Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Coin burn - Hogyan működik a Binance Coin égetés?

Coin burn - Hogyan működik a Binance Coin égetés?

Az égetés azt jelenti, hogy a kriptopénzt egy nem létező, hibás wallet címre küldik, amihez így soha többé nem lehet hozzáférni. Ezzel csökken a forgalomban lévő coinok mennyisége, ami hosszútávon növeli azok értékét. Az égetés folyamata során, melyet minden harmadik hónapban tartanak meg, az utolsó égetés óta elért profit 20%-nak megfelelő BNB tokent vásárolnak vissza a piacról, majd küldik egy elérhetetlen wallet címre. Annak elmagyarázása érdekében, hogyan érik el ezt, és hogyan működik, példaként a BNB-t (a régi BNB ERC-20-t) fogjuk használni. A BNB-nek az Ethereum hálózaton való korábbi szerződése itt található.

 

BNB - coin burn

Megjegyzés: A cikk első szakasza ismerteti a BNB korábbi égetési funkcióját, amíg az Ethereum hálózaton volt. A BNB most a Binance Chain-en működik, és az égési funkció másképp viselkedik. Azonban továbbra is vonatkozik az összes jelenlegi ERC-20 tokenre, amelyek támogatják a burn funkciót.

Amikor a BNB még része volt az Ethereum hálózatnak, a Binance periodikus, érme-égetési eseményeket hajtott végre okos szerződéses funkcióval, úgynevezett égetési funkció segítségével. A BNB égési eseményeire a tervek szerint negyedévente kerül sor, mindaddig, amíg végül 100 000 000 BNB megsemmisül, ami a valaha kibocsátott teljes BNB (200 000 000 BNB) 50% -át teszi ki. Azonban az elégethető BNB-érmék mennyisége a csere során 3 hónapon belül elvégzett ügyletek számán alapul. Tehát minden negyedév után a Binance a teljes kereskedési volumennek megfelelően éget el BNB-t.

 

cz-coin burn cz-coin burn

 

Hogyan működik a coin burn?

Alapvetően: a token égési esemény a következő sorrendben történnek:

 1. Az érme holder jelzi az égetési szándékát, valamint hogy el fog égetni egy meghatározott mennyiségű coint.
 2. A szerződés ezután ellenőrzi, hogy a személy a megfelelő számú érmével rendelkezik-e pénztárcájában. (Mindenféleképpen pozitív értéket kell, hogy kapjunk.)
 3. Ha a személynek nincs elegendő érméje, vagy ha a megadott szám érvénytelen (pl. 0 vagy -5), az égetési funkció nem kerülhet végrehajtásra.
 4. Ha megfelelő számú coin van, akkor azokat érméket levonják a pénztárcából. Az érme teljes készletét ezután frissítik, és az érméket elégetik.

Ha az égetési funkciót az érmék égetésére hajtja végre, akkor azok örökre megsemmisülnek. A coinokat lehetetlen lesz előállítani, miután elégették őket. 

coin burn function coin burn function

 

Más szóval, a BNB szerződésnek van egy égetési funkciója, amely bárki számára elérhető, bármikor. Ennek a funkciónak a segítségével véglegesen eltávolítható egy meghatározott mennyiségű érme a forgalomban lévő készletből. Az összes coin burn-t tranzakcióként kell elszámolni a blokkláncon, azaz, ezek 100% -ban átláthatóak és bárki ellenőrizni tudja, hogy az érmék megsemmisültek.

Említettük, hogy negyedévente égetnek. Ezekről a Binance hivatalos bejelentést tesz, amely meghatározza az elégetett BNB-érmék mennyiségét (az adott negyedév kereskedési volumene alapján). Az összes BNB ERC-20 érmeégető tranzakciót, ellenőrizhetjük egy Ethereum blokklánc-exploreren, például az Etherscanon. A tranzakciók nyilvánosak, visszafordíthatatlanok és állandóan rögzítésre kerülnek a blokkláncon.

Az Etherscan oldalán az  "Input Data" mezőben találhatóak az égetési tranzakciók.
 

burn

 

Ha a "Decode Input Data" -ra kattintunk, ellenőrizni tudjuk az elégetett BNB coin mennyiségét. A szám 18 tizedesjegyet tartalmaz, tehát pl.: 1,623,818 BNB-t égettek el.

18 decimals

 

Napjainkban a coin burn

A Binance Chain bevezetése óta, a BNB ERC-20 tokeneket fokozatosan cserélték le a natív BNB-k (BNB BEP-2). Ez azt jelenti, hogy a coin burn események most a Binance láncon zajlanak, nem pedig az Ethereum hálózatán.

Érdemes megjegyezni, hogy az összes BNB ERC-20 érmeégést „megismételték” a Binance láncán, annak érdekében, hogy a teljes készlet megegyezzen. Más szavakkal, az összes 11 654 397 BNB ERC-20 tokent, amelyet az Ethereum hálózaton égettek el, a Binance láncon is el égették, közvetlenül a mainnet elindítása után. Ellenőrizhetjük ezt a specifikus coin burn tranzakciót a Binance Chain Explorer segítségével. Valamint azt is megnézhetjük, hogy összesen mennyi BNB van jelenleg forgalomban, ez bárki számára nyilvánosan elérhető.

A jelenlegi érme-égetési mechanizmus már nem az intelligens szerződésre támaszkodik, hanem a Binance Chain-en végrehajtott konkrét parancsra. További részletek a Binance Chain Docs oldalon találhatók.

2019 októberétől a Binance 10 BNB Coin Burn eseményt készített. Összességében ‭16 742 041‬ BNB érmét égettek el, ami a teljes készlet 9,13% -át csökkentette (jelenleg 183.257.936,9).

 

coin burn számok

 

A borítókép, illetve a cikkben megjelent képek tulajdonosa a cointelegraph.com.

 

További ajánlott cikkeink:

 1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
 2. HAVI 150$ PROFIT, ENNYI A BITCOIN HOSSZÚTÁVÚ ÁTLAGA
 3. BITCOIN FELEZÉS, JELENTŐSEN NŐ A GOOGLE KERESÉSEK SZÁMA
 4. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
 5. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
 6. KRIPTOVALUTA TŐZSDE ISMERTETŐ! MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A NAGYOKRÓL
 7. A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.15% $67,040.19
Ethereum ETH 0.47% $3,119.56
BNB BNB -0.06% $580.66
Solana SOL 0.28% $173.59
XRP XRP -0.34% $0.5222
Dogecoin DOGE -0.82% $0.1548
Cardano ADA -0.60% $0.481
Litecoin LTC 0.11% $84.13
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!