erősítik. Ezért nagy az esélye az Apple tőzsdei grafikonjának, hogy lassan kialakít egy új alacsonyabb csúcsot és lassan lefele fog gördülni. A Bitcoinhoz hasonlóan az Apple is kulcsfontosságú napok előtt áll!

 

Így teljesített az Arany az elmúlt 1 hétben

Tőzsdei termék: Arany
Teljes piaci kapitalizáció: ~7 500 000 000 000 $
Változás az elmúlt 1 hétben: +1,5%
Teljes piaci kapitalizáció változása az elmúlt 1 hétben: ~112 500 000 000 $ emelkedés

Talán az arany tőzsdei grafikonja az egyetlen, ahol a jelenlegi macro trendünk az bizony továbbra is emelkedő trend. Sőt a héten egy új emelkedő csúcsot is sikerült produkálnia! Wow! Viszont ennek ellenére az arany grafikonján is jelen van a pénzügyi válság miatti bizonytalanság!

Arany tőzsdei elemzés cryptofalka GOLD-1w-20200419

Ezt pedig a heti gyertya elég szépen leírja! Ugyanis a héten sikerült közel 6%-ot emelkednie, viszont a heti zárás csupán nagyjából +1,5-nál lesz. Ezzel létre hozva egy viszonylag hosszú felső szárú heti gyertyát, ami eléggé Shooting star gyertyára hajaz. Ez pedig egy köztudottan trendfordító gyertya formáció! Ez mellé napi nézeten túlvett RSI és RSI és medve divergencia is társul! Ezért sajnos a "menedékként" ismert arany sincs jelenleg biztonságban a pénzügyi válság nyomása miatt!

 

Így teljesített az Amazon az elmúlt 1 hétben

Tőzsdei termék: Amazon
Teljes piaci kapitalizáció: ~980 000 000 000 $
Változás az elmúlt 1 hétben: +16%
Teljes piaci kapitalizáció változása az elmúlt 1 hétben: ~156 800 000 000 $ emelkedés

Azzal senkinek nem árulunk el újat, hogy a pandémia miatt bekövetkezett helyzet az Amazont súlytja legkevésbé. Sőt! Ő talán az egyetlen, aki előnyére tudja használni a fundamentális dolgai miatt a jelenlegi amúgy nehéz helyzetet. Ez a tőzsdei grafikonján is szépen kitűnik, ugyanis a héten sikerült egy új mindenkori csúcsot kialakítani. 

Ez mellett, amit szintén érdemes megemlíteni az az erős vásárlói nyomás, ugyanis az emelkedést szép magas volume kísérte. Ez mindenképpen pozitív jel, az RSI és SRSI indikátorban is szintén van még hely a potenciális emelkedéshez.

Amazon tőzsdei elemzés cryptofalka AMZN-1w-20200419

Ezért az Amazon grafikonja mindaddig szépen fog festeni amíg tartja a korábbi ATH csúcsát és a zölddel bejelölt támaszt. Egy vissza teszt erre a zónára még benne lehet a képben, de ameddig ez fogja és tartja az emelkedő trendjét jól néz ki a tőzsdei grafikonja!

 

Tőzsdei összefoglaló

Újabb szép hetet zárt az összes az elemzésünkben említett tőzsdei grafikon, viszont több helyen is gyülekeznek a sötét felhők. Főként az S&P500, mint vezető piaci kapitalizációjú index, amire fokozottan érdemes lesz figyelni. Ugyanis ha ő borul akkor a többiek is valószínűleg megérzik majd annak a hatását. De láthattuk, hogy például a kriptovaluta tőzsde is vízválasztó előtt van. Egyedül az Amazon az, aki továbbra is szépe emelkedő trenddel rendelkezik. Ismét izgalmas hetük lesz a tőzsdei kereskedőknek! 📊 :)

 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.25% $58,434.44
Ethereum ETH 2.77% $3,153.98
BNB BNB 2.97% $536.53
Solana SOL 3.06% $139.61
XRP XRP 9.02% $0.5142
Dogecoin DOGE 3.58% $0.1095
Cardano ADA 5.33% $0.4205
Litecoin LTC 1.84% $70.02
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!